自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2024年龍年勳章

囍 發表於 19-1-18 05:21
響螺,三文魚都好抵

我都有買啊。

大宅

回覆 細細聲 的帖子

黑豆茶/乾果類/玫瑰花/胎菊有時候會買下些海味送禮
樓上真係幾多選擇貨品亦唔差而且有部分的貨品品質唔錯,所以得閒無事都會入去行番2轉睇下有咩低買
歡迎歡迎

翡翠宮

Watashiwamomo 發表於 19-1-18 10:06
回覆 細細聲 的帖子

黑豆茶/乾果類/玫瑰花/胎菊有時候會買下些海味送禮

借位一問。。。。我早排買左佢隻北海道黑豆茶,但一開袋就好大陣味,係香唔係咩臭味或化學味,請問係咪咁架?包嘢放係櫃,一開櫃門陣味都好勁咁湧出黎。。。。同埋,飲左幾次後,小便都有d味,你有冇咁嘅情況?

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

乾瑤柱送禮用

有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

大宅

回覆 fatchu@home 的帖子

我都係買呢款茶,黑豆茶既味係會好香濃(有點似煙薰味)正常的喔!味道和麥茶差不多,係呢類茶的特式。(部分人係會飲唔慣,成家人裡得我鐘意飲)妳試飲下睇下得唔得,唔得既可以買清一些茶(如烏龍/綠茶那類)至於小便有呢隻味就唔太覺,因為我飲左好多年了,如果係有既都唔出奇正如飲左咖啡排出來黎既尿有少少咖啡味
歡迎歡迎

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

香菇脆,日本花菇。

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

細細聲 發表於 19-1-17 20:02
想八卦下

可否講下價錢?

大宅

回覆樓主:

坐月時會買佢哋d南棗嚟煲代茶因為驚出面買到d假南棗~同埋大女咳得犀利時買過鱷魚排骨嚟煲湯~C6 & 62最鐘意近過年買開心果話平wo~

珍珠宮

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1)

我係樓上買過一次杞子, 一沖水已經有陣漂白水味, 已經飲唔到

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

ryan_mami 發表於 19-1-18 11:38
香菇脆,日本花菇。

可否報日本花菇幾錢斤

水晶宮

細細聲 發表於 19-1-17 20:02
想八卦下

大地魚粉

煮湯麵一流

大宅

回覆樓主:

乜有咁多野賣㗎!連牛丸都有 ,我以為只係賣貴價海味雜貨\年貨之類。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

imlu28 發表於 19-1-17 21:10
冬菇、瑤柱、花膠、海味、蝦干,杞子、南北杏、紅莓乾、車厘子乾、零食、調味料、我係樓上的忠實粉絲。

...

原本想開post問,請問你有冇試過樓上隻菇粉?好古怪!無論點整都唔溶嘅!係咪我唔識用呢!?

子爵府

畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

近期 買黑杞子 藜麥面 瑤柱 花膠

子爵府

回覆樓主:

胎菊,杞子,南棗,雪耳
乾螺頭,蓮子,麥冬
淮山,黨参,三文魚

象牙宮

回覆樓主:

鱷魚肉煲湯

大宅

杞子、黎麥

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

花(emoji)参、蓮子、麥冬、元肉、杞子、淮山、
陳皮普里、檸檬紅茶、菊花、羅漢果、
杏乾、提子乾、
冬瓜糖茶、玫瑰花茶、

翡翠宮

Watashiwamomo 發表於 19-1-18 11:29
回覆 fatchu@home 的帖子

我都係買呢款茶,黑豆茶既味係會好香濃(有點似煙薰味)正常的喔!味道和麥茶差 ...

哦,明白,唔該晒

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

首頁

尾頁

跳至