自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章

kittykit622 發表於 19-1-23 16:35
罰過錢,毫無改善。佢工作做得好,但一返屋企就冇手尾。大男人性格,話妻子有責任照顧丈夫。
...

你C6咁嘅諗法好不知所謂! 根本係佢本人有問題, 無品到覺得大便係應該下人同賤內處理, 令我諗起前日新聞講個死肥佬要空姐幫佢抹屁股, 好賤格好變態...
你C6同呢類無分別, 覺得比錢買人服侍佢係應該...你換幾多工人都無用, 你C6唔識尊重人, 唔識尊重自己...
SORRY~但聽見都好慶

侯爵府

kittykit622 發表於 19-1-21 10:15
現工人係同前夫留落,用左好多年,本身同C6關係都可以。但相處耐開始大家睇大家唔順眼,琴晚兩個鬧大交,C6 ...

工人同老公因乜嘈?
其實mum妳应該叫工人配合,而唔係嘈交。
如果工人唔接受,就唯有請走佢。無謂因為工人而傷夫妻感情。

男爵府

有咩可能會唔記得沖廁
咁佢有冇洗手??

佢會唔會唔記得著衫出門口

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

罰過錢,毫無改善。佢工作做得好,但一返屋企就冇手尾。大男人性格,話妻子有責任照顧丈夫。
...
罰幾多? 佢係咪有俾先? 睇你都唔係嚴厲處理!

你都係賢妻中嘅賢妻, 唔知係咪因第二段婚姻, 你條底線都SET得好低下, 無言!!!

男爵府

2018復活節勳章

得罪講句,你C6幾核突,我可以接受D嘢周圍亂放,但接受唔到唔沖廁所或者搞到周圍都係,諗下耐唔沖發酵出嚟果陣味,真係 唔係大唔大男人問題,去完沖廁所係常識,一次兩次可以當佢唔記得,長期係咁唔怪得你工人會頂唔順

男爵府

kittykit622 發表於 19-1-23 11:25
昨晚又冇沖大便,我見到,入房同佢講,C6笑笑口話係咩,下次記住。唉,唔通咁小事鬧佢,慶幸唔係工人見到 ...

經常連大便都唔沖咁你都可以忍咁多次,真心佩服。你老公在內地長大嗎?

翡翠宮

...

責任吾色括冲廁吧

珍珠宮

畀面勳章

jyjy1684825 發表於 19-1-23 16:51
工人同老公因乜嘈?
其實mum妳应該叫工人配合,而唔係嘈交。
如果工人唔接受,就唯有請走佢。無謂因為工人 ...
叫工配合去執 sir d 屎尿?
咁同叫空姐去 "man" 屎有咩分別? 可能真係有d人覺得空姐係要幫人 "man" 屎的

珍珠宮

畀面勳章

cy101 發表於 19-1-23 16:58
罰幾多? 佢係咪有俾先? 睇你都唔係嚴厲處理!

你都係賢妻中嘅賢妻, 唔知係咪因第二段婚姻, 你條底線都SET得 ...
原全唔能夠想像.
我身邊多數再嫁係揾個各方面都更好先再嫁, 因為已經有個一次經驗.

珍珠宮

畀面勳章

goat 發表於 19-1-23 14:15
無人叫你離婚, 而係唔應該為左維持表面和諧而無限退讓,
排泄物會引致疾病架, 你唔怕病, 你個仔(或將來兒 ...
係, 點叫自己個仔對住一個咁的外人?
記住千奇唔好為左男人唔要自己個仔 tim ar

禁止訪問

侯爵府

starrymama 發表於 19-1-23 17:13
叫工配合去執 sir d 屎尿?
咁同叫空姐去 "man" 屎有咩分別? 可能真係有d人覺得空姐係要幫人 "man" 屎的
...

所以咪問楼主究竟為乜嘈囉!…

珍珠宮

畀面勳章

jyjy1684825 發表於 19-1-23 17:40
所以咪問楼主究竟為乜嘈囉!…
樓主講左, 好多人都比左comment 啦.
睇晒先問同comment會中立d

珍珠宮

168138 發表於 19-1-23 17:10
經常連大便都唔沖咁你都可以忍咁多次,真心佩服。你老公在內地長大嗎?
...

就算係大陸屋企冇抽水馬桶,都會有水桶比佢自己去沖廁啦,我班大陸親戚來自二三線城鎮,都唔會咁

侯爵府

starrymama 發表於 19-1-23 17:42
樓主講左, 好多人都比左comment 啦.
睇晒先問同comment會中立d

太長,無睇呀。
都睇多咗少少。我覚得係要换走個老公。

珊瑚宮

2024年龍年勳章

...

好難頂囉,去完廁所唔沖廁...
如果佢朝早開完大,之後全日都冇人喺屋企,夜晚返到去咪臭到暈!

珍珠宮

畀面勳章

jyjy1684825 發表於 19-1-23 17:44
太長,無睇呀。
都睇多咗少少。我覚得係要换走個老公。

所以囉。。。
之前重咁多人叫樓主炒人。
真係擔心樓主遲d會為左個男人唔要個仔tim呀,或者生左個新,換左個舊。呢種男女關係下,都好容易發生小朋友的悲劇

留返呢個工人係到,可能重有個工人錫gd細路。為左樓主同ex生落的細路,唔好換工人了

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

罰過錢,毫無改善。佢工作做得好,但一返屋企就冇手尾。大男人性格,話妻子有責任照顧丈夫
...
樓主, 佢大男人就叫你唔好返工, 等你在家守候佢.....去完廁所同佢執手尾; 如果佢唔係搵得多到可以令你做少奶奶無憂, 就叫佢收聲LA!

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

回覆樓主

樓主,你老公大便都唔沖真係好惡頂喎!我係你會痴張寫住「請沖廁」嘅紙喺廁所門,張紙嘅高度係你老公嘅eye level, 如果開門行出去都話睇唔到,咁你老公真係要去睇眼科醫生,佢除咗唔沖廁,去完廁所有冇洗手㗎?!

珍珠宮

真心建議樓主無論如何都唔好炒工人,同埋重新考慮好唔好同現任生bb

首頁

尾頁

跳至