懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

若果五知自己有左去打少女針同botox,甘可以叫間醫美公司賠償?

大宅

甜甜兒 發表於 19-1-27 12:27
你個人問題,關間美容公店咩事

我明,但我好自責! 我估打針當日我係陀紧B而自己唔知,
令到個B唔識發育! 保五住個胎! 我好內疚!

亦同時覺得間醫美公司有責任! 有份令我個胎冇左!

大宅

甜甜兒 發表於 19-1-27 12:27
你個人問題,關間美容公店咩事

間公司間接性害埋我B! 我好難過! 我真係五識面對!

大宅

Coolkuyan 發表於 19-1-27 12:45
你自己都唔知自己有左,美容院又點知你有左啊!你內疚係啱架,呢個係你既問題你既責任,唔好將自己責任推卸 ...

我真係好錯!! 衰貪靚而累到B都冇埋!!

大宅

chubama 發表於 19-1-28 01:00

就算係香港政府,衛生署,醫管局,

其實我係比人游說打botox, 話我咀著肌大突出影響成個面形線條,
收細後會好靚! 於是就決心打左! 但係事後清醒返!
洗甘多$打埋D甘既針! 值得咩? 我真係需要咩? 其實樣又五係好差!
過得去就算! 我係怕老後變樣變到吾知似乜!
有時覺得做女人追求既野真係特別多! 做女人都好辛苦下!

衰貪靚衰到冇意識到自己有左! 得不償失!
我1手害死丫B!! 我五識做人! 我心好似撕裂甘…真係好痛!

大宅

chubama 發表於 19-1-28 01:13
你未到50歲,樓本無需要打botox,
除非係毁容人仕需要整容,
你而家打botox,我怕你遲d去整容。

莫講話打botox,我再之前整過好多次容! 已經明白整容風臉!
但女人係甘犯賤… 樣唔夠靚咪加小小工,加下加下點知出事…
愈整愈老…樣亦變到唔係自己… 好彩既係五係整左個通街都係個D整容怪樣…未至於整到似ET,已經算係甘!
每個人追求既野唔同,我只係想更靚keep下保養下,甘五係大問題!
後生個陣五靚,等老先執返個樣? 執到幾多?
有D人情願放棄晒自己形象…變做師奶變做黃面婆…
我睇到我五要變成甘…人生有乜意義?

講返我好自責,我認…而加冇左個B! 我五心痛? 我發洩地方都冇?
我仲要係比自己累死! 累死B! 我好崩潰…!
因為已成定局,B冇左就冇左…我傷心都五得? 想屈死我係米?
想我入精神病院?

大宅

Kalinming 發表於 19-1-28 19:01
認同甘多位jm講既說話!
樓主話自己自責,但仲覺得小產既事係同打美容針有關!
睇返樓主d回覆,呢頭話個醫 ...

甘點同講法! 而加我係怕藥流流五清最終米又係做刮宫,
甘我子宫位好緊要,仲要再生B,緊係担心架啦!

大宅

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

大宅

jamboo_ash 發表於 19-1-28 19:25
你咁重視個子宮就唔好嫌睇婦產科又貴又盛啦
驚藥流清唔晒所以俾錢去私家刮宮無問題
但唔好一邊要做一邊又 ...

我冇詛咒人吖! 人地話我冇左B係好事wo…
係咪人地詛咒我成分多D吖!
而家我都未知B仲有冇事! 好似有D生機!

大宅

大宅

jamboo_ash 發表於 19-1-28 19:58
人地意思係 你心智咁唔成熟 就算BB無事 俾你生左佢落黎 你都未必適合/識做人媽媽,分分鐘害左個小朋友,人 ...

我點五成熟? 你都理智D吖唔該!
加鹽加澡!

大宅

首頁

尾頁

跳至