影視娛樂

跳至

首頁
12345...10

尾頁

大宅

我覺得呢度都好多媽咪睇外語劇,而Netflix 近年好積極咁參與各國市場,「陽光先生」等也有投資。畫面又靚,又冇廣告,最貴個plan都不用$100/month,超抵,又可以和家人share.
首先推介一套西班牙劇集「Money Heist」中文名紙房紙,講一位智商高超名教授的人招了8位超級罪犯在西班牙皇家鑄幣廠刧持人質的故事,緊張刺激鬥智愛情乜元素都有,畫面極型極靚。唔講內容,大家去睇下再傾啦!

男爵府

luckybaby2003 發表於 18-10-20 11:20
我覺得呢度都好多媽咪睇外語劇,而Netflix 近年好積極咁參與各國市場,「陽光先生」等也有投資。畫面又靚, ...

Cannot find this in Netflix

大宅

livewithhope 發表於 18-10-20 12:47

中文 紙房子

水晶宮

watched this already, quite ok :)

水晶宮

Recommend:

1. The Affair
2. Sherlock Holmes
3. House of Cards
4. Black List
5. The Crown
6. Madam Secretary
7. Designated Survivor
8. Sense 8
9. Orphan Black
10. Black Mirror
11. Suits
12. Stranger Things
13. Billions

大宅

Tebing 發表於 18-10-20 14:40
Recommend:

1. The Affair

之前成日睇韓劇,感覺美劇太色情暴力冇以前咁好睇,尤其House of card越拍越差。而家因為Netflix 回歸美劇,你的list睇咗Sherlock和Crown幾集。另外我也鐘意Chef Table

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

但係我覺得睇習慣美劇,又會覺得韓劇既主線好似大部分都一樣咁,冇癮,哈哈

子爵府

luckybaby2003 發表於 18-10-20 11:20
我覺得呢度都好多媽咪睇外語劇,而Netflix 近年好積極咁參與各國市場,「陽光先生」等也有投資。畫面又靚, ...

我推介Cable Girls, 西班牙配音片集, 總共有三季, 已經係大結局㗎啦。

水晶宮

livewithhope 發表於 18-10-20 12:47

'Mr Sunshine', it has!

子爵府

回覆樓主:

Ghoul

珍珠宮

hashtag影視迷勳章

vivimere 發表於 18-10-20 16:32
我推介Cable Girls, 西班牙配音片集, 總共有三季, 已經係大結局㗎啦。

有無d適合一家大小既片推介呀?不過要英文架wor

#dorothy    發表於 19-4-7 17:58

大宅

ggsbb 發表於 18-10-21 23:18

你有冇睇過Modern family,齊哂咁多季。Stranger Things 也可以,啲童星好可愛。Netflix 也有好多合家歡電影。

子爵府

ggsbb 發表於 18-10-21 23:18

Stranger things你有netflix就應該睇咗,集集都精彩嘅。
Anne with an E 好啱一家人睇㗎,短短地,兩季共十七集。講個孤女被兩兄妺收養,兩兄妹好錫佢,個孤女一D都唔「賣慘」(呢個用詞我新學嘅 ),成日支支渣渣好多鬼主意, 令到個家庭好似有番生命咁。
Youtube 有 trailer, 你可以睇下。
https://youtu.be/S5qJXYNNINo

#dorothy    發表於 19-4-7 17:59

洋房

stranger things!

珍珠宮

vivimere 發表於 18-10-22 00:32
Stranger things你有netflix就應該睇咗,集集都精彩嘅。
Anne with an E 好啱一 ...

我仔女仲係讀緊初小,之前有俾Disneychannel既Good luck Charlie 佢地睇, 睇得好開心...就想搵返類似既...

Anne with an E似乎幾有興趣...等我搵搵,謝謝推界

#dorothy    發表於 19-4-7 17:59

珍珠宮

luckybaby2003 發表於 18-10-22 00:02
你有冇睇過Modern family,齊哂咁多季。Stranger Things 也可以,啲童星好可愛。Netflix 也有好多合家歡電 ...

幾位都推界Stranger things 似乎好ok bor, 謝謝推界

#dorothy    發表於 19-4-7 18:00

珍珠宮

我有裝,但唔係好多韓劇,美劇又唔夠多最憎係揾劇唔易,冇得分年份或地區去揾,我就快唔要佢

#dorothy    發表於 19-4-7 18:01
地球和火星 完美與破爛 現實對幻象 這樣的差距離還有盼望 嗎

大宅

bigbighei 發表於 18-10-22 08:47
我有裝,但唔係好多韓劇,美劇又唔夠多最憎係揾劇唔易,冇得分年份或地區去揾,我就快唔要佢
...

我都覺得揾劇好唔user friendly.但係佢其他好處好似畫面,中英文字幕,睇戲會去番你上次停嘅位等,咁嘅價錢絕對收貨。

子爵府

ggsbb 發表於 18-10-22 07:59
我仔女仲係讀緊初小,之前有俾Disneychannel既Good luck Charlie 佢地睇, 睇得好開心...就想搵返類似既. ...

呢個你一定要睇啦, 你仔女實鍾意!
A series of unfortunate events.
類似三個孤兒嘅歷險記。( 又係孤兒 ) 好似係小朋友嘅故仔, 但一啲都唔兒戲 。 我係開畀自己睇㗎,唔係同小朋友睇。
我去youtube搵個trailer畀你先。

#dorothy    發表於 19-4-7 18:02

子爵府

ggsbb 發表於 18-10-22 07:59
我仔女仲係讀緊初小,之前有俾Disneychannel既Good luck Charlie 佢地睇, 睇得好開心...就想搵返類似既. ...

A Series of Unfortunate Events (Official Trailer)
https://youtu.be/Tup-5yOcJuM

首頁
12345...10

尾頁

跳至