自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

安排差到爆,我奶奶又係早兩日先知張利苑卷得北角換到,要專登去北角攞,超級唔方便!

侯爵府

991129 發表於 19-2-1 10:59
同意, 我就係早鳥買, 24/1已喺九龍灣取貨, 過程十分順利, 完全無問題, 百貨搭百客啫!

係,無錯,所以我一直都講,係我發雞盲無睇清楚原來過咗某日只係得咁少地方可以攞,呢樣我覺得佢有講清楚都無可口非。但問題係佢要人去嗰一間分店攞,但去到又無貨比人要人白行一趟,呢樣係咪過份呢?佢D貨喺周圍其他地方見到都好充足囉!係對買咗券的人愛理不理啫,呢樣先嬲!即係要留返D貨比D錢未落佢袋D人,錢已落咗佢袋的人就是但啦,反正錢已收!

侯爵府

sf013hk 發表於 19-2-1 03:26
回覆 aidan08 的帖子

如果我無錯,利苑年糕,越早買,折扣越高。所以佢既糕卷係有一定市場。 ...

所以我係奉勸嗰D好似我咁唔係貪平嗰少少,只係貪方便的人唔好買劵,根本周圍都有得買。送券比人都諗清楚,又要早送,否則人地收到怨你都唔定。

個感覺好差係因為真係好似收咗錢佢就話之你方唔方便,你願者上釣。所以我先出post 叫大家諗清楚先好買。

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

aidan08 發表於 19-2-1 11:26
係,無錯,所以我一直都講,係我發雞盲無睇清楚原來過咗某日只係得咁少地方可以攞,呢樣我覺得佢有講清楚 ...

其實我明你嬲乜, 一來本身分店少, 二來做生意嘅, 收咗錢賣券比客, 佢哋真係唔緊張, 最好你哋唔好嚟攞, 佢哋寧願落力sell多啲街客。
我因為自用, 加上近其中一間分店, 早買卷又有折扣, 所以已經幫襯咗幾年。不過我都見議你向CS反映吓, 希望佢哋下次有所改善! 唔好激氣啦, 就嚟過新年, 開心啲!

伯爵府

https://www.facebook.com/leigarden.hk/

係佢地fb page留言表達意見, 希望下年可改善

公爵府

2024年龍年勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

我昨天都特登出沙田取,不過去前睇清楚條款,佢11:30先可以取,我就較啱時間去,吾駛排隊一取就走,好快。我都係第一年買,知要早取先多分店,但又怕放吾到咁耐,所以last day前一日去,怕最後一日換吾到煩,昨天換吾到都可以仲有一日。

男爵府

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

0q.cathy 發表於 19-2-1 11:41
我昨天都特登出沙田取,不過去前睇清楚條款,佢11:30先可以取,我就較啱時間去,吾駛排隊一取就走,好快。 ...

早取怕放吾到咁耐呢個概念其實已經唔多work, 好多大集團基本所有貨都同一個食用日期, 所以我寧願早少少攞!

伯爵府

2018復活節勳章

別墅

aidan08 發表於 19-1-31 23:04
券真係只方便送禮人。但好多券取實貨的地點都無咁不便。
經過今次我買券都會小心D,否則送完比人反而比人 ...

其實送禮券俾人真係唔好以為品牌好D,收嘅人會開心D,最緊要收嘅人方便攞,心意、心意,大家開心!試過有住新界老人家收到喜餅券係尖沙咀某西式甜餅店,送嘅人以為好威,好高檔,但攞餅限三個月內,要老人家千里迢迢出去攞,最後當然冇攞到,私底下班老友記話個朋友傻,累到成班朋友冇人食到!最後益咗邊個,緊係餅店啦!

男爵府

熱血勳章 環保接龍勳章

九龍已無得換

子爵府

我都好在唔記得咗買禮券,結果直接去超級市場買仲方便

子爵府

回覆樓主:

買券真係要睇地點
往時我地公司送雪糕月餅,都好難拎到

公爵府

hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

明知攞糕高峰期都唔预備多d貨打客换,真係差

侯爵府

aidan08 發表於 19-2-1 11:34
所以我係奉勸嗰D好似我咁唔係貪平嗰少少,只係貪方便的人唔好買劵,根本周圍都有得買。送券比人都諗清楚, ...

多謝你出post , 咁我下年會blacklist 佢、因為今年都差d 買左、仲唸住下年試佢
成功的人放眼於機會,失敗的人放眼於障礙。 生命長短我無法控制,但內容就可以由我發揮!

男爵府

2018復活節勳章

已經一早寫左

男爵府

回覆樓主:

送人要幫人諗下方唔方便攞,如果唔係,收的人唔會多謝你

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

真係煩wor
有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

公爵府

下次唔好買券, 現場買好了.

公爵府

2024年龍年勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

991129 發表於 19-2-1 11:45
早取怕放吾到咁耐呢個概念其實已經唔多work, 好多大集團基本所有貨都同一個食用日期, 所以我寧願早少少攞! ...

係,見佢真空包裝,吾同一個盒加個蓋個隻,應該可以放多幾日

首頁

尾頁

跳至