懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆樓主:

你都唔知你有左,間公司點會知喎,又點告得入喎
見你開左好幾個post都關於bb的事,放鬆啲啦,過左去的野唔好再諗,好好坐小月調理身體(同心情!!我覺得呢樣仲緊要)
bb下次執齊行李就會返嚟搵返媽媽你架喇,加油,保重

別墅

SsummerTang 發表於 19-1-27 12:36
你自己唔小心 關人地咩事呢? 人地都唔會知你有左㗎 何況你自己都唔知 賠咩償呢
...

咪係囉?請問關人哋乜事呢?賠乜償呢?

複式洋房

KKKKit 發表於 19-1-27 20:07
未必關任何人事(包括你自己)好好保重自己吧!!!

不過我覺得你未成為人地媽咪之前要好好改 ...

認同你說法

大宅

TseU 發表於 19-1-27 12:26
若果五知自己有左去打少女針同botox,甘可以叫間醫美公司賠償?

就算係香港政府,衛生署,醫管局,
你都告唔入啦!

樓上講得啱呀,就算照X光,
甚至打放射性物質入身體,都可以
生健康既BB。只係保障病人免得追究,
要清楚病人自己確定冇懷孕先至可以做,
自己懷孕仍然接受或者唔出聲,
「只有你自己負責任。」

你打botox時,你懷孕幾週呀?
你自己唔知幾時最後經期?幾耐未嚟M?
連你自己都唔知有左,何況美容院?

【有jm講出重點,你要成熟d!】
你預備懷孕,就要知道有咩避忌。
事情發生左,其實唔關任何事件,
小產係自然淘汰。你將太多事關聯左,
你要知道,任何事,要負責既就係自己。

另外,我相信你都好後生,未到50歲,
咁後生打botox?

大宅

TseU 發表於 19-1-27 13:03
我真係好錯!! 衰貪靚而累到B都冇埋!!

你未到50歲,根本無需要打botox,
除非係毁容人仕需要整容,
你而家打botox,我怕你遲d去整容。

你打botox既一刻,已經知道打毒入去,
無論你有冇BB,都係有風險,
可能敏感,可能面癱,
可能即時器官衰竭死,案例有好多!
果d人死左都冇得賠。
你應該做人正面d,唔好咁易受外間影響,
你開左好多post,睇到你自責,
自責係應該適可而止,不斷沉溺悲傷冇用,
做人應該要自強不息。

你又責怪你老公、奶奶唔關心你小產,
其實你有冇諗過佢哋已經講過安慰說話,
你冇聽入耳。俾時間你接受過渡緊呢?
凡事都唔好怪呢樣怪果樣。

【jm講得好,你成熟d啦!學吓做人處事】

大宅

chubama 發表於 19-1-28 01:00

就算係香港政府,衛生署,醫管局,

其實我係比人游說打botox, 話我咀著肌大突出影響成個面形線條,
收細後會好靚! 於是就決心打左! 但係事後清醒返!
洗甘多$打埋D甘既針! 值得咩? 我真係需要咩? 其實樣又五係好差!
過得去就算! 我係怕老後變樣變到吾知似乜!
有時覺得做女人追求既野真係特別多! 做女人都好辛苦下!

衰貪靚衰到冇意識到自己有左! 得不償失!
我1手害死丫B!! 我五識做人! 我心好似撕裂甘…真係好痛!

大宅

TseU 發表於 19-1-28 01:15
其實我係比人游說打botox, 話我咀著肌大突出影響成個面形線條,
收細後會好靚! 於是就決心打左! 但係事後 ...

唔好再打botox啦!唔該!
我唔想俾人告,唔同你講咁多病例。

隆鼻呢d都唔好做,特別係大陸,
返香港執手尾,成日流不知名液體,
流膿,唔知點解搞到有鼻癌,都見過。

我講左你重點,你易俾說話影響。
三五識七,同你唔熟,
雙方只存在金錢利益關係既人,
你都會咁信,打有毒既嘢!

你性格唔可以聽善良既說話,
而俾人恨恨咁講,講出你缺點先會醒。
你醒吓啦!仲自責小產關打botox事,
講完就算唔知有冇BB都唔應該打botox,
小產係自然淘汰,要走真係留唔住,
繼續沉溺傷痛冇用。

做女人辛苦咩!做男人仲辛苦啦!
我慶幸做女人,唔洗負咁多責任,
你性格做男人,你咪一樣係咁。
醒啦!

大宅

chubama 發表於 19-1-28 01:13
你未到50歲,樓本無需要打botox,
除非係毁容人仕需要整容,
你而家打botox,我怕你遲d去整容。

莫講話打botox,我再之前整過好多次容! 已經明白整容風臉!
但女人係甘犯賤… 樣唔夠靚咪加小小工,加下加下點知出事…
愈整愈老…樣亦變到唔係自己… 好彩既係五係整左個通街都係個D整容怪樣…未至於整到似ET,已經算係甘!
每個人追求既野唔同,我只係想更靚keep下保養下,甘五係大問題!
後生個陣五靚,等老先執返個樣? 執到幾多?
有D人情願放棄晒自己形象…變做師奶變做黃面婆…
我睇到我五要變成甘…人生有乜意義?

講返我好自責,我認…而加冇左個B! 我五心痛? 我發洩地方都冇?
我仲要係比自己累死! 累死B! 我好崩潰…!
因為已成定局,B冇左就冇左…我傷心都五得? 想屈死我係米?
想我入精神病院?

大宅

TseU 發表於 19-1-28 01:36
莫講話打botox,我再之前整過好多次容! 已經明白整容風臉!
但女人係甘犯賤… 樣唔夠靚咪加小小工,加下加 ...

傷痛過後,就要醒!
唔好傷心得太耐啦!
你自己好好保重啦!

睇完你既過去,更加明白!
祝好運!

別墅

唔好再成個腦都負面野啦,清醒下喇要 ,
好多個人,講過n咁多次,早期流產系胚胎發育得唔好,所以淘汰左, 唔好一尾怪責落枝針到啦 ,
就算比你陀到,生到出黎bb有問題 ,
你系咪照顧到佢一世, 要打針,食藥 ,或者成世要做手術 , 個bb仲痛苦
系有問題早期流產你身心都無咁痛,到你照到佢有手有腳,驗t21/nifty,
感受到胎動,照結構時先發現有問題,或者生左出黎得幾個月生命,你同bb仲難受同痛苦,
沉鬱完個人要醒嫁喇,要接受現實,真系搵唔到出路時,去急症時同醫生講下 , 叫佢轉介你去搵人傾訴下會舒服d , 唔好再亂諗 , 面對啦, 加油呀

水晶宮

你諗多左

別墅

TseU 發表於 19-1-28 01:36
但女人係甘犯賤… 樣唔夠靚咪加小小工,加下加 ...

知道你無左BB個心一定好痛,但唔好怪責自己,唔一定同你打Botox 有關,如已成事實,要慢慢從傷心中回覆心情,從新出發,再計劃下一次

加油呀!!!

大宅

樓主不如睇下精神/心理醫生先?你咁落去就算下次有左都好大機會產前/後抑鬱

男爵府

pinki8888 發表於 19-1-28 06:17
唔好再成個腦都負面野啦,清醒下喇要 ,
好多個人,講過n咁多次,早期流產系胚胎發育得唔好,所以淘汰左, 唔好 ...

我見樓主你開左幾個小產post,我知道係好傷心,好難接受但都要養好自己身子,下次再努力過,及早做產檢,check T21果D,可以早D發現個bb有問題而作出對你同BB最好嘅選擇,好過勉強生佢出黎,俾佢存活都唔會維持得幾耐,而對佢黎講又痛苦,何必呢 ? 其實好講緣份架,BB係你就自然會係你

大宅

bkmamamia 發表於 19-1-28 12:02
樓主不如睇下精神/心理醫生先?你咁落去就算下次有左都好大機會產前/後抑鬱
...

完全同意!
樓主無論心智及心理質素完全唔適合有bb住,今次冇咗都未必係壞事。
奉勸一句,如果真係想做媽媽,請你成熟啲

子爵府

KKKKit 發表於 19-1-27 20:07
未必關任何人事(包括你自己)好好保重自己吧!!!

不過我覺得你未成為人地媽咪之前要好好改 ...

認同你
覺得樓主思想仲係好小朋友

別墅

認同甘多位jm講既說話!
樓主話自己自責,但仲覺得小產既事係同打美容針有關!
睇返樓主d回覆,呢頭話個醫生收費貴,個頭又話唔想藥流有風險!但平時打針整容又好平?

大宅

Kalinming 發表於 19-1-28 19:01
認同甘多位jm講既說話!
樓主話自己自責,但仲覺得小產既事係同打美容針有關!
睇返樓主d回覆,呢頭話個醫 ...

甘點同講法! 而加我係怕藥流流五清最終米又係做刮宫,
甘我子宫位好緊要,仲要再生B,緊係担心架啦!

大宅

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

別墅

TseU 發表於 19-1-28 19:10
甘點同講法! 而加我係怕藥流流五清最終米又係做刮宫,
甘我子宫位好緊要,仲要再生B,緊係担心架啦!
...

甘點解你唔可以諗下你而家揀做手術都係為左自己身體好?
上面d jm講得你無錯喎!
無論人地講咩你都聽唔入耳堅持自己既想法先係岩!
你d甘既性格,再有小朋友只會產前產後抑鬱!

首頁

尾頁

跳至