時事熱話

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

cattz288 發表於 18-11-16 08:41
樓主好忙喇! 去左銀行排隊換美金呀
唔知銀行開始擠提未呢?
有無真係擔心前景而落左去既JM可報告一下?

天朗氣清

侯爵府

I9528 發表於 18-11-16 09:30
但佢地目的係想香港永不翻生,心地極劣

仲有,乜漢奸論有分潮流嘅咩?out 唔 out date?一日有人出賣,就 ...

係呀?毛主席夾埋日本人打中國人,仲好多謝日本侵華添,佢有無份係漢奸先?

珍珠宮

DoReMi媽媽 發表於 18-11-16 09:43
咪就係囉,你講得簡而清
其實講到咁複雜做乜
真係自稱睇得透, 覺得好大鑊個D
而家應該係銀行排緊隊轉美金啦下嘛?

其實有邊位做緊架?
舉下手好喎, 得個吹字救唔到自己架喎
天朗氣清

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

tester5 發表於 18-11-16 09:45
原來美國可以影響中國內政?!你呢個消息夠爆喎,講唔講得架?算唔算洩露國家機密?
...
哈! 原來我講咗 美國可以影響中國內政

我自己都唔知 Tim…你好叻呀!

子爵府

回覆樓主

對中國來說香港屬於第二城市,上海北京才是中國第一城市!
注意:本人所發佈的帖子大部份均為轉貼,如本人所發的貼子有任何問題及投訴,如本人所發的貼子有任何法律責任,本人恕不負責!

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

DoReMi媽媽 發表於 18-11-16 09:48
你點睇到人哋話美國可以影響中國內政?
佢話有就有啦!

唔係陣間又話佢唔講,叫我講㗎啦!

DoReMi媽媽    發表於 18-11-16 10:05

侯爵府

jeanne1120 發表於 18-11-16 09:47
其實香港人真矛盾,又要好憎美國話美國咩咩咩,又干預內政
但美國如果真係取消香港的特別地位,又驚個影響 ...

直頭出兵打美國啦,歌仔都有唱「起來! 不願做奴隸的人民 」,駛架遼寧號去啦,勁共,勁共!

琥珀宮

畀面勳章

choc_choc 發表於 18-11-16 09:53
係呀?毛主席夾埋日本人打中國人,仲好多謝日本侵華添,佢有無份係漢奸先?
...

咦,你要問原本講呢個論點果位 jm 喎,佢話 out date 咗㗎嘛

侯爵府

I9528 發表於 18-11-16 10:00

咦,你要問原本講呢個論點果位 jm 喎,佢話 out date 咗㗎嘛 ...

你話唔 outdated, 一日係都可以講喎,唔好轉移視線啦,我問緊你呀。

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

tinlong22 發表於 18-11-16 09:53
其實講到咁複雜做乜
真係自稱睇得透, 覺得好大鑊個D
而家應該係銀行排緊隊轉美金啦下嘛?

我都唔係咁蠢啫,ning會員一講我就明,咁睇嚟係關講嘅事,唔關接收嘅人事。

琥珀宮

畀面勳章

choc_choc 發表於 18-11-16 10:03
你話唔 outdated, 一日係都可以講喎,唔好轉移視線啦,我問緊你呀。

轉乜視線?
同樣地,你而家咪講緊囉,我無阻你,無唔比你講喎
而係上面 jm 話人 out 嘛

珍珠宮

DoReMi媽媽 發表於 18-11-16 10:04
我都唔係咁蠢啫,ning會員一講我就明,咁睇嚟係關講嘅事,唔關接收嘅人事。

同埋我都發覺幾得意, 佢地講個D
今日報紙好似一字不漏咁寫返出黎
真係唔知係D記者懶, 定係有人係記者

覺得可行既咁多位, 好去做啦喂~

【BNO護照】3招可變有居英權英政府列多項條件:尊重自由
https://www.hk01.com/%25E7%25A4%25BE%25E6%259C%2583%25E6%2596%25B0%25E8%2581%259E/95009/bno%25E8%25AD%25B7%25E7%2585%25A7-3%25E6%258B%259B%25E5%258F%25AF%25E8%25AE%258A%25E6%259C%2589%25E5%25B1%2585%25E8%258B%25B1%25E6%25AC%258A-%25E8%258B%25B1%25E6%2594%25BF%25E5%25BA%259C%25E5%2588%2597%25E5%25A4%259A%25E9%25A0%2585%25E6%25A2%259D%25E4%25BB%25B6-%25E5%25B0%258A%25E9%2587%258D%25E8%2587%25AA%25E7%2594%25B1

天朗氣清

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

choc_choc 發表於 18-11-16 09:53
...

人哋個point係漢奸論冇分out 唔 out date, 你做乜問毛主席係咪漢奸? 兩樣嘢嚟喎

侯爵府

I9528 發表於 18-11-16 10:06
轉乜視線?
同樣地,你而家咪講緊囉,我無阻你,無唔比你講喎
而係上面 jm 話人 out 嘛

我同你唔覺outdated 就得啦,我可以同你傾㗎,點先叫漢奸呀?洗唔洗死咗人先算㗎? 毛主席多謝日本人侵華殺人,算唔算呀?

珍珠宮

香港只係美國一隻棋

子爵府

choc_choc 發表於 18-11-16 09:58
直頭出兵打美國啦,歌仔都有唱「起來! 不願做奴隸的人民 」,駛架遼寧號去啦,勁共,勁共!
...
Umm, that could take some time. How about first destroying the US economy by not doing any Black Friday shopping online?

jeanne1120    發表於 18-11-16 10:20
Display Picture from Rita et Machin

琥珀宮

畀面勳章

choc_choc 發表於 18-11-16 10:11
我同你唔覺outdated 就得啦,我可以同你傾㗎,點先叫漢奸呀?洗唔洗死咗人先算㗎? 毛主席多謝日本人侵華殺 ...

唔係我同你,我只代表自己一個
乜叫漢奸,上 google 搵下就搵到,咪咁懶

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

賤美根本想利用香港搞中國啫,你估真係愛香港咩!

挑撥離間係賤美嘅專長。

珍珠宮

DoReMi媽媽 發表於 18-11-16 10:04
其實,樓主貼漏咗嘅下半段,我後補貼返出嚟嘅內容, 略略都有講到。唔知樓主唔小心丫?還是覺得下半部分係無用的。

所以,我專登搵個 國際關係學者 嘅訪問貼出嚟!

侯爵府

I9528 發表於 18-11-16 10:13
唔係我同你,我只代表自己一個
乜叫漢奸,上 google 搵下就搵到,咪咁懶

我咪問緊你點睇毛主席係咪漢奸囉,做乜遊花園唔直接答呀?你話一日有人出賣,一日都可以講喎,講2句啦。洗乜Google 呀?Google 係美國㗎喎,咁愛國唔係百度咩?

首頁

尾頁

跳至