自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

網上睇有,但我手機冇顯示,點解?

翡翠宮

kk135788 發表於 19-2-13 13:45

收個人民幣轉賬或紅包,綁卡實名,之後先有得切換。

大宅

lyh80115 發表於 19-2-13 14:02

我已經做了高級認證
但冇綁卡實名
之前朋友無需綁卡都可以做到
為何而家做不到了

翡翠宮

kk135788 發表於 19-2-13 14:07
我已經做了高級認證
但冇綁卡實名
之前朋友無需綁卡都可以做到

香港錢包高級認證對於有無大陸錢包無關係卦!

朋友係唔係用大陸手機號注册?大陸號注册即時有大陸錢包,收港幣開通香港錢包。

大宅

lyh80115 發表於 19-2-13 14:13

朋友係唔係用大陸手機號注册?大陸號注册即時有大陸錢包, ...

我是用香港手機註冊

大宅

lyh80115 發表於 19-2-13 14:13

朋友係唔係用大陸手機號注册?大陸號注册即時有大陸錢包, ...

我朋友都沒有用大陸手機,用香港手機註冊

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆樓主:

阿仔無大陸認證一樣有得換,會唔會手機型號問題?

翡翠宮

kk135788 發表於 19-2-13 14:22
我朋友都沒有用大陸手機,用香港手機註冊

咁可能佢個大陸錢包曾經綁過香港信用卡,之後解綁咗。

珍珠宮

kk135788 發表於 19-2-13 14:21
我是用香港手機註冊

因你未開通大陸錢包

你叫朋友俾人仔利事你

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

lyh80115 發表於 19-2-13 14:02
依家唔得啦,我早幾個月叫人發個紅包綁香港信用卡就開通到大陸微信,上個月想幫個女開,已經唔得,一定要入大陸銀行卡先可實名。大陸支付寶又係,以前可以掃臉實名,依家都唔得。

男爵府

kk135788 發表於 19-2-13 13:45

我都換唔到,但睇到我係香港錢包,係咪咁已經得?

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆樓主:

del

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

andyman 發表於 19-2-13 14:32
del

按入去wechat pay 係有得選地區的.

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

andyman 發表於 19-2-13 14:36

按入去wechat pay 係有得選地區的.

我同樓主一樣無得揀地區,底部已註明香港

水晶宮

都想問下咁係咪可以返大陸照用呢?

好似某d商戶可以?

翡翠宮

YuYuMother 發表於 19-2-13 14:41

我同樓主一樣無得揀地區,底部已註明香港

按入wechat pay , 在右上角三點處按下去, 看有沒有?

ps: 我是有香港及大陸錢包的.
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

YuYuMother 發表於 19-2-13 14:41
都想問下咁係咪可以返大陸照用呢?

好似某d商戶可以?
我淨係試過喜茶同八合里可以用香港微信,其他店我用大陸微信,不過我估大間連鎖式嗰啲應該可以啩。

水晶宮

andyman 發表於 19-2-13 14:44
按入wechat pay , 在右上角三點處按下去, 看有沒有?

ps: 我是有香港及大陸錢包的.

可能因為無開大陸錢包,但照jm講即入左人仔都未必開到?

水晶宮

wyl 發表於 19-2-13 14:45
我淨係試過喜茶同八合里可以用香港微信,其他店我用大陸微信,不過我估大間連鎖式嗰啲應該可以啩。
...

我都係諗住飲下喜茶食下酸菜魚

翡翠宮

YuYuMother 發表於 19-2-13 14:48
可能因為無開大陸錢包,但照jm講即入左人仔都未必開到?

香港錢包也可國內付款呀.
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

首頁

尾頁

跳至