自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆 Chowying 的帖子

其實我每句也很公正,即使排名我也非胡說得來,資料亦是Ek 的數據達人追蹤各校之校務報告而集成的,何來吹捧成分?就算是該校行政問題,我也有在 Ek同人公開分享過,我好就會讚,錯就會彈,有問題嘛?我只是覺得大家好像還未了解近年本區各校實況才留言的,如惹人不喜,也只怪事實太難令人接受了。

伯爵府

2020勳章

11B 發表於 19-1-13 09:52
羅好似未 band 1 過! 就係當年太差,唯有轉直資才避過殺校一劫。
羅係BAND ONE 尾, 當年係英中, 大埔英中都係BAND ONE, 不過最差嗰間

伯爵府

2020勳章

sweetiesbear 發表於 19-1-13 10:04
我中學時代佢係高過王肇枝
你話呢
羅從來都無高過王
恩以前就高過, 而家唔知, 好似王而家好D

大宅

回覆 hahaha1231 的帖子

是的,恩自行一定收 B1,就算近兩年成績下滑都同羅救等校有大段距離,但恩的成績非常令人失望,話晒收足八成B1 。

大宅

回覆 hahaha1231 的帖子

王而家一定好過恩幾班,王過去三年逾75%33222,但恩主教只徘徊在45-48%,已見高出幾班。入U率更見分野!

伯爵府

2020勳章

我女今年中一,佢小學同學同佢講讀得好辛苦,又喊又話想自殺,我即刻叫佢同佢媽咪講,怕佢出事

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

讀得直資一定唔會揀佢

有能力出九龍香港讀,一般就果幾間英中。

我細女讀緊其中一間英中,其中超難入果兩間之一。

現在女兒回應有得再揀過就揀間普通既中學讀得輕鬆一點,壓力都幾大。

水晶宮

2020勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

Fanny_ma 發表於 19-1-18 17:36
回覆 Chowying 的帖子

其實我每句也很公正,即使排名我也非胡說得來,資料亦是Ek 的數據達人追蹤各校之校 ...

冇人話你資料唔中肯, 係見到人哋講下風氣同你想嘅嘢唔一樣你就 追住呢覆, 畀我感覺係心態上想唱好,唔畀其他人講唔好嘅嘢
總有離別的時候

大宅

回覆 alfreday 的帖子

說得很對,其實也不一定去到港島啦,現在沙田個幾間都搞到幾好,穩步上揚。就算未去到神校水平,匯基李国寶個堆DSE都好好,顏宝玲仲有 IB

大宅

Chowying 發表於 19-1-18 16:10
因為你搽喎人哋要唱好某校吖

大宅

Fanny_ma 發表於 19-1-18 17:26
回覆 cheesebear 的帖子

不要生氣,其實我是見上面的人在討論本區學校一些排名,所以順道回應埋的。至於 ...

生什麼氣?我什麼也沒有說,有趣有趣

男爵府

2020勳章

回覆樓主:

講開講粗口見親沐恩學生都講 岩岩先有間黑黃外套大埔中學中學生講粗口講到比人拍片放上網
前日係旺角新世紀食堂dbs都猛講啦

伯爵府

2020勳章

mariyar 發表於 19-1-18 16:16
送你3隻字
「不要入」
我好認真

知道,已放棄,希望攪珠有好成績啦

珍珠宮

2020勳章

carrie_1102 發表於 19-1-18 17:48
我女今年中一,佢小學同學同佢講讀得好辛苦,又喊又話想自殺,我即刻叫佢同佢媽咪講,怕佢出事:ig ...

邊間中學?thx

民房

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

珍珠宮

2020勳章

回覆樓主:

呢間同粉嶺間直資都唔係好好,叫做英中,有料唔會揀,band2生又怕車邊入唔到band1就揀直資,叫做穩陣,入大學都唔係高

侯爵府

2020勳章

11B 發表於 19-1-13 09:52
羅好似未 band 1 過! 就係當年太差,唯有轉直資才避過殺校一劫。

我個年代羅定邦係band3

民房

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

水晶宮

2020勳章

Fanny_ma 發表於 19-1-15 16:02
回覆 11B 的帖子

如果收生水平是這麼重要,為何恩主教收足80%B1 生,但公開試表現只有2A-B 水平,救恩收 ...

因為學校唔肯補底,講得難聽,打份工,何必同你粗心,其實校監一聲令下,點都要谷返起個成績,但校長都係打份工,升多幾個巴仙上大學,又唔會加人工嘅,所以直資就有生存空間

大宅

2020勳章

11B 發表於 19-1-13 10:07
嘩!咁大倒退! 宜家王 keep 倒 band 1,但羅已差不多 band 3。

我讀中學年代,大埔排名:band1:莫>迦密>恩>band 2/3:沐>王>羅>救

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊