少年成長

跳至

首頁

尾頁
回覆 wendykamkam 的帖子

Hello wendykamkam,最有效減低敏感復發就係搵出致敏源而避開, 常見致敏源有花粉、塵虱、黴菌、混濁既空氣、氣候變化, 都有機會令症狀惡化, 媽媽可以留意一下除左天氣之外仲有冇其他致敏源, 均衡飲食配合適量的運動都有助提升免疫力, 假日既時候多D同小朋友去戶外行下/行山/做運動都有幫助架

NUTRICIA多年來一直專注BB首1000日營養研究,因為BB的健康是我們的動力。
讓我陪伴你在BB的成長路上,作出最好的營養選擇,帶動寶寶健康成長。

子爵府

大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆 粉紅虎 的帖子

請問喺邊隻牌子?唔該!

大宅

adelewong070726 發表於 19-6-4 00:53
回覆 粉紅虎 的帖子

請問喺邊隻牌子?唔該!

有啊姐個樣的冠軍蟲草,睇番p. 2 我有send圖出黎。

男爵府

wendykamkam 發表於 18-11-6 01:27
呢排轉天氣,阿女一起身就係咁打噴嚏,有時仲係咁不停流鼻水,見到好心痛。佢而家先16、7歲,想好好咁幫佢 ...

蜂膠

大宅

回覆樓主:

之前聽同事講manuka honey有效,但試過仔同老公都唔多得。
現在,聽治療師講改善飲食,多款蔬菜水果,粗糧,補充蛋白質(1kg成人體重就要攝取1g蛋白質/小孩1.5g蛋白質)來建立免疫力及消化酵素等等,少吃精練食品包括白米飯麵包麵條。假如基本細胞原材料攝取平衡,過敏反應可以減低。萬一腸道機能好弱,就加乳酸菌。嚴重就加其他天然營養補充劑或草本保健品。
唔好忽視搵致敏源,及多運動,出汗亦係身體排生理廢物的其中一個好方法。

大宅

你會唔會想試下精油?
我個仔之前就係鼻敏感。大仔細仔都係咁,大仔食幾個月藥,又噴鼻,又食接骨木花。細仔太細冇藥食添,得4個月。之後我用左精油,1星期到就冇事!個仔訓覺冇左鼻鼾!

別墅

wendykamkam 發表於 18-11-7 10:54
好啊,多謝妳啊,我一定會買黎試下。同事仲介紹我買蜂皇漿丸,不過又話對發育中小朋友唔好。我一 ...

我自己有嚴重鼻敏感,冬天睡覺鼻全塞, 呼吸困難。後來食了一季的峰膠囊,改善了很多。它主要是增強免疫力 ,無副作用。可試試。

侯爵府

eddie118c 發表於 19-6-15 11:27
我自己有嚴重鼻敏感,冬天睡覺鼻全塞, 呼吸困難。後來食了一季的峰膠囊,改善了很多。它主要是增強免疫力 ...

請問邊隻牌子?

男爵府

飲蜂蜜有用嗎?

首頁

尾頁

跳至