親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

Joey8 發表於 19-3-8 07:24
係呀,2個人share 4套,4個人share 8套,不過我計過如商務比我上年貴左
...

thanks 同埋佢又唔包稅&燃油附加費呢,依家要收燃油費,變咗仲更加貴。又驚買咗會有變數(傳聞何小姐有意收購),計落唔抵買啦

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章

hfl2000 發表於 19-3-8 08:45
thanks 同埋佢又唔包稅&燃油附加費呢,依家要收燃油費,變咗仲更加貴。又驚買咗會有變數(傳聞何小姐有意收 ...

傳聞何小姐有意收購
我計完貴過我上年,C6話諗清楚先,因我上年買都改左一次期,收左我千幾蚊

侯爵府

Joey8 發表於 19-3-8 12:09
傳聞何小姐有意收購
我計完貴過我上年,C6話諗清楚先,因我上年買都改左一次期,收左我千幾蚊
...

何家大小姐一直都有個航空夢,唔知今次會否實現

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章

hfl2000 發表於 19-3-8 14:32
何家大小姐一直都有個航空夢,唔知今次會否實現

之前香港航空好似何生有份,之後賣晒俾海航

珍珠宮

mingaga 發表於 19-3-7 21:22
價錢是分大小的,如果冇記錯,L size, 700 Yen三隻,LL size, 600 Yen兩隻,専人燒到啱啱好俾你食。
自己 ...

抵喎

侯爵府

Joey8 發表於 19-3-8 16:18
之前香港航空好似何生有份,之後賣晒俾海航

之前只係何生私人持有極少量股份咋,完全唔關何小姐事

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 DHA勳章 畀面勳章

迷人pinklady 發表於 19-3-8 18:30
抵喎

新鮮(即開)、大隻(LL size)、厚肉,第一次食咁新鮮大隻,仲要即開即燒嘅北寄貝,出名嘅厚岸蠔也好食,榮螺一樣新鮮大隻,但相對地就被比下去了。
有機會,如果揸車去到附近一定要去食

侯爵府

想問你地有無人去過函館/青森啊?有無餐廳推薦?thanks

珍珠宮

mingaga 發表於 19-3-8 19:02
新鮮(即開)、大隻(LL size)、厚肉,第一次食咁新鮮大隻,仲要即開即燒嘅北寄貝,出名嘅厚岸蠔也好食, ...

我住阿寒湖,唔知就唔就到時間去。。。
睇完好想去

侯爵府

https://www.egltours.com/pdf_src/fit/package/JPNKOR-HX_201903061845.pdf
EGL好似平d, 名古屋13/6起啟航

珍珠宮

hfl2000 發表於 19-3-9 12:32
https://www.egltours.com/pdf_src/fit/package/JPNKOR-HX_201903061845.pdf
EGL好似平d, 名古屋13/6起啟航 ...

好引誘

珍珠宮

mingaga 發表於 19-3-8 19:02
新鮮(即開)、大隻(LL size)、厚肉,第一次食咁新鮮大隻,仲要即開即燒嘅北寄貝,出名嘅厚岸蠔也好食, ...

請問係邊度?謝謝你

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 DHA勳章 畀面勳章

迷人pinklady 發表於 19-3-9 12:48
請問係邊度?謝謝你

厚岸

珍珠宮

mingaga 發表於 19-3-9 15:41
厚岸

marked
我都要開始扒遊記去計劃行程

侯爵府

(非自駕)我發現原來除咗JR pass之外,仲有其他超值套票㗎,大家記得計清楚先
www2.jrhokkaido.co.jp/global/chinese/ticket/otoku/index.html

珍珠宮

hfl2000 發表於 19-3-13 09:37
(非自駕)我發現原來除咗JR pass之外,仲有其他超值套票㗎,大家記得計清楚先
www2.jrhokkaido.co.jp ...

上次我都想買pass,但職員話我唔去函館唔需要買,佢話我啲行程不需要買任何pass,仲計埋俾我睇,超好人

侯爵府

Joey8 發表於 19-3-13 09:42
上次我都想買pass,但職員話我唔去函館唔需要買,佢話我啲行程不需要買任何pass,仲計埋俾我睇,超好人:go ...

係JR綠色窗口職員?定還是外國人觀光案內所職員啊? 佢地英文ok嗎?

珍珠宮

hfl2000 發表於 19-3-13 18:37
係JR綠色窗口職員?定還是外國人觀光案內所職員啊? 佢地英文ok嗎?

我響千歲機場JR站個JR遊客服務中心,可以講國語,英文唔係好得

首頁

尾頁

跳至