想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

1) 咁私人既野, 關你L事咩
2) 無錢生, 無錢養 不如我生, 你幫我養 (對付窮過你個D, 更過引)
3) 你都唔生, 我都唔生啦
4) 嘩, 我見到你個D仔女都咁煩, 見到你都辛苦啦, 我仲敢生咩
5) 我生唔到呀, 我有病呀, 你開心啦, 係都要問.....
6) 你咁鐘意小朋友, 你自己生多個囉, 我生左你開心D咩?

大家仲有無抵死既答案!

別墅

回覆 兜豬 的帖子

我前幾日睇杜汶澤喱騷有集Genius Bar係講新年,裡面佢講好多人都要面對麻煩親戚啲問題,例如幾時拍拖、幾時結婚、幾時生仔、幾時買樓...佢建議用「本pair」嘅表情+答法對付,例如:
Q: 幾時到你生呀?
A: 唔生!

Q: 點解唔生呀?
A: 生唔到!

Q: 點解生唔到呀?
A: 射唔到!

Q: 點解射唔到呀?
A: 性無能!

睇完之後我都好想咁答....因為男家啲濕9親戚真係會一問就問到篤...
但我又唔想好似咒自己咁樣.....
大家有無再好啲嘅「本pair」答案呢? XDDDDD

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

KazuB 發表於 19-2-12 11:22
回覆 兜豬 的帖子

我前幾日睇杜汶澤喱騷有集Genius Bar係講新年,裡面佢講好多人都要面對麻煩親戚啲問題, ...

大宅

兜豬 發表於 19-2-12 10:28
2) 無錢生, 無錢養 不如我生, 你幫我養 (對付窮過你個D, 更過引)
3) 你都唔生, ...

都唔只親戚,生左一個的朋友都開始見親都問,如果成枱得你一個未生,你就會成為焦點...

別墅

或者你會成為被ignore嗰個,因為全枱都講緊湊仔,係得你一個無經驗無嘢講。。。

littleangel09 發表於 19-2-12 13:45
都唔只親戚,生左一個的朋友都開始見親都問,如果成枱得你一個未生,你就會成為焦點...
...

大宅

KazuB 發表於 19-2-12 14:53
或者你會成為被ignore嗰個,因為全枱都講緊湊仔,係得你一個無經驗無嘢講。。。

無錯

男爵府

littleangel09 發表於 19-2-12 13:45
...

我都有一班朋友 大家都生左得一個未生 但我地都唔會咁問佢喔 大家心照啦 做咩要咁令自然朋友唔開心 有呢種朋友唔見都擺啦 曬時間

男爵府

KazuB 發表於 19-2-12 14:53

女人出黎緊係講手袋 扮靚啦 最怕傾媽媽經

複式洋房

回覆樓主:

答佢用緊佛系生仔法,我好多同事都係咁回應 D 親友....

大宅

兜豬 發表於 19-2-12 10:28
3) 你都唔生, ...

4個字: 無諗過喎... 萬能key尼

個時問幾時結婚
(一直都唔會講有無拖拍,佢地甘問好高招)
我話下,我無拖拍喎,無人吼,我打算攝jo拿,里世都痴住屋企架喇
佢地收晒皮,無諗過你甘答

首頁

尾頁

跳至