自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

cbeyond 發表於 19-1-8 17:32
番茄唔係濕咩?鬼佬無問題, 中國人話唔好食太多

我有一排筋骨有問題,睇中醫,醫師叫我戒酸,亦估唔到蕃茄屬酸性。所以,我都會好好記住,蕃茄的確是濕重,尤其生吃

子爵府

loveclementine 發表於 19-1-8 17:33
好,我試下煲!thanks

我飲咗3個月,呢期開始入冬,我本身好怕凍,唔講唔覺,晚上入睡血氣好咗喎,另一意外收穫

loveclementine    發表於 19-1-8 22:28

男爵府

吉蒂0603 發表於 19-1-8 15:16
我飲三棗茶,即紅棗、藍棗和蜜棗,經期完後連飲7-10日,加藍棗就唔會燥。
我喺淘寶淘了一杯份量嘅電杯,我 ...

請問有沒有 淘寶 link 呢?我都想買一隻在公司用

子爵府

lok_sue 發表於 19-1-8 19:06
請問有沒有 淘寶 link 呢?我都想買一隻在公司用

唔識放link,妳自己上去搵

伯爵府

我一直恃住自己瘦底,從來唔做運動,重好放縱自己,日日放工瞓係床玩i pad,隔離一定有包薯片。后生廿幾歲時90幾磅,卅幾歳百零磅,現在奔五就百二磅。著有袖鬆身衫窄腳衭騙倒人,未俾人叫肥婆,但坐低一截豬腩肉同鬆弛既雙下巴遮唔到。尤其是旅行影既相,張張望落都又肥又老又醜,無張見得人。過左45,明顯視力差左,氣力弱左,腦力都遲緩左,事事力不從心。睇完呢個帖見咁多同路人,我都要的起心肝要做運動keep下。

子爵府

借問聲, 大家有飲過tense up 去keep 嗎? 得唔得?

伯爵府

吉蒂0603 發表於 19-1-8 18:35

我有一排筋骨有問題,睇中醫,醫師叫我戒酸,亦估唔到蕃茄 ...

我同你差唔多年紀
近呢一年瞓得好差, 因為成日背痛
姨媽姑姐入屋未坐暖就走
早2年我老公瞓得差精神差我以為只係佢工作壓力, 現在輪到我瞓得差, 但我無壓力
又背痛, 又老花
好困擾
你筋骨咩事

民房

blue02 發表於 19-1-3 18:59
有冇人靠運動 、飲食, 成功望落 後生咗 ,返番3x 歲樣(唔淨只係keep到 唔老落去) 用45歲做界線, 係因 ...

其實做下運動會有助減慢衰佬

子爵府

loveclementine 發表於 19-1-8 14:35
襯件黑西褲、pencil skirt顯返線條都還可以,
千其唔好傘裙、百摺、雪紡⋯咁就太可愛了
...

High waisted pants , 包臂裙都ok , 好有女人味
傘裙、百褶、circle dress 比我掉晒

子爵府

歌莉亞 發表於 19-1-8 22:22
我同你差唔多年紀
姨媽姑姐入屋未坐暖就走

過咗40歲後,腳跟底炎和膝蓋痛,還有右手手碗腱鞘腫囊。40中開始做運動減磅,減了廿磅,足患問題不藥而癒,之前睇好多醫生都無大進展。
每日都去做一小時運動,晚餐後落街急步街一小時,一星期上兩堂yoga拉筋。做運動時聽歌聽收音機,心情很輕鬆

男爵府

從今日開始自律

大宅

nsychristy 發表於 19-1-8 11:35

因住人地話你唔抵得。其實自戀式 ff 到分唔到係現實定 ff ...

其實囉自己依家張相同二十幾歲張相比一比係唔係真係無分別呢

大宅

回覆樓主:

會唔會有d激勵作用

珍珠宮

回覆 吉蒂0603 的帖子

呢個好似幾好用和方便
所有遇見,皆有因果
要是每個人都懂你,那你得有多平凡

翡翠宮

心態決定一切
我40+, 老老豆豆我就係40+個樣囉
人地講咩都無用, 你既眼神已經出賣一切
再者; 追求年輕, 到底要去到咩地步?

但係我老豆遺傳左好好既心態比我
就係咩叉燒都唔care
邊個靚D後生D身材好D, 我完全唔會理
我只係focus係自己度, 自己 feel comfortable就得
而外在既原素我只闔心乾淨整潔唔好登台碌
每個人體形/外觀都會有欠缺, 自己一定搵到衣著去掩飾到; 等自己開心, 睇既人亦舒服.

我媽係極貪靚既人, 不過我細時, 佢只係focus功課
佢係麥太, 每日都只係重復你今日唔溫書你聽日就死
到而家佢80+, 佢反而會間唔中陰側側咁話: 最近訓得唔好?...我已經知佢話我個樣好唔掂

我只想帶出一樣野; 人心入面有inner peace, 對自己feel comfortable, 外觀自然舒坦; 你身邊既人一定感受到你既energy; 佢地根本唔會在意你老唔老皺唔皺. 愛你既始終愛你, 係佢眼中你自然最美. 好老土? 不過係鐵一般既事實.

人人都有壓力, 要inner peace, 運動可以幫到你. 唔好睇少運動, 每日就算只係30-45分鐘, 半年你一1定睇到內/外效果.

bertcat123    發表於 19-1-9 14:43

子爵府

40前仲好健康,40頭還可以,一過45就下降得好快,雖然身型仍可以,但身體愈來愈差,小病都病左2-3個月,真是令人累,我已經一星期做4-5日運動,睇嚟真要進補下,請問有咩食療介紹

公爵府

mini1204 發表於 19-1-9 11:06
心態決定一切
我40+, 老老豆豆我就係40+個樣囉
人地講咩都無用, 你既眼神已經出賣一切
JM講得好, 我現在正在追求呢種狀態, 你稱之為inner peace, 我稱之為氣場, 想行出黎有種正能量, 令人覺得有活力同吸引力, 我覺得飲食, 運動, 休息, 心態, 缺一不可

男爵府

歌莉亞 發表於 19-1-8 22:22
我同你差唔多年紀
姨媽姑姐入屋未坐暖就走

我之前壓力大都有試過一晚醒幾次情況,之後開始diffuse 精油就瞓得長D及熟睡D。上年下半旬唔知是否就嚟入伍加上鼻敏感,睡眠情況又差番少少,最後去睇咗個養生醫師吃了一排中藥調理身體,又好少少!前兩星期,開始每日飲返工飲花茶,無意中發現竟然可一覺睡到天光,可能真係有D幫助!

子爵府

小詠 發表於 19-1-9 10:02
回覆 吉蒂0603 的帖子

呢個好似幾好用和方便

係呀,一人份量,好過就咁用杯焗,又唔使睇火

伯爵府

issactmaria 發表於 19-1-10 14:20
我之前壓力大都有試過一晚醒幾次情況,之後開始diffuse 精油就瞓得長D及熟睡D。上年下半旬唔知是否就嚟入 ...

但我又唔覺好大壓力喎
我之前都有㸃精油, 我用canvast的舒瞓配方, 瞓得唔錯。但唔知點解呢幾個月成日背痛才瞓得唔好
今日連床褥都換埋, 睇吓會唔會好D!

首頁

尾頁

跳至