意見反饋
義工

0-6個月 今日: 9|主題: 28994

媽媽手(emoji)

洋房

國民生產總值:57

2019新春慶豚圓 2019勳章

bb兩個月大,我手腕位置條根好痛,應該係媽媽手,想問睇跌打會好嗎?

王國熱話
點醫小朋友鼻敏感?
胃炎如何治療??
媽得了肺癌4期
腰痛⋯想找物理治療

複式洋房

國民生產總值:399

都應該有用,但你自己都要小心d,注意姿勢呀!

珍珠宮

國民生產總值:43123

2019新春慶豚圓

自己平時都注意下手勢

複式洋房

國民生產總值:371

放心啦,痛痛下唔痛架啦,(emoji)似功夫甘,會日子有功

複式洋房

國民生產總值:478

臭Patpat小B 發表於 19-2-12 11:12
放心啦,痛痛下唔痛架啦,(emoji)似功夫甘,會日子有功

同意

大宅

國民生產總值:2507

今日手腕同條腰都痛埋

別墅

國民生產總值:949

yaniii 發表於 19-2-11 19:11
bb兩個月大,我手腕位置條根好痛,應該係媽媽手,想問睇跌打會好嗎?

係咪每次瞓醒起身都勁痛?
我去診所兩邊打咗支針,第二日朝已經唔痛了。

翡翠宮

國民生產總值:90399

2019新春慶豚圓 BB防敏心得分享勳章

少D抱BB,好好休息下。

洋房

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
51544 發表於 19-2-12 19:56
係咪每次瞓醒起身都勁痛?
我去診所兩邊打咗支針,第二日朝已經唔痛了。
...

係呀,有時仲突然用唔到力
止痛針?

洋房

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
haha748494 發表於 19-2-12 22:10
少D抱BB,好好休息下。

我都想休息,但自己湊,
仲有個6歲既家姐
要等夜晚老公收工回來先救到我~
不過我可能啲姿勢真係錯左,用錯力

翡翠宮

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
回覆 yaniii 的帖子

媽媽真系辛苦,如果長輩有條件,最好幫下手。

洋房

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
haha748494 發表於 19-2-14 17:00

媽媽真系辛苦,如果長輩有條件,最好幫下手。

無呀,都係自己湊,而家細女仲起埋濕疹,真係唔洗訓……

翡翠宮

發表於 5 天前 |顯示全部帖子

咁真系幾辛苦,會唔會扭抱?

洋房

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
haha748494 發表於 19-2-15 22:40

咁真系幾辛苦,會唔會扭抱?

BB日頭好乖,食飽就訓食飽就訓,係到夜晚9點後,就要人抱下咁囉,到夜最尾果餐就要啜住奶奶咁訓。講真,媽媽手,就連日常生活做家務,做簡單動作都會痛,好彩係左手。

翡翠宮

媽媽真系偉大喇,我都系因長期抱住BB,右手腕脈搏位起一個泡,睇左骨科醫生,好彩周不時初下,果粒泡2年時間消失左。

珍珠宮

國民生產總值:44772

少抱D自然冇事既,如果唔使十分痛既話

別墅

國民生產總值:949

發表於 3 天前 |顯示全部帖子
yaniii 發表於 19-2-13 01:28
係呀,有時仲突然用唔到力
止痛針?

因為我唔係喺香港睇所以唔知算唔算只係止痛針,日本叫腱鞘炎,打針落2隻手腕位置架

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.