時事熱話

跳至

男爵府

醒目開學勳章

綜援入不敷支,無錢睇牙 ,配眼鏡,年年三糧都無錢睇牙配眼鏡?你d咩Q黨呀 ,我哋普通打工仔都無糧啦

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

瑪瑙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

別墅

2019勳章

然後我做到無日無夜,仲要拎大大筆錢去交稅養佢地

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

回覆樓主:

其實依d機構既服務對象係A既話,佢地既調查一定會偏向A依d人既

複式洋房

oceandeepsea 發表於 18-11-6 15:57
其實依d機構既服務對象係A既話,佢地既調查一定會偏向A依d人既
So True ~!

複式洋房

香港亂晒籠
要幫的不受幫

民房

so sad

民房

so sad !

男爵府

回覆樓主

好多打工仔都冇錢睇牙醫或唔捨得俾$去睇啦,你問吓日日企幾小時冼碗嘅姐姐捨唔捨得俾幾幾佰蚊去洗牙,乜工都唔返又多多要求。

珍珠宮

應該每人俾年薪三十萬啦香港生活指數咁高
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

大宅

回覆樓主:

唔夠用咪去返工啦,香港養呢D廢人

kittttty    發表於 18-12-31 15:45

侯爵府

2019新春慶豚圓 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回

回覆樓主:

咩叫入不敷支?
綜援有津貼ga嘛,醫療又全免,唔使自己出錢,根本就係生養死葬。
我幾年都冇洗過牙,邊個可憐我呀
好心d人唔好咁貪心啦,要有好享受,唔該自己去搵錢

水晶宮

2019新春慶豚圓 畀面勳章 環保接龍勳章

服左d爪爛塊面呃綜緩嘅人,毫無廉恥,貪得無厭

男爵府

46噤後生。個仔又中三唔係三歲,應該出來搵工做啦、納稅人真可憐

大宅

完美演繹乜叫貪得無厭

大宅

回覆樓主:

無錢咪去工作囉

大宅

2019勳章

satu 發表於 18-12-26 23:46
46噤後生。個仔又中三唔係三歲,應該出來搵工做啦、納稅人真可憐

兩條友加埋攞成七千蚊, 會肯去做嘢??!! 最憎就係呢D死廢柴

禁止訪問

2019勳章

洋房

個個都名牌眼鏡

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊