自由報料

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

好小星期三去吉之島買野,因今年買5到一田既紐西蘭羊腩 ,所以特登今日去吉之島睇下 ,居然見到25蚊一包,雖然一包好少,買咗五包。 因為有一年期。 個店員話平時賣39.90一包喎!

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

wcpcelia    發表於 18-11-29 09:36
Cheuk2012    發表於 18-11-28 20:11

子爵府

醒目開學勳章

回覆 honoluluwendy 的帖子

好新鮮喎,請問點煮?同埋邊間吉之島有賣?謝謝
***生於這世代........有點措手不及***
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
幫助別人不求回報,難度簡單一句"多謝"也沒有 ?為人父母者,不覺得可恥 ?還是你心裡是冷漠世界 ?!

子爵府

[email protected] 發表於 18-11-28 20:07

好新鮮喎,請問點煮?同埋邊間吉之島有賣?謝謝

我係九龍城嗰間吉之島買嘅!
至於點煑,我要慢慢搵返食譜 ,然後話你知吖,因為係舊年呢度嘅jm教嘅!

水晶宮

好抵喎

瑪瑙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

子爵府

醒目開學勳章

Thanks
幫助別人不求回報,難度簡單一句"多謝"也沒有 ?為人父母者,不覺得可恥 ?還是你心裡是冷漠世界 ?!

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 BB防敏心得分享勳章

honoluluwendy 發表於 18-11-28 19:33
好小星期三去吉之島買野,因今年買5到一田既紐西蘭羊腩 ,所以特登今日去吉之島睇下 ,居然見到25蚊一包, ...

吉之島超級星期三真係冇得頂

wcpcelia    發表於 18-11-29 09:36

子爵府

醒目開學勳章

honoluluwendy 發表於 18-11-28 20:09
至於點煑,我要慢慢搵返食譜 ,然後話你知吖,因為係舊年呢度嘅jm教嘅!
...
請問九龍士城近邊度?我今天去荃灣見不到有啊

子爵府

[email protected] 發表於 18-11-28 21:13
請問九龍士城近邊度?我今天去荃灣見不到有啊

係九龍城廣場入面, 九龍寨城公園附近。
原來舊年係呢個價錢

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

公爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 hashtag旅遊勳章

可唔可以用黎整羊腩煲呢
分享:愛遊泰(內有曼谷芭堤雅清邁資料)
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=14416337&fromuid=956408

子爵府

醒目開學勳章

嘩,好大包呀

子爵府

newspaperhang 發表於 18-11-28 21:32
可唔可以用黎整羊腩煲呢

當然係愛嚟做羊腩煲啦!好香㗎 !好鬆化㗎!

公爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 hashtag旅遊勳章

honoluluwendy 發表於 18-11-28 21:59
當然係愛嚟做羊腩煲啦!好香㗎 !好鬆化㗎!

因為我唔食羊腩但家人食,所以唔係好識我淨係食支竹
等我研究下先,謝謝你
分享:愛遊泰(內有曼谷芭堤雅清邁資料)
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=14416337&fromuid=956408

王國會長

HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 大廚勳章 王國會長 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 笑得好勳章

正呀 執到筍野

男爵府

淨係得今日咋?錯過咗添

子爵府

回覆樓主:

其實我急於買羊腩,係因為家人們都鍾意食羊肉,我一直都有買開用黎火煱既圓形羊肉片炒比佢地食,點知我老公話報章話而家D羊肉片好多都係用什肉,甚至乎係狐狸肉混合而壓成圓形的,叫我唔好再隨便係凍肉公司買來炒了。

琥珀宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

回覆樓主:

複式洋房

2019勳章

honoluluwendy 發表於 18-11-28 20:09
...

薑蔥酒出水後,用自來水沖三分鐘,洗乾淨白【獲】烘乾,就可以炆

公爵府

回覆樓主:

今日行過吉島, 怪不得咁多人圍住啦。
這是充滿愛的地方,jm 幫了我很多,給我大量鼓勵。
如果你有 BB 出世頭骨受壓致腫起, G6PD , 新生嬰兒肝炎綜合症,肝酵素高等問題,我可分享個人經驗。 :)
You are not 呀窿  祝大家身體健康

大宅

回覆樓主:

之前間吾中都有得賣
一包得好小 如果要整羊腩煲應該要2-3包
肉質都可以

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊