自由報料

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 BB防敏心得分享勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 DHA勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

*提提取醫療券長者* ❤

.2⃣0⃣1⃣9⃣年1⃣月1⃣日,政府將會注入二千元進醫療券戶口。

.戶口有$5,000累積上限。若戶口在12月31日前有超過$3,000元,政府則不能將新增的$2,000元全數存入戶口。

大宅

2019勳章

shirley_chiang 發表於 18-12-23 20:41

.2⃣0⃣1⃣9⃣年1⃣月1⃣日,政府將會注入二千元進醫療券戶口。

謝提醒

男爵府

shirley_chiang 發表於 18-12-23 20:41

怎樣可以知到請問怎樣可以知道戶口裡剩幾多?

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 BB防敏心得分享勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 DHA勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

JESS-JESS 發表於 18-12-24 11:51
怎樣可以知到請問怎樣可以知道戶口裡剩幾多?

自己上網Check ,或者找有醫療服務提供的機構,幫你Check 吓!

wcpcelia    發表於 18-12-27 17:14

男爵府

shirley_chiang 發表於 18-12-24 12:06
自己上網Check ,或者找有醫療服務提供的機構,幫你Check 吓!
原來網上可以查,那我試一試,謝謝

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

哎呀!我爸媽都over3000,除佩眼鏡和睇醫生,有乜嘢買可以用醫療券

子爵府

lcn2009 發表於 18-12-24 19:23
哎呀!我爸媽都over3000,除佩眼鏡和睇醫生,有乜嘢買可以用醫療券
...

好似洗牙都可以。

版主

2019新春慶豚圓 2019勳章 夏天玩到顛 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

lcn2009 發表於 18-12-24 19:23
...

如果31日前要用,拿拿聲配眼鏡先啦,唔駛book

子爵府

Charlotte_mom 發表於 18-12-24 19:42
如果31日前要用,拿拿聲配眼鏡先啦,唔駛book

多謝兩位的回覆,其實配眼鏡和整牙都不太需要,我睇番報導,明年不可佩眼鏡和買海味,想睇睇有無JM知道哪間海味店收醫療券

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

謝謝提醒

版主

2019新春慶豚圓 2019勳章 夏天玩到顛 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

lcn2009 發表於 18-12-24 20:04
多謝兩位的回覆,其實配眼鏡和整牙都不太需要,我睇番報導,明年不可佩眼鏡和買海味,想睇睇有無JM知道哪 ...

我見寫明唔可以買海味wor.....即中醫肯寫就得?

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

琥珀宮

thx

男爵府

2019新春慶豚圓

lcn2009 發表於 18-12-24 20:04
多謝兩位的回覆,其實配眼鏡和整牙都不太需要,我睇番報導,明年不可佩眼鏡和買海味,想睇睇有無JM知道哪 ...

邊度睇報導話明年吾可以配眼鏡

子爵府

c+lemon 發表於 18-12-25 12:40
邊度睇報導話明年吾可以配眼鏡

陳肇始講

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

侯爵府

lcn2009 發表於 18-12-25 12:52
陳肇始講

"純粹買" not ok

但經註冊XX 師 / X醫 檢查後, 認為有需要購買的話
就冇問題

詳情可向有關接受醫療券的商戶查詢

公爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 開心吸收勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

今日先帶亞媽去了配眼鏡

Candy_CHUNG_LAU    發表於 18-12-26 01:51

象牙宮

回覆樓主:

謝謝提醒

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊