自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

禁止訪問

畀面勳章

侯爵府

大力大力 發表於 19-1-5 22:32
阿仔已經玩左攀石好多年,買了一大喼裝備也考了試,他仲去到東龍島,大力嫂當然擔心, 早幾個月佢問想學潛 ...

仔大仔世界,邊有得唔比呀。
但我認我怪獸,阿仔4歲已經開始洗腦唔建議佢玩高危活動:賽車、降傘、笨豬跳⋯⋯
潛水其實安全嘅,叫阿嫂放心

寶石宮

2023年兔年勳章

回覆樓主:

仔大仔世界

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

阿仔已經玩左攀石好多年,買了一大喼裝備也考了試,他仲去到東龍島,大力嫂當然擔心, 早幾個月佢問想學潛 ...

驚唔驚亞仔注左冊再同你兩老報告呀?

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

schi 發表於 19-1-6 00:02
大力兄,多口問句,大力仔係邊到學潛水?點解佢會學咗你都唔知?我自己都有牌,所以知道考牌過程,好難屋企 ...

之前他也有提過,是跟學校教授學的,一對二提供埋器材,收費祗是3000元,幾個同學一同學,他教授在海下灣做海洋研究,租了間屋,裡面很多潛水器材~

魚兒小寶貝    發表於 19-1-6 12:18
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

魚兒小寶貝 發表於 19-1-6 00:09
擔心係必然了,雖然我仔仲細,但我相信佢日後會學潛水。係呢請問你仔喺邊學呀?前後學左幾耐? ...

佢祗是說星期六/日去學,我地都唔知~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

珍珠宮

22歳就唔應該問父母攞錢去學野大個仔啦,想做就自己去賺錢爭取
佢大個仔啦,如果唔係做壞事,其實都唔使阻止嘅

伯爵府

2018復活節勳章 育兒性格勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

:-) :hammer: :verycold: :chair: :sm:

大宅

大力大力 發表於 19-1-6 11:44
之前他也有提過,是跟學校教授學的,一對二提供埋器材,收費祗是3000元,幾個同學一同學,他教授在海下灣 ...

哦,原來大力仔啲器材全部有人提供,唔怪得之啦,不過如果會繼續玩,基本嘅mask 同 snorkel就自己買,感覺會衛生啲 ,咁每次玩完,佢又要帶返屋企清洗晾乾,咁你實知佢係“潛”咗出去啦。

珍珠宮

海底世界真是好吸引。今年聖誕節去馬爾代夫浮潛,真是大開眼界。真是好激動可以見識到咁靚的海底世界。好似發夢。當見到有班人在池邊教鍊教緊Diving, 都想參與,但自己游泳差又年紀吾細。叫C6把握機會,佢因上次海底漫步,耳仔好痛,而細個又因高燒,影響一隻耳聽力。所以佢吾夠胆去深潛,怕水壓影響聽力。真是有些可惜。

做足措施是很安全的。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

支持大力仔

子爵府

後生仔,真系好多野父母管吾到
有感‍而發!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

bbc2018 發表於 19-1-6 15:00
海底世界真是好吸引。今年聖誕節去馬爾代夫浮潛,真是大開眼界。真是好激動可以見識到咁靚的海底世界。好 ...

係!浮潛已經好靚! 潛水肯定不得了 又靚又寧靜, 好似去左另一個世界咁
放下自在

子爵府

22歲,哪還管到!我女16歲,考埋A仔了。同我一齊潛👍支持大力仔

男爵府

bmuimami 發表於 19-1-5 22:41
啱吖!咁大個了!大力仔都22啦,有得「唔俾」咩?
我女19,我唔贊成嘅活動,佢都係自己做part time賺錢俾, ...

厲害啊

珍珠宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

潛水好丫!我老公都潛,只要有班信得過嘅 buddy,友間識得互相照應,仔仔知道量力而為,應該 okay!

珍珠宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

大力大力 發表於 19-1-5 22:45
大力嫂話唔好學,博下甘啦~

我當然知道,講咗都冇用㗎啦, 但大力嫂話叫佢唔好學,點都要表現 ...

潛水教練話8歲就可考牌,我女遲幾年8歲,我都會問佢考唔考,爹爹可以同佢一齊.... 我有哮喘,唔敢搏咋!我都想潛呀!

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

pigmei 發表於 19-1-6 19:34
22歲,哪還管到!我女16歲,考埋A仔了。同我一齊潛👍支持大力仔

昨日我都問下仔,使唔使我又考埋牌,兩父子一齊去潛水~

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

pomanlife 發表於 19-1-6 10:42
驚唔驚亞仔注左冊再同你兩老報告呀?

就讀緊書,唔會掛~

昨晚阿仔同我哋講, 佢有個叻女同學,剛剛定了婚,大力嫂聽到飯都真係機乎噴咗出嚟~

首頁
12345...6

尾頁

跳至