自由講場

跳至

首頁

尾頁

民房

回覆 ash_yehyeh 的帖子

梗係要唱啦,靠網絡紅起,紅到可以自己收高市價,揀job接, 仲要串到唔覆,但又得閒玩facebook, 收得人錢本來就要盡責地幫人裝修解決問題,當然要公平D 受下網絡既劣評,我上黎評論得,都仲敬重佢係一個師傅,打開門做生意,就要接受下批評, 改善下自己不足,唔係恃住自己紅,生意多到接唔完,自己想點就點
裝修得唔好,或者爛尾果D,係爛仔入錯行

佢很忙,覆唔到我電話 reject 我,其實客人都很忙,花了兩個月不停打比你

其實我又唔係一肚氣既,佢唔幫我裝修米搵第二個,好閒既je

但呢位師傅真係要正視下自己 CS 既態度,見微知著,都唔係話要劉德華式既服務態度,我認為這是有冇交帶既問題

到底呢位師傅, 妥善有效分配時間既能力有幾好?

子爵府

wwwlala 發表於 18-12-10 20:28
回覆 ash_yehyeh 的帖子

梗係要唱啦,靠網絡紅起,紅到可以自己收高市價,揀job接, 仲要串到唔覆,但又得 ...

打了一個月電話都唔覆, 即係無諗住做你生意, 你又無落訂, 佢又無承諾, 唔明點解咁都要唱人

子爵府

月見草 發表於 18-12-8 02:39
我之前佢上門睇屋時,我話俾佢知要整乜佢已經知要裝燈,報價單一條大數以為包哂!
我突然要加嘅嘢例如拆掉 ...

叫裝修C FU裝野, 一定要收錢, 只係問題佢地會收多少, 我裝晒廚房架X2, 浴室架X1, 電視架, 一次過裝晒, 好似都收左我$800。

利申: 識人做呢行 !

伯爵府

好媽媽勳章

ash_yehyeh 發表於 18-12-8 00:39
佢私人嘢我唔會評論

但係工程中,佢真係好盡力同有交代,作為裝修師傅,我已經好滿意

想八下請問有無同雅師傅閒談過 知唔知佢係咪唔做高齡樓?

水晶宮

BforGirl 發表於 18-12-13 10:54
想八下請問有無同雅師傅閒談過 知唔知佢係咪唔做高齡樓?

做呀

最緊要佢有期

大細、新舊佢都接

伯爵府

好媽媽勳章

ash_yehyeh 發表於 18-12-13 11:46
做呀

最緊要佢有期

thx, 因為早幾年買樓fb留過msg佢, 比了日子&地點佢無回 (明白己代表佢唔接)

我都好快搵去街坊裝修舖攪 不過手工就真係mamatei

禁止訪問

HiPP勳章(1) 開心吸收勳章

大宅

回覆 ChloeMa 的帖子

我岩岩都搵咩叫 "膩子灰",原本係大陸叫法 姐係批灰

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

Iamhannah 發表於 18-12-13 13:10

我岩岩都搵咩叫 "膩子灰",原本係大陸叫法 姐係批灰 ...

明解

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

Iamhannah 發表於 18-12-13 13:10

我岩岩都搵咩叫 "膩子灰",原本係大陸叫法 姐係批灰 ...

我孤漏寡聞,未聽過,多謝告知。

珍珠宮

回覆樓主:

我早在yahoo blog時已認識呢個師父,那時佢已經講如果個期已作實,唔會再覆同期的查詢。

我估佢一日收好多查詢,我亦相信好多係抱住貨比三家去問。裝修係手作活,做得野黎就覆唔到messages同電話。所以無期就索性唔答。我估係咁啦。

咁你地有無作實個期,佢有無應承接你個裝修先?

首頁

尾頁

跳至