自由講場

跳至

首頁
12345...12

尾頁

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

細個爸媽搵上門補習比我,點知個女人玩失蹤,我竟然打比人地阿媽到講,個陣我10歲到。點知有日帶埋幾個「朋友」來屋企門口,見佢地同我媽媽唔知講咩,我開頭都唔知咩事。而家諗返都怕怕,連累媽媽嚇親

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

paragliding。 宜家唔敢玩

民房

細過成日走上山玩,玩到攰就會係樹底D櫈仔坐下
有時又會同朋友猜皇帝,皇帝坐最前張櫈仔
大個左先知道荒山野嶺邊度黎咁多櫈仔

琥珀宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

我係沙頭角大,痴住大陸,應該係讀幼稚園或一年級咁上下時,試過自己一個人,去大陸個邊,仲要行好遠去同學屋企

依俙記得少少,有次玩完返屋企,同學個爸爸問我駛唔駛送我,我仲話唔駛,記得個條路好鬼遠,我都唔知點解識路

而家諗番先識驚

侯爵府

細個坐係窗邊, 對腳從窗花伸出街,個身只係比比窗花欄住, 諗起都覺得危險

版主

2019新春慶豚圓 2019勳章 夏天玩到顛 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

好玩唔玩,玩上格床跳落地
同班o靚仔周街跑,去垃圾站捉烏蠅、去樹林掘蝸牛捉草蜢金絲貓,求其洗下手就食飯,咁又毒唔死

大宅

養巴西龜,仲擺佢係我手臂度行,依家

大宅

檸檬檸檬 發表於 18-12-10 10:16
細個爸媽搵上門補習比我,點知個女人玩失蹤,我竟然打比人地阿媽到講,個陣我10歲到。點知有日帶埋幾個「朋 ...

跳樓梯級
跳公屋的後樓梯級,我最犀利係跳十級。

而家叫我跳兩級都驚驚呀。

APIGMA    發表於 19-5-3 21:16

禁止訪問

2019勳章

子爵府

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

跳樓機等機動遊戲。。我覺得依家心血少 玩唔到呢d啦

子爵府

catcat笑 發表於 18-12-10 11:18
跳樓梯級
跳公屋的後樓梯級,我最犀利係跳十級。

我以前跳到咬柴,勁痛又唔敢出聲。之後係去阿爺屋企比人發現。

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

玩lift, 架lift行行吓, 我同同學撬開門, 架lift停咗, 我哋爬番上去上一層, 完全冇諗過如果架lift突然郁番, 咁就夾死或跌死

TabbyBuBu    發表於 19-5-14 11:27
TMANIC    發表於 19-5-6 15:08
sandyhsm    發表於 19-5-3 12:25
toffeechoco    發表於 19-5-2 14:24

珍珠宮

10歲同家人行山走失咗,自己返屋企
有人喺路上問我喺咪住喺度,我話係呀我喺附近住,我又識路,唔理佢走咗
有時諗返果個場景都幾「牙煙」

男爵府

有次過關
後面個女人突然掉低佢部車仔
我同朋友幫佢拎過關
佢已經過左關
等我地俾返架車佢
而家諗返可能有違禁品
隨時坐監
谁曾一心痴求 海晏河清 锦绣冠盖满千城
歌尽升平 人和政通 也算无愧戎马半生
怎忆昨宵花正浓 幽兰清芳落静庭 香漫水殿暗生风
卷帘人仍在 旧时深宫 回眸惊鸿

剑指天下 山河纵横驰骋
唯有一人未在 运筹帷幄定局中
缘来世间 难留帝王指间 芳华冷
青史笔落 情寄社稷为重
从来半句未言她 似春江浮灯
流入我梦

別墅

心時候,飲宴未開始,會同其他小朋友在茶樓跑來跑去玩,玩電梯,有時傳菜熱,,其實好危險。

男爵府

回覆 檸檬檸檬 的帖子

我都係喎,兀左幾日阿媽先發現,講大話話仆親
之後唔敢咁大動作,兀左大半個月慢慢好返冇咩事,細個復原力真係好強

男爵府

2019新春慶豚圓

Charlotte_mom 發表於 18-12-10 10:59
好玩唔玩,玩上格床跳落地
同班o靚仔周街跑,去垃圾站捉烏蠅、去樹林掘蝸牛捉草蜢金絲貓,求其洗下 ...
上格床跳落地都未夠,真係玩到無野好玩,直程由上格床蚊住床欄反個身落下格床,好在無失手跌死。全部危險野等阿媽出街買餸就玩,跌死未咁快有人知。

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

Hazechan1114 發表於 18-12-10 11:27
碟仙。。。 宜家諗起都恐怖

Poyau    發表於 18-12-10 15:14

男爵府

2019新春慶豚圓 畀面勳章

回覆樓主:

嘩,你地好多曳野呀
我最多只敢偷開電視睇~

Poyau    發表於 18-12-10 15:15
FJmom    發表於 18-12-10 13:35

珍珠宮

carolwong168 發表於 18-12-10 11:47
有次過關
後面個女人突然掉低佢部車仔
我同朋友幫佢拎過關

首頁
12345...12

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊