自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

回覆樓主:

有無眼黃? 見攰?
這是充滿愛的地方,jm 幫了我很多,給我大量鼓勵。
如果你有 BB 出世頭骨受壓致腫起, G6PD , 新生嬰兒肝炎綜合症,肝酵素高等問題,我可分享個人經驗。 :)
You are not 呀窿  祝大家身體健康

珍珠宮

Icy28078380 發表於 18-11-12 13:39
要驗邊樣可以肯定?

其實佢驗咗好多樣嘢,醫生都有問佢有冇接觸到會影響啲嘢,但開頭冇諗過係香薰,而且 ...

但只係氣味,只要是空氣流通的地方,吸了短時間,其實係無事的。

又,道理上,大人血量多啲,不會太大反應。

不如你諗下他的飲食仲實際,例如一個長時間keep住服食豆瓣醬,或某牌子粉絲等。
如果你有 BB 出世頭骨受壓致腫起, G6PD , 新生嬰兒肝炎綜合症,肝酵素高等問題,我可分享個人經驗。 :)

珍珠宮

Icy28078380 發表於 18-11-12 18:16
係好濃烈,加上長期吸入,其實臭丸唔用得,都係指聞。

我知呀,我有兩個蠶豆仔,我自己湊嘅。
所以,我都好肯定答你,除非焗在不流通的地方有較長時間,如一兩小時,才會有機會溶血。 講緊嬰兒喎,大人應該捱到更耐。

anyway,多謝你的提醒 你也注意一下會否是食物調味料問題。

首頁

尾頁

跳至