婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

子爵府

請問抽完子宮內膜組織會流血幾多日?
因為我喺聯合醫院抽完,今日已經第六日,
都係流緊正常M到分量, 所以好擔心。
因為抽時問左醫生只話流幾日血!

複式洋房

我抽完2日,而家都流緊,小便時白帶同小小鲜血,子宮位置仲成日痛痛地,背脊又酸痛。剛上屯門醫院網有講以下出血。如妳流量多試下打番去病房睇下點講。
手術後須知
  • 手術後,病人當天可如常工作。
  • 醫生會視乎個別情況給與適量的止痛藥、止血藥或荷爾蒙藥物,請依時服用。
  • 手術後會有少量陰道出血,此情況會維持三至四天。甚至持續一或兩個星期才完全停止。
  • 如有大量陰道出血、異常分泌、惡臭、腹部劇痛或發燒,請於辨公時間內,致電有關病房查詢,或往急症室診治。
  • 病人請依約定時間、地點準時覆診,並可於覆診時查詢報告結果。如有需要,病房工作人員會提前致電閣下。

子爵府

Jennyhui008 發表於 18-11-2 17:06
我抽完2日,而家都流緊,小便時白帶同小小鲜血,子宮位置仲成日痛痛地,背脊又酸痛。剛上屯門醫院網有講以 ...

謝謝你 咁我等多一星期

子爵府

CHUCHUALICE 發表於 18-11-2 17:08
謝謝你 咁我等多一星期

今日見醫生話想抽化驗。但唔成功。因為佢做一半時我已經覺好痛。要排安下次再做。請問你哋覺得痛嗎?好驚。唔知點算

子爵府

kimmy2006 發表於 18-12-11 18:09
今日見醫生話想抽化驗。但唔成功。因為佢做一半時我已經覺好痛。要排安下次再做。請問你哋覺得痛嗎?好驚 ...

痛 但忍到

子爵府

CHUCHUALICE 發表於 18-12-11 18:16
痛 但忍到

安排咗做2個檢查分別子宮內膜抽取樣本同埋子宮鏡。要分2次做,死啦我好驚唔知點算?唔知去私家做痛唔痛。知唔知去私家要幾錢做呢?要唔要過夜?

子爵府

kimmy2006 發表於 18-12-11 19:15
安排咗做2個檢查分別子宮內膜抽取樣本同埋子宮鏡。要分2次做,死啦我好驚唔知點算?唔知去私家做痛唔痛。知 ...

唔知 未試過

子爵府

kimmy2006 發表於 18-12-11 18:09
今日見醫生話想抽化驗。但唔成功。因為佢做一半時我已經覺好痛。要排安下次再做。請問你哋覺得痛嗎?好驚 ...

我都抽佐前後三次(分三日)都抽唔到(第三次係食佐d藥等子宮鬆d都唔成功),第三次抽唔到後,想即時抽第四次(轉過可能高級少少醫生),但醫生入嚟見到我痛苦嘅樣,問我是否想唔抽,我話係(因我估都係抽唔到),咁就叫我自己諗諗入院麻醉抽,但因我內膜係薄,唔係高危,都係諗住觀察吓(因我不是順產,所以做婦科檢查特別痛)

子爵府

lcn2009 發表於 18-12-11 21:51
我都抽佐前後三次(分三日)都抽唔到(第三次係食佐d藥等子宮鬆d都唔成功),第三次抽唔到後,想即時抽第 ...

咁係咪真係好痛?我都唔係順產 咁多期比到你??我再要等到出年3月/10月呀!

子爵府

kimmy2006 發表於 18-12-11 22:00
咁多期比到你??我再要等到出年3月/10月呀!

分三日,但隔一段時間(好似約隔兩個月)

首頁

尾頁

跳至