自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

雖然都發生咗一段時間, 但真係好嬲呀! 一定要share出嚟畀大家, 等大家唔好畀呢間黑店呃錢!!!!
話說屋企本身用緊個隻空氣淨化機幾好用, 諗住買返部畀娘家父母用, 點知就出事!
本身用緊部Airgle AG600空氣淨化機, 但都成萬幾蚊一部, 咪諗住周圍格下價, 平得幾多得幾多。格完價之後, 見到Built-in Pro最平(事後先知, 原來佢同showrooms係同一間公司), 就同佢買, 過晒數畀晒錢, 點知等咗幾日都無人聯絡我。

咁我打去Built-in Pro度問啦, 點知佢果時先同我講話無晒貨, 仲話Airgle唔再出呢個款嘅機!! 吓?! 咩話?! 我早幾日仲係豐澤見到, 點會無啦啦唔再出呀??!! 之後我即刻打去Airgle度問, 佢哋話AG600無停產, 佢哋亦都無提供貨畀Built-in Pro, 仲同我講有客人之前都係Built-in Pro同友和yoho度中過招。我先知原來呢兩間黑店根本係無貨賣, 呃人畀錢再同個客講無貨, 迫D客轉買其他牌子。

之後我再問返Built-in Pro, 佢地游說我買差唔多錢嘅其他貨, 但就唔肯退錢比我!我唔制, 話要告佢地, 佢地就話唔關佢哋事, 係代理唔肯放貨, 要告就告代理。痴線!!! 呢度係咪香港??!! 點解呢間舖仲可以營運落去, 完全係黑社會經營手法!!!

JD930    發表於 18-10-23 12:30

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

之後又點呀!

伯爵府

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

通常過數前會先確定有無貨喎

大宅

2019勳章

回覆樓主

我朋友都話呢野係黑店

複式洋房

Yeelim 發表於 18-10-10 22:33
之後又點呀!
唔肯退錢呀! 要我買第二個牌子或其他野。

大宅

2019勳章

Travelholic 發表於 18-10-10 22:27
雖然都發生咗一段時間, 但真係好嬲呀! 一定要share出嚟畀大家, 等大家唔好畀呢間黑店呃錢!!!!
話說屋企本身 ...

我中過招,show rooms,洗衣機打電話去先知原來收錯我錢所以唔送。咁唔送都打電話來啊。以後幾平都唔會係呢間買。樣樣電器都錯送貨時間。

複式洋房

cheung2000 發表於 18-10-10 22:33
就係過數前話有,之後又話我買個隻型號停左無出

禁止訪問

大宅

2019新春慶豚圓 畀面勳章

cheung2000 發表於 18-10-10 22:33

呢間過數前會話有貨仲話會幾時送貨,到過數後先話冇
願我會查火箭 帶你到天空去 在太空中兩人住 活到一千歲 都一般心醉 有你在身邊多樂趣

複式洋房

淋魚魚 發表於 18-10-10 22:43
我中過招,show rooms,洗衣機打電話去先知原來收錯我錢所以唔送。咁唔送都打電話來啊。以後幾平都唔會係 ...
真係好激氣呀!!!

子爵府

2019新春慶豚圓

呢間我都有考慮過。不過唔夠我係price.com搵既平,而且可以貨現付款。

禁止訪問

男爵府

回覆樓主:

一於報警

珊瑚宮

回覆樓主:

男爵府

2019勳章

Travelholic 發表於 18-10-10 22:27
話說屋企本身 ...

去海關投訴啦,引用商品說明條例,其中一條就係話先誘買然後話無貨,可以告佢地,記得保留單據同埋與對方說話內容。

大宅

2019新春慶豚圓

謝謝通知! 比其他醒覺

伯爵府

2019新春慶豚圓

Travelholic 發表於 18-10-10 22:44
就係過數前話有,之後又話我買個隻型號停左無出

原來咁衰架,前幾個月仲差啲同佢買左洗衣機,仲話第二日即送(第二間話一定無咁快),但最後都無同佢買

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 王國教室勳章

我買過你講Y字頭間店,又係黑店
俾曬錢,拖好耐話無貨,又唔俾refund ,又係逼我加錢買第二個牌子
攪左好耐肯refund 又拖一大段時間,又話要我自己email 申請又話唔同部門

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 王國教室勳章

好彩見到樓主個post,我老公d expats朋友好多個話呢間好,佢哋成日同佢地買外國貨(香港比較冷門)。
我老公兩個月前訂左一樣電器,好彩我老公唔肯俾全數咋,叫佢地貨到至通知佢。我話乜咁耐,唔好要啦,佢話間店話响美國買要時間,一時又話未有師傅上到嚟裝,有叫我老公買第二個,好彩我心急,我話唔好買啦,去第二間買咋

男爵府

Chikane123 發表於 18-10-10 22:58
去海關投訴啦,引用商品說明條例,其中一條就係話先誘買然後話無貨,可以告佢地,記得保留單據同埋與對方 ...

Agree
報海關
一定受理

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊