想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

結婚年幾 打算今年做媽媽 但係試左11個月都唔成功
同C6做過檢查 醫生話我荷爾蒙失調 其他都冇問題
頭幾個月用排卵試紙搞到個人好緊張 近呢幾個月都唔敢用 但個個月都失敗 喊左唔知幾多次 覺得自己有精神病 好辛苦 今個月又食白果 喊左兩晚 失眠左兩晚
呢一年因為想生仔 幾乎晚晚失眠 姨媽都亂左...

大宅

都明白叫人放鬆係冇乜用,放鬆真係好難!
我就會喺dd前專注做自己鐘意做嘅嘢。
食嘢都唔會俾自己咁大壓力。咖啡奶茶凍嘢我都有飲。只要適量就ok。
咁樣個人會開心啲。又唔會因為戒晒口。又唔敢做呢樣嗰樣。到時唔中又失望!

我dd前一星期,去行咗16km山。然後一星期後bingo了。。加油呀

複式洋房

ealy 發表於 18-11-23 09:16
都明白叫人放鬆係冇乜用,放鬆真係好難!
我就會喺dd前專注做自己鐘意做嘅嘢。
食嘢都唔會俾自己咁大壓力。 ...

多謝你 呢幾個月都特登做多左運動 希望有幫助 連自己都唔知點令自己振作返 個個月都話下個月再努力 越咁講越sad

複式洋房

MissSuperdream 發表於 18-11-23 09:57
多謝你 呢幾個月都特登做多左運動 希望有幫助 連自己都唔知點令自己振作返 個個月都話下個月再努力 越咁講 ...

我都睇緊中醫要我做運動,戒凍飲,戒‘喬’腳。我都覺得放鬆好難但咁神輕質真係會逼顛自己。所以盡量搵d事情分散注意力。做運動聽歌唱歌煲劇咩都好,等自己放鬆d!一齊加油啊(emoji)(emoji)

男爵府

MissSuperdream 發表於 18-11-23 08:49
頭幾個 ...

我追第二個都追左年幾都未中,今個月應該又食白果喇,真係好想大喊一餐

複式洋房

bbboboiloveyou 發表於 18-11-23 10:47
我追第二個都追左年幾都未中,今個月應該又食白果喇,真係好想大喊一餐
...

已經有一個都好d...呢兩晚我都喊到好犀利 喊完舒服d 但一睇到d人大肚既消息就好崩潰 可能要睇精神科

男爵府

MissSuperdream 發表於 18-11-23 11:01
已經有一個都好d...呢兩晚我都喊到好犀利 喊完舒服d 但一睇到d人大肚既消息就好崩潰 可能要睇精神科:cryin ...

想追多個等佢有伴陪住佢成長,點解會咁難 我同你一樣,一見到有人大肚嘅消息真係好羨慕人地,同時都好崩潰,好想大喊,幾時至輪到我地呀?

複式洋房

MissSuperdream 發表於 18-11-23 08:49
頭幾個 ...

會唔會排到政府不育科先呀?

大宅

MissSuperdream 發表於 18-11-23 11:01
已經有一個都好d...呢兩晚我都喊到好犀利 喊完舒服d 但一睇到d人大肚既消息就好崩潰 可能要睇精神科:cryin ...

好明白呀,成日見到d人報喜,都會搞到自己大壓力
我DD前直頭delete左bk個app,唔俾自己再睇,等自己唔好諗咁多。
其實我老公而家都唔建議我上咁多bk
吸收太多資訊真係會令到自己胡思亂想!!

大宅

bbboboiloveyou 發表於 18-11-23 10:47
...

我同你一樣, 追左年半都冇。 每個月期待失望。 用左兩個cycle CB , 都唔中。

男爵府

123chan123 發表於 18-11-23 11:46
我同你一樣, 追左年半都冇。 每個月期待失望。 用左兩個cycle CB , 都唔中。
...

同路人 個個月計岩晒都唔中,都唔知點解 今年岩岩踏入高齡喇,c6又唔爭氣,好驚無得生呀

複式洋房

mrssheep64 發表於 18-11-23 11:14
會唔會排到政府不育科先呀?

C6話再自己試下 但係每個月再咁經歷落去 真係人都癲

複式洋房

ealy 發表於 18-11-23 11:40
好明白呀,成日見到d人報喜,都會搞到自己大壓力
我DD前直頭delete左bk個app,唔俾自己再睇,等自己唔好諗 ...

C6話我咁既狀態,就算做ivf都唔會有真係好傷心

複式洋房

bbboboiloveyou 發表於 18-11-23 11:09
想追多個等佢有伴陪住佢成長,點解會咁難 我同你一樣,一見到有人大肚嘅消息真係好 ...

搞結婚個新娘group d人有大半都做左媽媽 幾時先到我...本身都唔信求神拜佛 但真係想搵人算下係咪冇做人阿媽既命水

男爵府

MissSuperdream 發表於 18-11-23 14:47
搞結婚個新娘group d人有大半都做左媽媽 幾時先到我...本身都唔信求神拜佛 但真係想搵人算下係咪冇做人阿 ...

完全明白你感受 會唔會試人工?

大宅

MissSuperdream 發表於 18-11-23 14:42
C6話我咁既狀態,就算做ivf都唔會有真係好傷心

個個月諗住點樣Bingo,不如諗下點樣提升下dodo品質仲好啦
未bingo已經成日喊,第日bingo左仲多野要擔心架
要好好調節自己情緒呀,緣份好快就會黎架喇!!!!

複式洋房

回覆樓主:

大家一齊打氣。我結婚四年,備孕年幾,身邊唔想生bb的朋友都已經生咗兩件!每次聽到朋友懷孕的消息,恭喜的同時內心都好失落。現在開始睇不孕,試咗一次iui失敗。檢查乜都正常,不過我都知道有陣時壓力先係不孕的元兇,越想要就越難有。所以我都係放鬆小小,紅酒、汽水照飲,都冇特別戒口。希望jm一齊加油,一齊報喜!

複式洋房

太陽媽媽 發表於 18-11-23 15:59
大家一齊打氣。我結婚四年,備孕年幾,身邊唔想生bb的朋友都已經生咗兩件!每次聽到朋友懷孕的消息,恭喜的 ...

多謝你呀 好需要正能量

別墅

小分享希望唔冒犯

做運動 (出汗帶氧嗰類)
曬太陽 (增加陽氣)
少飲凍野,少飲咖啡但唔駛戒清
最緊要開心用茶代替
飲食均衡

享受性愛增加情趣
如果同老公做愛唔一定有高潮

就用方法有高潮左再做

複式洋房

cherrylee1105 發表於 18-11-23 17:48
小分享希望唔冒犯

做運動 (出汗帶氧嗰類)

請問高潮係必須?

首頁

尾頁

跳至