1-3歲

跳至

首頁

尾頁

別墅

如題,謝謝(emoji)

男爵府

間間學校唔同

有d 只係自由玩玩具就完

有d 會有指令俾小朋友, 跳下舞, 或者類似健康院疊下積木

有d 會額外問家長生活問題, 點解揀呢間學校

有d 會查家宅, 只係做靚自己派位. 揀晒d 父母係名小學舊生, 扮晒自己學校功勞

大宅

fasola 發表於 19-2-8 01:06
間間學校唔同

有d 只係自由玩玩具就完

最後個一點應該係D所謂名幼先會咁,如果一般券校大部份係俾D玩具bb自己玩,問下父母平時邊個湊,飲食如廁習慣等等

水晶宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回覆樓主:

都係玩下桌遊,問下佢攞香蕉蘋果之類。

別墅

回覆樓主:

我小朋友考左2間,分別考貼貼紙,考認識動物,考指令,擺圖案,指五官(鼻鼻),疊積木,好似係咁上下啦。但其實間間唔同架,有d唔考淨同家長傾偈

民房

每間學校都有d唔同,有唱下歌仔、做手工、俾指令小朋友睇下佢地可唔可以完成或者聽唔聽得明,in 完3間覺得interview 可以睇到每間學校唔同風格,父母都直得一齊去感受下先決定小朋友岩讀咩類型學校。

大宅

回覆樓主:

我in 左四間
全部地區內叫有好評嘅學校 冇in 名幼
1. 老師帶領一班bb 唱歌玩沙錘,指示bb 遞野比人。完左 (有 offer )
2. bb 自己玩,in 家長 問照顧習慣,點解揀佢地學校,指明有照顧需要家庭先收 (有offer)
3. bb 自己玩,老師同bb 傾偈玩,睇反應,簡單指令 , 問生活習慣(有offer)
4. 老師同bb 玩,睇反應,參觀校舍 (冇offer )

overall 都係easy ,冇壓力 , 我bb 反應都算好ok 冇乜扭計,臨尾果間無位唔知會唔會因為我b 係細b 加埋我地無信仰的原故。

大宅

回覆樓主:

我in 左四間
1. 老師帶領一班bb 唱歌玩沙錘,指示bb 遞野比人。完左 (有 offer )
2. bb 自己玩,in 家長 問照顧習慣,點解揀佢地學校,指明有照顧需要家庭先收 (有offer)
3. bb 自己玩,老師同bb 傾偈玩,睇反應,簡單指令 , 問生活習慣(有offer)
4. 老師同bb 玩,睇反應,參觀校舍 (冇offer )

overall 都係easy ,冇壓力 , 我bb 反應都算好ok 冇乜扭計,臨尾果間無位唔知會唔會因為我b 係細b 加埋我地無信仰的原故。

大宅

Chickentailbun 發表於 19-2-9 00:05
我in 左四間
1. 老師帶領一班bb 唱歌玩沙錘,指示bb 遞野比人。完左 ( ...

同你一樣,in 4間3個offer,冇offer個間好多超大b去in,我女變最細b,應該係收晒超大b先

水晶宮

你報左邊幾間 ? 間間唔同的。睇下你同我舊年報既有無相同,我女in 左 6 間 全部都有offer.

大宅

報咗一間,應該係in哂大b ,睇下淨返啲位再in細b,我個b係細b,in個時得11個月,主要同家長傾計,問下點樣知佢間學校,做咩揀佢地學校,睇下小朋友反應,叫佢拎下嘢比老師!最後都有收到!

首頁

尾頁

跳至