論盡家傭

跳至

首頁
12345...8

尾頁

複式洋房

原帖由 FA8866 於 09-4-14 13:23 發表

唔係呀,我係話blacklist佢無用咋. 因唔可以因佢勾佬而blacklist佢.

另我估樓主都唔會知隻印住邊啦.mouth:mouth:" />
知都唔好出聲住,部署好晒,一開波搞離婚,即時寫封信send比個僱主,話佢知個印咁做,炒唔炒就係 ...

我正係知佢係紅磡

子爵府

離婚law可以點呀
佢攪印印,點知個印印有無其他男人有路架
咁dirty,個c6返來都唔會原諒佢呀
我寧可攞綜綬都唔會俾個賤男咁對我!

複式洋房

原帖由 enahau 於 09-4-14 13:32 發表

fa fa好勁呀,不過我都想知道下,請律師咁搞費用會唔會好貴,如果個老公無咩錢,其實會唔會費時失事架?事關個老公若有啲錢既話,都唔會俾個印幫人打工啦,仲要上埋僱主屋企搞。真cheap 精。 ...

件c6 真係無咩$, 所以我都有諗過不如先忍下,到時機成熟時一炮過,E 家同佢離婚,我諗正係可以比間屋我同仔仔,分分鐘連膳養費都無

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 Kan-kan 於 09-4-14 15:16 發表

件c6 真係無咩$, 所以我都有諗過不如先忍下,到時機成熟時一炮過,E 家同佢離婚,我諗正係可以比間屋我同仔仔,分分鐘連膳養費都無

咁你宜家係全職媽媽定有工返架
3個小朋友幾大...
若果係全職, 應該佢都要比返宜家比緊你o既若干膳養費架喎...

複式洋房

原帖由 siusum 於 09-4-14 15:23 發表

咁你宜家係全職媽媽定有工返架
3個小朋友幾大...
若果係全職, 應該佢都要比返宜家比緊你o既若干膳養費架喎...

我返僅工, 件 c6 係自僱,金融海嘨之後生意好差,所以無咩$, 我 d 仔仔得 9, 10 算幾乖

男爵府

男人要咁, 都無法子, 我都知你一定會好傷心, 要振作呀.

伯爵府

原帖由 Kan-kan 於 09-4-14 15:32 發表

我返僅工, 件 c6 係自僱,金融海嘨之後生意好差,所以無咩$, 我 d 仔仔得 9, 10 算幾乖

d小朋友有返咁上下大啦,
就算佢冇咩錢可以比到你, 我都會建議你即離喎
佢每個星期都去揾隻印, 你仲可唔可以接受同佢同一屋簷下
你會唔會比佢掂你同你d仔仔...
呢個經濟唔知幾時會好返, 你要忍到幾時
會唔會佢破產, 反要你一筆呢...

公爵府

好媽媽勳章

梗係離婚啦

我覺得最大問題係 :
你諗住唔離婚佢會繼續負擔家用, 所以拖
但你老公衰到咁, 為色慾寧可放棄家庭
而你唔做任何反應或punishment比你老公
日後小朋友會以為"性"都係可以唾手可得
我覺得你係比緊一個錯誤嘅道德訊息比小朋友~

個男人係負責任的話, 一齊定分開, 佢都會負責; 唔負的話, 都冇分別丫~

子爵府

係我就唔會離啦~ 做咩要離婚益個印? 你唔離, 如果佢趕住要同個印結婚既, 咪傾好晒所有條件先囉! 而家佢趕你唔趕! 個印咁難得先搵到個hk男人鐘意佢, 佢唔出盡運身解數點得呀? 而呢個男人即使一日佢返轉頭, 你都唔使恨! 下次個死印sms 你, 你同佢講 "你都唔係第一個印send 嚟架啦, 祝你好運啦!" 我唸佢嬲死都似!
我叫祉延, 係2004年4月18日出世啦~~2004年8月10日, 我第一次識反身啦!! 2004年12月25日, 我識坐啦!!2005年9月1日, 我有16 隻牙啦!!
18/4/04 2.675kgs 29/7/04 5.5 kgs 61cm23/1/05 9.55 kgs 70 cm28/3/05 10 kgs 72 cm6/5/05 10 kgs 74 cm26/10/05 11.1 kgs 79 cm

公爵府

原帖由 Kan-kan 於 09-4-14 15:16 發表

掂!!您有份工,無咁驚.

贍養費唔係佢話無就唔駛比,您謹記您千祈唔好係離婚協議上填$0,一定一定要填銀碼,即使$1都要填,用黎保障他日您可向他追討的.
仲有,小朋友既生活費佢要負責到18yrs的,呢點個官會判.
到時佢話無$咪賣左層樓分囉.[如層樓係您供既,律師會知點做添.

拖都無意思,記得要搜集好証據,通姦係佢,小朋友撫養權您會win(您有工作及收入添)

祝您早日走出困局!!!

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 陪月勳章

知你一定好傷心好絕望架啦,呢D男人都唔洗恨,但為左3個小朋友,點都要撐落去,唔好乜都唔要,加油,我地支持你架

大宅

原帖由 Kan-kan 於 09-4-14 03:05 發表
我老公同以前印印有路,個印印e 家仲係香港,每星期六或日,我件 C6就同佢一齊,真係激死我啦!起初我都唔知,因為我信我件C6加上我一直以為個印印有男朋友,佢個樣都幾純,直至我發現張相之後,C6無得唔認,唉! 我件 C6仲話呢d野好平 ...

所謂: 寧教人打仔, 莫教人分妻
唉~~~
你仲愛唔愛你老公?
如果佢返轉頭, 你可唔可原諒佢?
你老公仲愛唔愛你?
就算你肯原諒佢, 佢係咪真係真心返來?
如果你就咁算, 係咪即係縱容佢既行為?
你會唔會同佢認真傾下?
佢會唔會肯同你去睇婚姻輔導?
如果係我, 佢唔肯同我傾, 唔係去找 counselling,
我自己就過唔到, 我唔會要佢啦~

男爵府

你可否慮將貝戔Yan個名放上來,有可能賤Yan的僱主是BK member都唔定,如果你巳死心,急唔急離婚不是大前題,而是哪方法更有效對付佢哋

別墅

樓主,其實妳老公會唔會中o左降頭呀?
整走個印尼妹先,睇下有無變化先啦!

複式洋房

好媽媽勳章

你自己點打算先? 請你post個賤印個名上泥(簡稱+surname便可), 等我地可以警掦一下, 話唔定可能係呢到d樓主用緊個果都都唔定.

如果係我就會先死忍、一d都唔念夫妻情份, 仲同佢b左三件出泥, 仲想响齊人之福, 搜集所有證據(包括sms,記住save一個copy係電腦到)、所有錢銀笠住先, 然後揾律師告佢通姦, 最少要比1蚊膽養費..., C6番泥瞓都唔好比佢痴埋身好污濊(諗起都想嘔), 你有份工勤勤力力, 死慳死抵都會"崖"大三個仔(真係攪唔店就去攞綜援). 呢單野都唔好拖太耐, 一陣間個賤印o趙完鬆, 揾到件好個你件C6咪敝, C6番轉頭, 到時你唔多唔少會心軟, 不個你記住男人呢家野可一亦可再, 偷食一次都會偷食第二次.

原帖由 Kan-kan 於 09-4-14 03:05 發表
我老公同以前印印有路,個印印e 家仲係香港,每星期六或日,我件 C6就同佢一齊,真係激死我啦!起初我都唔知,因為我信我件C6加上我一直以為個印印有男朋友,佢個樣都幾純,直至我發現張相之後,C6無得唔認,唉! 我件 C6仲話呢d野好平 ...
:) 為了家人,如無必要,準時放工 :)

複式洋房

原帖由 mlamandy 於 09-4-14 17:56 發表
你自己點打算先? 請你post個賤印個名上泥(簡稱+surname便可), 等我地可以警掦一下, 話唔定可能係呢到d樓主用緊個果都都唔定.

如果係我就會先死忍、一d都唔念夫妻情份, 仲同佢b左三件出泥, 仲想响齊人之福, 搜集所有 ...

RUTIANI AGSWININGSIH (通常叫 ENY),今年 8月份就30YRS

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 陪月勳章

子爵府

原帖由 ipo167 於 09-4-14 17:22 發表
樓主,其實妳老公會唔會中o左降頭呀?
整走個印尼妹先,睇下有無變化先啦!

我成個下午都唸緊
係唔係
因為我聽過
馬來西亞人話比我知
同埋我好信有

大宅

係未自由廣場post個case呀?你pm個板主,睇吓巨個印吐唔吐到cheap印D資料

別墅

為左3個小朋友,點都要撐落去,唔好乜都唔要,加油,我地支持你架

首頁
12345...8

尾頁

跳至