單親天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

牛年勳章

Kwankwanccc 發表於 19-2-27 06:13
想當年,我同前夫都係咁,timing 錯哂,到最後大家都心淡,前夫同返第三者一齊。
其實都分左居2年,我同小 ...

身邊人出軌,剛分居一個月,依家仲未平復,身不在然。我都好擔心兩年後,收到離婚文件時,自己情緒會點

大宅

牛年勳章

soli123456 發表於 19-2-24 22:14
回覆 mm168mm 的帖子

同佢一齊同個仔食飯,個心都好唔舒服,原本開開心心,攪到而家係為個仔出黎,走時我 ...

同你情況一樣,佢間中會同我和個仔食飯,但大家都相對無言,好無奈

大宅

牛年勳章

soli123456 發表於 19-6-10 21:30
人變心,講咩都覺得你錯,將啲責任推晒俾你,令到佢走係啱甘樣。其實連個仔都放棄得,就算係妳身邊又會感覺 ...

我明白我係需要時間,但這個過度期唔知會係幾耐。唔知叫做幸運定不幸,我之前嘅路算係平坦,但就要我面對這樣意想到嘅挫折,成個人一敗塗地。希望承你貴言,兩年後真係可以企返係身,有重生嘅感覺。多謝你鼓勵。

大宅

牛年勳章

Macusmama 發表於 19-6-11 08:55
我何嘗不是,我人生可以講,好順利,要風得風,我未婚時,可以係過小姐生活的...婚後都唔差,離婚後,係唔開心左成 ...

你好叻,可以咁硬正,咁識諗。講分手時佢話同我仲係一家人,叫我放心。真可笑! 我怎可能仲同佢一家人? 你講得啱,佢只係一個過客,希望有一日我可以視他為陌生人,再影響唔到我。

由於對手係大陸小三,我都語重心長勸戒過佢,叫他要小心大陸人,對方只著眼錢,他叫我唔好再講,那我只能放長雙眼,看看他晚年又會過成點。而我另一難題係唔知點同個仔講,個仔仲未知,因佢同個仔講而家調去大陸工作。

大宅

牛年勳章

Kwankwanccc 發表於 19-6-11 07:36
其實時間真係可以沖淡好多野
經過2、3個月,我真係開始左我新生活
加油,好明白你感受,一切都會變好!

我真係好唔咁心,明明上個月仲傾緊退休生活,下個月就話要分開,真係好難接受呀! 有時諗,我寧願佢死咗,仲容易接受。

大宅

牛年勳章

Macusmama 發表於 19-6-12 09:24
你咪傻,慳返唔洗勸佢架,佢己病入高峰了...比人落降了...佢只有覺得你先係小人,同唔扺得有條女喜歡佢呀...
...

佢因工作關係每星期要上大陸一日,佢成日講D大陸人不是,偷懶貪錢,唔鍾意大陸人,但諷刺係最終搞上大陸鷄。隻大陸鷄好後生,做得佢個女,人地唔貪你D錢,唔通貪你成熟(老)有爲咩。你講得啱,可能佢認爲我唔抵得佢覓得真愛啩,同我呢D親情係冇得比嘅!

我仔中二了,諗緊怎樣同他交待,希望將對佢影響減到最少。

大宅

牛年勳章

_hehe_haha_ 發表於 19-10-12 09:39
加油,振作d!糾纏咗2年,我終於都簽咗紙,大家都要努力。

你小朋友幾大? 為咩事分開? 我又係煩緊怎樣同阿仔交待, 唉!

大宅

牛年勳章

_hehe_haha_ 發表於 19-10-12 09:48
我自己都面對緊,唔知可唔可以做到以前咁,盡量父母一齊多d時間陪仔。其實最擔心都係仔女情緒,雖然我仔大 ...

王迪詩寫得好好,一齊做個堅強嘅父母。

大宅

牛年勳章

_hehe_haha_ 發表於 19-10-14 20:06
Thank you

真巧合,我仔都係14歲,一齊加油。

首頁

尾頁

跳至