嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

別墅

回覆 Ben2003 的帖子

每個醫師唔同,當時睇柯蘭醫師係$230診金,藥另計。一星期睇一次,每天飲藥,自己煲藥,有代煎服務。約睇左5個月醫師話唔使睇,發既時候先睇。之後都會反覆復發,但可控制的,飲幾劑藥就見效,情況算穩定,而隨住年紀增長濕疹亦更趨穩定。

侯爵府

唔該晒。
治療進度都幾好。
請問平均每天藥費大約幾多錢?

Below $50
$50 to $100
$100 to $150
尋找「閃光點」,努力不懈,堅毅不屈,機會總是留給有準備的人。但是,有準備不一定能找緊機會,因為....命運就是這樣的敲門。要找緊機會,就要戰勝自己和戰勝命運。
遇到逆境,堅持,不要放棄。黑暗是可怕的,極難耐的.....但是,渡過了黑暗,不就是黎明了嗎 ?!

別墅

回覆 Ben2003 的帖子

大約$50一日,一個月診金連藥費大約$2千幾至3千

侯爵府

當時診金 $230 (有些醫師高些) 。
清熱、健脾、除濕、消風、養血…. 藥,大約 $50一日。
醫院…..合理。

唔該晒。

尋找「閃光點」,努力不懈,堅毅不屈,機會總是留給有準備的人。但是,有準備不一定能找緊機會,因為....命運就是這樣的敲門。要找緊機會,就要戰勝自己和戰勝命運。
遇到逆境,堅持,不要放棄。黑暗是可怕的,極難耐的.....但是,渡過了黑暗,不就是黎明了嗎 ?!

大宅

Alicham 發表於 18-12-5 15:18
我囡囡本身有濕疹,呢樣野困擾左佢幾年,近排天氣轉得密,時濕時乾,佢濕疹嚴重左,睇左醫生,開既藥膏都有 ...

試下Wasser麗澤膚適軟膏, 不含類固醇, 我仔仔用了後,
濕疹改善了, 沒有咁痕.

複式洋房

有冇試過俾小朋友食益生菌,便便去好啲,濕疹會冇咁發

首頁

尾頁

跳至