嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

大宅

如題,甘去睇野時要泊架bb車向bb車區驚唔驚會比人攞?

男爵府

我自己帶,因為驚嗰度d車污糟!
每個game都有位比你泊,
嗰度好多bb車,我諗都無野好偷,當然唔好放貴重野喺車啦!

男爵府

熱血金章 hashtag旅遊勳章

我試過一次自己帶bb車,另一次就租車,租車費用好似$60定$80(唔記得),我就覺得貴左d:;pppp:
如果自己揸車就帶埋自己架bb車好過...
其實都有好多唔係樂園既bb車陪你一齊泊係門口,試過幾十架車一齊泊,感覺上好d,so far我自己帶bb車o個次都好安全,冇唔見車(touchwood )
反而去海洋公園就唔夠膽泊出面(好似去海洋劇場咁),因都冇人一齊放,迫住帶住架車入去睇show

子爵府

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

帶自己架車好d, 乾淨d.......我都有擔心比人偷車, 不過無辨法.......

大宅

環保接龍勳章

自己帶啦,用佢地嘅又要比錢。如亞b玩完好攰就可以係自己車仔度瞓嘛!

瑪瑙宮

好媽媽勳章

arm arm 開時我 fd 講真係大 6 人會偷車, 仲會
丙哂你 d 野架 wor ......

不過而家多左人去, 同埋唔好放 d 貴重野係車仔
so far 我自己成 10 次帶自己車又無咩意外 wor !!

你都可以試下自己帶 , bb 又 sleep 得舒服 d

原帖由 HippoHippo 於 09-4-21 01:15 發表
我試過一次自己帶bb車,另一次就租車,租車費用好似$60定$80(唔記得),我就覺得貴左d:;pppp:
如果自己揸車就帶埋自己架bb車好過...
其實都有好多唔係樂園既bb車陪你一齊泊係門口,試過幾十架車一齊泊,感覺上好d,so far ...

男爵府

如驚比人攞,可帶條鎖單車鏈啦!^^

大宅

原帖由 karenbb 於 09-4-21 11:08 發表
如驚比人攞,可帶條鎖單車鏈啦!^^

我都會咁做, 因為剛買咗部新車, 咁樣會安心啲.

瑪瑙宮

好媽媽勳章

真係要帶 ??? 今個星期四我 hb 第一次用
quest 同囡去 di di wor ..... 你講完我都驚
驚地比人丙左 tim mouth: mouth:

原帖由 Stepy 於 09-4-21 15:55 發表

我都會咁做, 因為剛買咗部新車, 咁樣會安心啲.

伯爵府

但有位lock車嗎??

大宅

環保接龍勳章

我地去過3次,都冇問題喎…

瑪瑙宮

好媽媽勳章

其實無架 .... 不過架新車甘貴, 第一次出征
有咩樹唔抵麻

一係到時搵欄杆好 , 睇下有無位
扣 lor mouth: mouth:

原帖由 joanne1206 於 09-4-21 16:02 發表
但有位lock車嗎??

洋房

我都帶自己車仔去,不下20次,都係周圍放,無鎖,好彩至今都未比人偷過,感覺都安全ge.

要注意,由car park/MTR/Bus Station 行入樂園出租bb車的地方是很遠的,要行成十分鐘一程,天氣熱時都好金gar.都係帶自己bb車好d,尤其走嗰陣,一定會累到要抱.

別墅

咁多BB車都泊係度, 你咁好彩都比人偷既話, 你就即刻要買六合彩啦!

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

果時次次都係帶自己車, SO FAR 好彩無事

褓姆帶亞仔去, 試過一次租車, 覺得太 DIRTY, 最後只係用架車仔來裝携身物

大宅

今日已經同仔仔去左,都係帶自己架bb車,其實我上次(第一次)去都無驚比人偷,係去完我奶奶同我老公話驚會比大陸人攞(sorry我並無偏見既成份),所以我先有小小驚驚地,我都問左,租車要60蚊真係好似唔抵,同埋今日見到d車真係有小部份係dirty

男爵府

我帶囡囡去超過十次, 次次都係自己帶車, 每次走佢實瞓架! 帶自己車方便d, so far咁多次, 部車都可以安全返屋企.

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

我都有試過响迪士尼租車,亞仔坐唔慣好累都唔肯瞓覺,之後每去次都帶返佢自己架車.都好安全

大宅

我個朋友, 幾個月前, 有次去差d比人推走bb車, 個次佢同個女去di di , 跟住掛住袋麵包到bb車扶手, 佢同個女行開左之後, 忙記拿麵包, 返轉頭, 見個國內女人, 正想推佢的bb車, 朋友當時喝止個女人, 個女人仲大聲同我朋友講bb車是佢自己的, 但我朋友, 問返佢, 如果bb車是你的, 你知不知bb車邊度爛左, 當時個女人, 立即走開, 其實我朋友的bb車是新買的, 佢不想第一次用就比人拿走, 所以我有時都怕推bb車到di di

大宅

原帖由 chickenwing2006 於 09-4-21 16:00 發表
真係要帶 ??? 今個星期四我 hb 第一次用
quest 同囡去 di di wor ..... 你講完我都驚
驚地比人丙左 tim mouth:mouth:" /> mouth:mouth:" />

咁啱嘅, 我哋都係23/4去 (因阿b2歲生日), c6話咗買條錬lock住存車啦... 其實條錬又輕lock咗又安心啲, 都冇壞呀....

首頁

尾頁

跳至