意見反饋
義工

嬰兒醫護 今日: 2|主題: 77711

BB喉嚨發炎開抗生素

複式洋房

國民生產總值:133

BB無發燒,只是喉嚨發炎,醫生開了抗生素,屋企人餵左食一次
喉嚨發炎就要開抗生素? 我覺得嚴重左⋯⋯所以我唔想比BB繼續食,但抗生素又要食晒一個療程,我應該點?

Ps.屋企人帶bb睇普通科醫生

王國熱話
iphone睇bk好侄
綜合
请教各位,我没有私信权,怎么样才能可...
要求代宣傳

子爵府

國民生產總值:11471

育兒性格勳章

kmb880 發表於 18-11-7 19:47
BB無發燒,只是喉嚨發炎,醫生開了抗生素,屋企人餵左食一次
喉嚨發炎就要開抗生素? 我覺得嚴重 ...

我兩個小朋友試過喉嚨發炎,發燒唔退, 要食抗生素先退到燒,如果小朋友冇燒/燒唔退,可以唔好比佢食

複式洋房

Ying0623 發表於 18-11-7 21:13
我兩個小朋友試過喉嚨發炎,發燒唔退, 要食抗生素先退到燒,如果小朋友冇燒/燒唔退,可以唔好比佢食
...

剛剛我無再比啦,唉 但食左一次又無食晒個療程

子爵府

育兒性格勳章

kmb880 發表於 18-11-7 23:01
剛剛我無再比啦,唉 但食左一次又無食晒個療程

咁你個小朋友有冇發燒先?

複式洋房

Ying0623 發表於 18-11-7 23:35
咁你個小朋友有冇發燒先?

冇燒的

子爵府

育兒性格勳章

kmb880 發表於 18-11-7 23:36
冇燒的

冇燒唔好俾抗生素

複式洋房

Ying0623 發表於 18-11-7 23:37
冇燒唔好俾抗生素

食左一次了,淨底個啲我無比
唔知有冇事

子爵府

育兒性格勳章

kmb880 發表於 18-11-7 23:38
食左一次了,淨底個啲我無比
唔知有冇事

如果佢一路都冇發燒俾咗一次應該都冇影響

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
回覆 kmb880 的帖子

Hello kmb880, 哩排都要比bb飲多d水,確保bb有足夠休息, 以及經常保持家居環境清潔呀,bb依家情況點呢?

NUTRICIA多年來一直專注BB首1000日營養研究,因為BB的健康是我們的動力。
讓我陪伴你在BB的成長路上,作出最好的營養選擇,帶動寶寶健康成長。

複式洋房

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
[email protected] 發表於 18-11-14 18:18
回覆 kmb880 的帖子

Hello kmb880, 哩排都要比bb飲多d水,確保bb有足夠休息, 以及經常保持家居環境清潔呀,b ...

Bb睇左兒科醫生,以家好好多了☺️

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
kmb880 發表於 18-11-14 21:22
Bb睇左兒科醫生,以家好好多了☺️

甘就好啦! 最近天氣涼左, 都要注意幫bb保暖呀

NUTRICIA多年來一直專注BB首1000日營養研究,因為BB的健康是我們的動力。
讓我陪伴你在BB的成長路上,作出最好的營養選擇,帶動寶寶健康成長。

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.