懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我的過期肥寶寶今日已經40+2由當初醫生在33週警告有機會早產,吾好行太多。
到35又挨過37終於足月,話好快就出世。

點知已經40週2了.....都未肯出泥
話說琴日去洗手間流了一大抽 透明的啫哩, 上網睇有人話應該都係呢幾日
但除此以外,好似冇咩徵兆了

有冇JM試過???
產假已經過左兩個星期......好想BB快D泥,可以陪多D佢
monmonsinn 發表於 18-10-30 11:04
我的過期肥寶寶今日已經40+2由當初醫生在33週警告有機會早產,吾好行太多。
到35又挨過37終於足月,話好快 ...

Hi monmonsinn ,醫生有什麼建議? 等待左40週明白準媽媽好想快d見到BB,唔少媽媽都講足月BB好揍D呀 ,媽媽多D 同佢唱歌仔、傾計,佢會認到您把聲,媽媽可以到附近公園散步,對生產都有幫助架。留意住3樣分娩嘅先兆: 陣痛(越黎越痛、越黎越頻密,為時較長,唔會因為改變下姿勢而停止)、見紅(帶紅或者粉紅黏液)、穿水(係水狀和無色無味,冇特定流幾多,可以少少咁滲又可能pop一下洶湧澎湃咁流),有出現其中一樣就到醫院,順順利利

NUTRICIA多年來一直專注BB首1000日營養研究,因為BB的健康是我們的動力。
讓我陪伴你在BB的成長路上,作出最好的營養選擇,帶動寶寶健康成長。

侯爵府

我流啫哩3日後先生得, 但如果BB SIZE 太大, 其實醫院唔係會俾期你催生?

複式洋房

回覆 freshrose 的帖子

流左第兩日的凌晨就穿左水,好緊張....宜加已經10日人仔

首頁

尾頁

跳至