自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

想問用開pccw eye嘅JM, 佢個wifi除咗用喺佢送嗰部平板電腦上,重有無share俾其他device,例如手機用?

男爵府

2019新春慶豚圓

imlcc 發表於 19-1-4 14:33
想問用開pccw eye嘅JM, 佢個wifi除咗用喺佢送嗰部平板電腦上,重有無share俾其他device,例如手機用?
...

可以當普通wifi用,只要師傅上門時叫佢幫你set埋password. 但網速好似唔過100Mp.

Poyau    發表於 19-1-5 00:20

伯爵府

babyf 發表於 19-1-4 14:38
可以當普通wifi用,只要師傅上門時叫佢幫你set埋password. 但網速好似唔過100Mp.
...

好多日手機都connect唔到佢個wifi,驚佢哋嚴咗,唔俾其他device用(因為裝嗰時佢哋有講明只可以用喺嗰部Samsung 平板電腦),之前都可以connect的,又正值仲有幾日就約滿,都唔知續唔續好。

男爵府

2019新春慶豚圓

imlcc 發表於 19-1-4 14:43
好多日手機都connect唔到佢個wifi,驚佢哋嚴咗,唔俾其他device用(因為裝嗰時佢哋有講明只可以用喺嗰部Sam ...

你有無撳過佢個盒啲掣?如果有,要師傅上門做返setting才可連接返。

伯爵府

babyf 發表於 19-1-4 14:46
你有無撳過佢個盒啲掣?如果有,要師傅上門做返setting才可連接返。

就係因為搵唔到wifi,所以有熄過機再開。請問你依家係咪都係咁樣用到佢個wifi?

男爵府

2019新春慶豚圓

imlcc 發表於 19-1-4 14:50
就係因為搵唔到wifi,所以有熄過機再開。請問你依家係咪都係咁樣用到佢個wifi?
...

我用緊,因為你關過機,一定要師傅上門做返setting先用到啦,你call熱線1000啦。
其實佢這條line嘅網絡耐唔耐會breakdown,所以唔好隨便reset個盒,無用㗎。

伯爵府

babyf 發表於 19-1-4 15:00
我用緊,因為你關過機,一定要師傅上門做返setting先用到啦,你call熱線1000啦。
其實佢這條line嘅網絡耐 ...

多謝你嘅解答

男爵府

2019新春慶豚圓

imlcc 發表於 19-1-4 15:01
多謝你嘅解答

唔使客氣

男爵府

2019新春慶豚圓

imlcc 發表於 19-1-4 14:50
...

唔好意思,我想澄清關機不是指電源,而係個盒旁邊的小掣,那些小掣不能隨便reset,但電源是可以的,其實最好都是call熱線叫佢搞。

伯爵府

babyf 發表於 19-1-4 15:21

唔好意思,我想澄清關機不是指電源,而係個盒旁邊的小掣,那些 ...

Thx. 我老公懶醒話reset就得,可能就係因為咁,死得好徹底,我平時都只係關電源。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊