興趣嗜好

跳至

首頁
34567...24

尾頁

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

mariefish 發表於 19-1-6 01:27
咁你快啲好番來交貨啦(講笑咋)
天氣好飄忽啊,小心身體
...

……

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

crystal媽咪 發表於 19-1-6 01:30
好,近來少見。之後都係分享舊經歷。你地分享住先,我要養返好身體,聖誕後未停過病 :sic ...

有時比人傳染仲嚴重過自己感冒 多點休息,等你有時間再分享故事

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

咩咩塵的預言 (上)

靜香這晚睡覺前忐忑不安,拉著大熊
說:你今晚要睇實我,陪著我呀!
大熊:咩事啊?
靜香:今晚過左十二點,就係我二十歲生日,之前睇過咩咩塵,佢話我二十歲果年就會死,我好驚呀而家
大熊:哈哈,傳說中既咩咩塵?咁多人姓塵,最勁果個又會咁易比你遇到?咪傻啦,你果個實係冒牌貨啦
靜香:你唔明架勒,我平時都好容易撞鬼,最近我總係感覺有靈體跟住我,你應承我今晚睇實我啦
大熊同另一個在場既同學擦牙女,見到靜香真係驚既唔係扮架噃,咁就同聲應承靜香既要求,叫靜香有咩事就叫醒佢地

翡翠宮

咩咩塵的預言 (下)

到第二朝早,大熊同擦牙女見到靜香依舊精靈,一齊笑靜香以後唔好咁鬼迷信,順便祝佢生日快樂

之後三人都好少聯絡,直至第二年有一天大熊收到擦牙女電話
擦牙女:喂大熊你知唔知靜香前日車禍死左呀?
大熊好驚訝:你記得咩咩陳的預言嗎?
擦牙女:我正想起呢件事,雖然比預言延遲了一年,都覺得好心寒,個心好唔安樂

tsung    發表於 19-1-6 19:54

珍珠宮

crystal媽咪 發表於 19-1-6 01:30
好,近來少見。之後都係分享舊經歷。你地分享住先,我要養返好身體,聖誕後未停過病 :sic ...

你有無睇醫生? 而家啲菌好勁,多休息,多飲水

珍珠宮

mariefish 發表於 19-1-6 19:12
咩咩塵的預言 (下)

到第二朝早,大熊同擦牙女見到靜香依舊精靈,一齊笑靜香以後唔好咁鬼迷信,順便祝佢 ...

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

……

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

crystal媽咪 發表於 19-1-27 16:05
細個已睇到靈異嘢。 未入幼稚園時,一位親人死咗。但我會同屋企人講話我地返屋企嘅路途轉角位見到佢。屋企 ...
等你再分享

翡翠宮

細個已睇到靈異嘢。 未入幼稚園時,一位親人死咗。但我會同屋企人講話我地返屋企嘅路途轉角位見到佢。屋企 ...

多謝分享

寶石宮

mariefish 發表於 19-3-4 13:41
多謝分享

……

翡翠宮

crystal媽咪 發表於 19-3-4 13:41
你要繼續睇我分享呀

好呀,麻煩你打咁多字了

寶石宮

mariefish 發表於 19-3-4 13:44
好呀,麻煩你打咁多字了

……

翡翠宮

crystal媽咪 發表於 19-3-4 13:44
一般情況下我都係語音化文字。除非有啲字出唔到,我先手寫,所以唔辛苦㗎!!你記得等我呀 :fort ...

等你啊

寶石宮

2023年兔年勳章

陰陽眼

寶石宮

Poyau 發表於 19-3-4 15:00
陰陽眼

……

寶石宮

mariefish 發表於 19-3-4 13:47
等你啊

……

象牙宮

減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 開心吸收勳章

我又講一個自己聽到聲音而不敢開眼的故事

我祖母住菲律賓, 嗰邊有兩男, 女孫, 大孫係女, 2孫係男, 3孫係女, 4孫係男, 故事係排第三嗰個, 佢因腦積水, 開腦做左7次手術, 最後一次就走左, 身後事搞好了,
祖母就來了香港, 嗰時家中, 有兩房, 但因供樓吃力, 所以一間租左俾人, 祖母來了, 我爸同哥就去廳瞓, 我同我姐就瞓碌架床, 祖母同媽媽瞓下格, 我同我姐每一星期, 輪住瞓上格出面, 剛好祖母來嗰個星期係我瞓.到了半夜, 突然面好似有風吹過而令我醒醒地, 諗住再瞓返, 聽到有把女聲叫嫲嫲一重要連叫三聲, 嚇到我吾敢開眼睇

翡翠宮

crystal媽咪 發表於 19-3-7 13:14
內容係真實,如果邊個睇到知我係邊個,唔好同我講。當唔識我

十幾年前同家人泰國旅行。 去間酒店,喺大堂 ...

好恐怖 即係件外套走左入塊鏡到?咁最後係咪都拎唔番出來呀?

翡翠宮

coo1068 發表於 19-3-8 17:45
我又講一個自己聽到聲音而不敢開眼的故事

我祖母住菲律賓, 嗰邊有兩男, 女孫, 大孫係女, 2孫係男, 3孫係女 ...

睇到毛管棟 唔通孫女跟左祖母來港?我估佢地感情應該好好

象牙宮

減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 開心吸收勳章

mariefish 發表於 19-3-8 19:13
睇到毛管棟 唔通孫女跟左祖母來港?我估佢地感情應該好好

仲要係用我鄉下話叫

首頁
34567...24

尾頁

跳至