跳至

首頁

尾頁

大宅

陪月勳章

阿女都要2歲再番去,姑娘都係話佢識講嘅嘢唔多(唔夠10個字),不過我一d都唔擔心,因為我覺得個個bb d development都唔同,佢發唔到個音唔等於佢唔識表達囉,仲有我覺得阿女其實好努力學講嘢.

男爵府

我囡囡四歲先番去 , 護士話佢好叻女 , 乜都識乜都䁱!

http://www.fotop.net/Peony >> Peony website

男爵府

好媽媽勳章

我個囝都係要2歲返去,因為阿囝唔識指住眼耳ロ鼻手腳俾姑娘睇,其實我都覺得阿囝學嘢尊注力唔夠,其實我都好用心咁教佢嘢,但係佢又走來走去,好似自己有自己的世界咁,有冇人同我阿囝一樣呢?

男爵府

2024勳章 BK Milk勳章

我是 AGE4 先再番去, 但中間媽咪有需要可返去 book 期見姑娘的

大個仔是"華"

男爵府

2024勳章 BK Milk勳章

我是係5月9號天水圍 都是見護士長的, 仲比左幾本 book 返屋企睇, 是 age 1 ~ 3 的事宜
大個仔是"華"

別墅

我阿仔都唔識成句講, 單字都識唔夠10個, 會玩叠高高, 會餵mum mum, 走既時候仲自己同護士講byebye, 佢全程都無咩點講野, 但係護士都無話佢有咩大問題, 4歲先要再打針

大宅

我個女上星期剛去完健康院啦! 都係4歲先要再返去, 講野及做其他指示都無問題, 不過飲食方面就比姑娘話囉! 大至上都係話要減奶餐數啦! 我都無辦法, 請教個姑娘我應該點做又比佢"串", 仲叫我佢幾時想食就餵d比佢食, 我都忍唔住要駁咀話佢地之前又叫我地要有定時三餐加小食時間, 而家又話只要小朋友想食就比佢食, 咁即係點呀!
就係因為我個女唔肯食野成日話要飲奶我先無辦法比佢飲咁多餐啫, 你估而家d奶粉平咩! 我順便問佢戒尿片問題, 佢又話飲食方面已經講左好耐, 就咁比本小冊子我就算, 仲話我要求高, 又要個女食多d粥又要個女戒片, 咁即係點啫! 就係我個女食得粥/飯小所以成日叫飲奶啫, 咁佢識講ng ng / chi chi 我先岩岩開始同佢戒啫, 都係問下你意見啫, 唔答就算啦!

多謝各位聽我發up 瘋, 我發完癲啦!

子爵府

完全明白。又叫我問問題,又串我。
上次1歲見姑娘,唔覺意問左一句bb講野問題,佢叫我唔好同其他bb比較,仲叫我讀出小冊子一句句子比自己聽:你的孩子是獨一無二的。頂!
我讀書唔會比佢少,只係我絕對尊重佢係專業先問佢,問吓姐,唔駛咁串。

原帖由 penny998 於 09-5-18 11:46 發表
我個女上星期剛去完健康院啦! 都係4歲先要再返去, 講野及做其他指示都無問題, 不過飲食方面就比姑娘話囉! 大至上都係話要減奶餐數啦! 我都無辦法, 請教個姑娘我應該點做又比佢"串", 仲叫我佢幾時想食就餵d比佢食, 我 ...

首頁

尾頁

跳至