懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 天大地大 於 09-4-26 22:23 發表
CK_鼠鼠
請問葉醫生診所地址和診症時間是????
我有朋友介紹余啟文,不過佢依家只係將軍澳應診,唔太方便。

天大地大,

葉承楷醫生
九龍翹康: 尖沙咀彌敦道132號 美麗華大廈18樓1810室
tel: 2722 1712

沙田翹康: 沙田白鶴汀街10-18號 新城市商業大廈6樓608室
tel: 2603 2123

咭片上無寫診症時間呀, 同埋如果你都想睇葉醫生, 你要打番去你去睇果間診所, 睇下葉醫生幾時係邊間診所當值, 以我所知, 葉醫生2間診所輪流當值架

男爵府

原帖由 CK_鼠鼠 於 09-4-26 22:30 發表

minmin82,

或者每個醫生做法唔同啦, 尤其係婦產科醫生, 可能想準確d計到個預產期啦, 翹康係沙田同尖沙咀都有診所, 我住大埔, 所以會揀去沙田睇 ...

咁你都幾近 大埔去沙田 唔使咁遠
我都仲諗緊揀邊個醫生呀

男爵府

原帖由 天大地大 於 09-4-26 22:30 發表
minmin82,

廣華首次產檢排到6月﹖嘩﹗咁到我去咪7月先有得睇囉﹖
真係咁多香港人生仔﹖

我4月1日 book~~6月11日先有得檢查~
我last m 係 25/2囉
我唔知佢地點排期呀 因為我見有d 媽咪排期 係早過我既

伯爵府

原帖由 minmin82 於 09-4-26 22:37 發表

咁你都幾近 大埔去沙田 唔使咁遠
我都仲諗緊揀邊個醫生呀

minmin82,

係呀, 由屋企搭火車去沙田, 幾個站, 15分鐘度, 諗住遲d肚仔大d去做檢查都唔駛咁辛苦嘛

或者你可以好似我咁, 選擇一個比較近你屋企o既醫生, 又或者參考下bk其他介紹o既醫生, 我都係經bk sister介紹去睇葉醫生架

男爵府

原帖由 CK_鼠鼠 於 09-4-26 22:34 發表

天大地大,

葉承楷醫生
九龍翹康: 尖沙咀彌敦道132號 美麗華大廈18樓1810室
tel: 2722 1712

唔該你呀,我去尖沙咀方便D。我聽日打去約時間。

伯爵府

原帖由 天大地大 於 09-4-26 22:43 發表

唔該你呀,我去尖沙咀方便D。我聽日打去約時間。

天大地大,

唔駛客氣, 我諗葉醫生有機會係尖沙咀當值下午時段, 因為我第一次打去book, 本來想book下午6點, 但姑娘話葉醫生果段時間係尖沙咀呀~

男爵府

原帖由 CK_鼠鼠 於 09-4-26 22:41 發表

minmin82,

係呀, 由屋企搭火車去沙田, 幾個站, 15分鐘度, 諗住遲d肚仔大d去做檢查都唔駛咁辛苦嘛

或者你可以好似我咁, 選擇一個比較近你屋企o既醫生, 又或者參考下bk其他介紹o既醫生, 我都係經bk sister ...

係呀 方便自己屋企好d 遲d又熱天 好熱架
本來揀左公司附近既醫生既 但第一次睇 佢就話我乜都照唔到 仲話冇咩機會 應該要做流產 琴日入廣華就照到
所以我唔返去果度睇啦~~
我而家揀旺角多 因為近公司 同近屋企囉

男爵府

原帖由 CK_鼠鼠 於 09-4-26 22:46 發表

天大地大,

唔駛客氣, 我諗葉醫生有機會係尖沙咀當值下午時段, 因為我第一次打去book, 本來想book下午6點, 但姑娘話葉醫生果段時間係尖沙咀呀~

葉醫生既收費 係點架?

伯爵府

原帖由 minmin82 於 09-4-26 22:49 發表

本來揀左公司附近既醫生既 但第一次睇 佢就話我乜都照唔到 仲話冇咩機會 應該要做流產 琴日入廣華就照到
我而家揀旺角多 因為近公司 同近屋企囉 ...

minmin82,

唔好再去睇果個醫生, 費時嚇C自己呀

轉睇第2個醫生, 聽多D意見, 但最重要係你自己要對小B有信心呀

伯爵府

原帖由 minmin82 於 09-4-26 22:49 發表

葉醫生既收費 係點架?

minmin82,

診金$450, 因為我有食開惠氏果種維他命丸, 所以葉醫生無再開維他命丸俾我, 我諗以後診金應該都係果個價錢掛

禁止訪問

男爵府

我而家揀旺角多 因為近公司 同近屋企囉 ...

MINMIN82

咁你BB都好叻仔呀﹗你記住要多D休息。

CK_鼠鼠,仲有其他姐妹,

我沖涼訓教勒,你地都早D休息,聽日翻風,記住著多件衫﹗好好保重~~我地大家努力哦﹗

禁止訪問

伯爵府

原帖由 celiasy 於 09-4-26 22:53 發表
各位
我想問下你地多數几點訓架?
同埋呢排會唔會成日都好眼訓呢?
我依家晚晚到左11點就會覺得好眼訓架啦~根住就大約12點到訓囉...到左早上就大約7.30AM起身.... ...

未有bb前, 我多數過左12點先訓, 但知道bingo後, 要慢慢開始習慣最遲11:30去訓, 就算訓唔著, 上床碌下都好

男爵府

原帖由 CK_鼠鼠 於 09-4-26 22:52 發表

minmin82,

唔好再去睇果個醫生, 費時嚇C自己呀

轉睇第2個醫生, 聽多D意見, 但最重要係你自己要對小B有信心呀

係呀 真係嚇到我成個星期都唔開心呀 冇晒mood
我而家知道要開心 對bb有信心 就會成功架啦

禁止訪問

禁止訪問

伯爵府

原帖由 celiasy 於 09-4-26 22:56 發表

HIHI CK_鼠鼠
我想問下你個醫生係診金加埋超聲波$450呀?咁佢易唔易BOOK架?

因為我同MINMIN82之前第一次都係睇曾祥風醫生的,佢要收$700一次呀.好貴!!

我依家諗緊過多1,2個WEEK再去搵醫生CHECK多次..因為呢,我真係 ...

celiasy,

係呀, $450已包括診金同超聲波, 我4月18第一次打去沙田翹康book想睇葉醫生, 我問姑娘睇葉醫生最快o既期係幾時, 姑娘就話4月21日有得睇, 但4月20日姑娘打黎, 話葉醫生4月21有會開, 問我可唔可以改第2日, 結果就改左尋日去睇喇

男爵府

原帖由 CK_鼠鼠 於 09-4-26 22:53 發表

minmin82,

診金$450, 因為我有食開惠氏果種維他命丸, 所以葉醫生無再開維他命丸俾我, 我諗以後診金應該都係果個價錢掛

咁佢診金都算抵囉 我之前睇果個 要700呀~~
就算450 再加藥 加多150 都係600 咁都平d 最緊要醫生好 肯同你溝通 俾多d意見

男爵府

原帖由 天大地大 於 09-4-26 22:56 發表

MINMIN82

咁你BB都好叻仔呀﹗你記住要多D休息。

CK_鼠鼠,仲有其他姐妹,

我沖涼訓教勒,你地都早D休息,聽日翻風,記住著多件衫﹗好好保重~~我地大家努力哦﹗ ...

係呀 我要支持自己同bb 大家都多d休息 等bb長大d
明天又落雨 又會涼 大家小心呀

首頁

尾頁

跳至