心聲留言

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

精叻鼠年勳章 2020勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

27/03/2020 更新 我和J小姐從此恩斷義絕 (絕情書) :

首先我要聲明, 我寫呢封絕情書既目的係要反駁返某人係其他人面前惡意詆毀我既說話, 我講既全部都係事實, 我唔係要唱佢或詛咒佢, 但佢係朋友圈中不停講大話中傷我, 詛咒我, 對我人身攻擊, 我必須要作出回應, 否則有佢講冇我講, 對我好唔公平! 我攞個心出來對佢, 點知比呢個心腸惡毒既人詛咒到我殘廢, 真係冇天理!

我覺得個天比機會我知道呢個真相, 其實係想同我講唔好對呢個人再有任何期望, 叫我對呢個人死心! 由始至終佢只識得怪我係呢度講佢d衰野出來, 但佢有冇諗過係邊個搞成我咁呀? 我有情緒病, 佢激到我血壓爆升到接近200差d冇命, 我只係要將我谷到就快爆既情緒發洩出來, 令情緒得以舒緩, 如果我唔係咁做, 我好大機會已經死左, 我只係想救返我自己, 冇諗過要傷害任何人, 但佢呢? 佢只識得怪我, 但佢有冇諗過當初如果唔係佢小氣到為左一句佢唔啱聽既説話同我反面, 根本就唔會搞到而家咁既局面! 始作俑者係佢, 所有野都係佢一手造成, 但佢唔單止唔反省, 冇悔意, 仲係我其他朋友面前唱衰我, 抹黑我, 搞到個個都疏遠我, 如果我唔係從朋友口中得知佢仲痴住我d舊朋友, 目的係要抹黑我, 令所有人遠離我, 我都唔知我背後原來已經中左咁多支毒戰!
好感謝上天比機會我係機緣巧合下從朋友口中知道種種真相, 比我知道有人為左要我斷六親, 大話連篇抹黑我, 為左想整死我, 乜野大話都講得出!

以下幾點係我反駁返部份佢係我其他朋友面前誣衊我既大話 :
1. 當日我確實有係MTR等佢, 我擔心佢會出事, 我都有同佢講過我係佢附近, 如果佢唔開心可以隨時揾我, 只係我唔想佢擔心我, 冇話佢知我等左幾耐, 但佢唔知道, 唔代表件事冇發生過, 我對佢咁好仲要比佢寸, 真係好心著雷劈!

2. 我確實花左好長時間唔瞓覺去幫佢整張畢業相, 佢唔感激都算, 仲要誣衊我講大話, 好吖, 既然佢話我冇幫佢整過相呀嘛, 咁咪 delete 左張相及所有我幫佢整既野, 自己整過晒佢囉, 咁巴閉! 係有骨氣既就剷走晒所有我幫佢整既相、sticker及掉晒所有我送比佢既野, 仲有, 佢要當冇識過我吖嘛, 咁就唔該同我係group入面介紹比佢識既14個人斷絕來往, 仲keep住同1個來往既佢都正人渣, 唔會有好下場!

3. 呢樣最離譜, 佢叫我幫佢買手信返黎, 之後佢因為小氣同我反左面冇再揾我, 佢竟然夠擔死同我d朋友講話有比返錢我? 事實佢係絕口不提, 我一毫子都冇收過佢, 莫講話錢呀, 連毛都冇一條比返我呀, 仲要擘大眼講大話, 係其他人面前數臭我, 簡直唔係人, 禽獸不如! 我敢以我既性命起誓, 如果我有收過佢台灣手信既一分錢, 我死無全屍! 如果佢冇講大話, 佢又敢唔敢發相同既毒誓呀?

4. 我去俄羅斯, 有人托我係杜拜幫佢買朱古力, 佢仲save左我好多旅行相, 但呢個人竟然夠膽死話我去俄羅斯係幻想出來, 根本冇去過, 我洗唔洗比個passport佢check下咁呀? 佢話我冇去過吖嘛, 咁我冇可能同佢買到朱古力啦, 如果佢食過我係杜拜買返黎既野, 佢一世行衰運! 嗱! 我冇咒佢呀, 係佢自己話我冇去過俄羅斯架嘛, 係我幻想出來咋嘛, 咁佢自然唔會食過我買既手信啦, 咁點會行衰運唧? 之但係如果食過呢就……

5. 我同朋友出去食飯, C小姐夾餸比我佢就咒我手殘, 呢個人真係惡毒得緊要! 朋友幫我夾餸係因為我一直對朋友都好好, 所以我朋友都一樣會對我好, 因為C小姐重情義, 所以佢都會照顧返我, 唔似得有d人恩將仇報, 我對佢好, 阻止佢去害人, 結果比人惡意抹黑, 將所有野掉轉晒黎講, 係所有人面前唱衰我! 再者, 就算我真係手殘, 都好過d人口賤呀, 講咁多大話既人等天收啦! 嗱! 我冇咒佢呀, 如果佢講既係實話, 唔會有事既, 但係如果佢講既係大話, 咁就……好自為之啦!

6. 佢話我哋既共同朋友C小姐係我條針, 向我通風報信, 佢都痴線! 好心佢有精神病就去睇醫生, 唔好成日係度生安白做亂屈人啦, 佢而家有咩咁巴閉? 當自己真係公主呀? 我洗套佢料? 我呸! 佢慳d啦, 我對佢少少興趣都冇呀! 一年來我從未過問佢既事, 我直情完全唔想提起佢, 更加唔想有人係我面前提佢, C小姐亦從來冇係我面前提過佢, 唔係個個都好似佢咁鍾意係人哋面前講是講非去唱衰人架!

7. 原來一個人無恥真係無敵架! 延續返我上面第3點既內容, 我確實冇收過佢叫我係台灣幫佢買2包餅既一分錢, 佢竟然厚顏無恥到post一張唔知乜野收據比我既朋友睇, 話係有比返錢我既證據, 我真係覺得好搞笑, 我確實冇收過佢錢, 佢何來證據? 如果佢有入數紙, 即係我經銀行收左佢錢啦, 但我想講既係我從未將我既銀行戶口號碼比過佢囉, 咁佢d錢入左去邊呀? 我冇收過佢分毫, 我既銀行紀錄就係鐵證! 就算佢用其他網上付款方式比錢我, 都要我確認先收到錢架嘛, 但我過去一年都冇做過呢d收款確認喎, 咁我點收佢錢呀? 證據唔係佢單方面話係就係既, 都要我確認先可以成立呀! 其實我真係好有興趣睇下佢呢張所謂證據到底係乜野, 我好懷疑嗰張係假野, 如果證明佢真係偽造出來, 我會報警拉佢, 使用虛假文書犯法架, 監都有得佢坐呀! 夠擔就拎出來比我驗證下, 唔敢比我睇既即係佢身有屎啦! 不過我而家先知原來佢真係咁鍾意整d假野去害人, 唔怪得之當日我阻止佢寫匿名信會令佢咁憎我啦, 而家我終於知道佢點解會咁對我了!

8. 我想問下大家, 如果有人係未徵得你同意之前, 將你同家人既私人相傳比其他人睇, 你哋會點樣評價呢個人既人格呀? 我同佢反左面之後, 已經即時將有佢個衰樣既所有相剷走晒, 一張不留, 我唔會好似佢咁賤, 係未徵得我同意既情況下, 擅自將我同我家人及屋企環境既私人相發放比其他人睇, 佢憎我啫,點解要影響埋我屋企人呀?佢比得一組人睇, 我就肯定佢有比share埋比其他我唔識既人睇, 係人哋面前咒死我, 正如佢以前share佢同事既相比我哋睇, 都好惡毒咁詛咒佢同事咩又離婚呀, 又有性病呀咁, 不過而家相中比人詛咒既主角變成係我囉!一個人要衰到乜野程度先可以做得出d咁缺德既事呢? 我勸佢既朋友小心提防呢個人, 唔好比自己既私人野佢, 否則遲早比人拎去派街坊!

9. 佢成日話自己好多朋友, 即係暗寸我冇乜朋友啦, 咁我咪恭喜佢囉, 但我唔會羡慕佢囉, 就算佢相識滿天下又如何? 朋友多但冇一個真心既又有何用? 我承認我朋友唔多, 因為我重質不重量, 我只交有質素既朋友, 唔似得佢咁濫交! 我已經知最少有2個人仲有同佢聯絡, 而嗰2個同佢傾得埋既人, 同佢一樣都係巴辣是非精, 令我更加明白乜野叫做物以類聚, 但佢講到自己咁多朋友, 點解仲要用埋d下三流手段去搶人哋既朋友呀? 小三格既人真係零舍厚顏無恥, 對我做左咁多衰野, 虧佢仲有面纏住我介紹比佢識既人, 真係沒有最賤, 只有更賤!

10. 佢話由细到大樣樣野都好幸福好順利, 係遇到我之後先黑仔比我纏住佢, 呢個女人真係自戀狂得緊要! 我纏住佢? 慳d啦!我諗起佢都想作嘔呀! 佢唔好唔記得2008年係佢主動走黎揾我先架, 早知佢咁係咁人渣, 當初我就話之佢死! 識到我好黑仔? 大家咁話啦! 識到佢係我呢世人最倒霉既事, 我所有既不幸都係佢一手造成! 佢話要打我小人吖嘛, 咁就啱啦, 我都正有此意, 就睇下邊個打得勁d囉! 我又冇對人唔住, 我真係未驚過呀! 不過成日諗毒計害人既人就要小心d啦!

11. 佢同人講話我上過佢屋企, 佢都痴線, 去佢屋企有金執咩? 如果佢真係係佢屋企見過我, 咁只有2個可能, 一係佢思覺失調加妄想症, 二係佢撞鬼! 我必須再強調多一次, 我從未去過佢屋企, 甚至連佢住嗰個屋苑亦從未踏足過, 佢呢d小人成日講是講非誣陷人, 是非當人情, 肯定得罪過好多人, 咪一陣佢比人上門尋仇又入埋我數, 你知啦, 佢呢種咁既小人, 有咩衰野做唔出? 佢話我用完即棄, 咁都總好過佢過橋抽板呀!

12. 佢同我朋友講「我同我老公好恩愛, 洗鬼佢年三十晚去開解我」, 即係寸我多事啦, 咁我又真係好想知道, 嗰晚佢做乜喊到豬頭咁ws我話要同老公離婚呀? 係佢主動揾我先架, 最衰我一早已經剷走晒佢d野, 唔系就有留言紀錄為證! 佢洗鬼我開解, 咁佢黎搞住我托咩? 真係好心著雷劈! 早知佢咁賤, 將所有野調轉晒黎講,我就真係睬佢都傻, 話知佢死呀!

13. 我同呢個人曾經入過2個吹水谷, 一個叫「知己良朋」, 另一個叫「開心Share」, 最近開心谷既朋友同我講, 佢曾經將知己谷既相片放比佢哋睇, 佢咁鍾意周圍po人哋既相,我肯定佢仲有po過比好多我唔識既人睇!未經當事人同意, share人哋既相已經夠賤格, 仲要係唔識既人面前評頭品足, 最賤既係佢話有幾個有大6口音既人佢好憎, 隻死狗應該係講老三及老五, 又屈老六係我條針, 呢個人真係賤到冇人有, 人格破產! 「知己」既朋友, 當初你哋為左呢個人踢我走, 我哋個谷咁就比佢搞散左, 你哋當佢係知己, 佢當你哋係老幾呀? 我冇講過你哋半句壞話, 但呢個人竟然拎你哋既相去派街坊, 比唔識既人睇, 仲要數你哋呀! 清醒吧! 睜大雙眼睇清楚呢個人渣啦!

我知佢身邊仲有幾個二五仔, 肯定會有人向佢通風報信 佢一定知道我係呢度拆穿緊佢既大話, 如果佢講既係真說話就已經拎左證據出來同我對質啦, 但佢到而家都仲唔敢現身, 依然繼續做佢既縮頭烏龜, 繼續好努力咁搞盡腦汁去編更多大話去「反駁」我上面講既真說話, 一定又係話我有幾衰有幾賤有幾痴線, 話我殘廢係自己攞黎唔關佢事咁啦, 企圖繼續去瞞騙我既朋友啦! 呢種咁冷血既人, 有乜野惡毒既說話講唔出口呢? 朋友們, 我有冇講錯佢呀? 事到如今, 種種事實擺在眼前, 點解你哋仲未睇清楚呢個人既人格? 點解仲要選擇信佢唔信我? 點解仲要繼續痴住佢, 繼續比佢作出來既一個又一個大話瞞騙? 係咪要到左比人出賣, 比人陷害, 比人累到雞毛鴨血既一刻, 你哋先會醒覺自己信錯魔鬼, 先會相信我講既說話呀?

我覺得呢個人真係好恐佈, 仲有好嚴重既思覺失調, 嚴重到無藥可救! 當日佢分身入黎搞我咒我去死, 我都已經冇同佢計, 但佢為左想令我身邊既朋友個個都討厭我, 竟然可以編造咁多大話去挑撥離間我同朋友之間既感情, 當日我叫佢唔好寫匿名信去害人, 我都係緊張佢, 為佢好啫, 我阻止佢做犯法既事咁都有錯咩? 我到底有乜野咁對佢唔住, 令佢憎我憎到想我死, 點解要咁對我呀? 如果佢有揾機會平心靜氣咁同我講清楚件事, 我都唔會咁嬲, 但一年來佢都從未揾過我解釋件事, 反而係我背後做咁多小動作, 係我既朋友面前滿口謊言中傷我, 今日如果唔係有朋友同我講返, 我都唔知佢係個咁有手段既人, 係人哋面前扮晒可憐話我有幾衰有幾賤, 等所有人都信晒佢, 當我係衰人, 早知會搞成咁, 我就話之佢, 反正犯左法比人拉既又唔係我, 我做乜咁多事去勸佢, 搞到自己咁慘? 真係好心著雷劈! 佢可以只係為左一句説話, 反面無情至此, 實在令我心寒到極點! 我本來對呢個人仲有期望, 希望佢會有返良知, 知錯能改, 我真係以為我同佢永遠都會係喜樂與共, 患難相扶既好姊妹, 但我世估唔到佢會咁對我, 編造咁多大話係我d朋友面前中傷我, 抵毀我, 數臭我, 搞到個個當我瘟神咁, 當我從朋友口中知道種種真相及佢如何誣衊我, 陷我於不義之後, 我對呢個人真係徹底絕望, 越揭越多大話, 我真係忍無可忍, 佢已經成功令我憎佢憎到入心入肺! 我從未試過放棄我既朋友, 但今次例外, 從今以後, 我同呢個小氣怪大話精恩斷義絕, 呢個大話精會係我永遠既仇人!

其實要我做呢個決定, 我個心真係好痛好痛, 上年年初我知道佢返工好唔開心, 本來我仲plan左上年暑假請佢去日本旅行, 陪佢散心, 我本來打算係佢4月生日先同佢講, 等佢可以開心下, 只係我仲未同佢講我呢個計劃之前, 佢就首先係我生日當天送左份「大禮」比我, 就係同我反面, 置我於死地! 本來我以為佢永遠都會係我唯一最好既朋友, 點都估唔到佢竟然可以為左我既一句無心之言對我做出d咁冷血既事, 千錯萬錯都係我既錯, 我錯在太愛錫佢, 我錯在太信任佢, 而我最錯既係介紹晒我所有朋友比佢認識, 以為大家可以好似親姊妹咁相親相愛, 點知到頭來反而令自己一無所有, 我諗呢個創傷我一世都唔會痊瘉, 呢個人對我所造成既傷害, 我一世都唔會忘記! 佢都已經唔係第一次因為芝蔴綠豆既事同佢既朋友吵大鑊, 既然佢講到同我做朋友係一件咁不幸既事, 咁我就放長雙眼, 睇下嗰d比佢洗左腦, 選擇信佢唔信我, 痴埋佢身邊同佢做朋友既人會有幾「幸福」! 不過我奉勸佢哋一句, 呢個人可以做得出想整封匿名信去陷害一個佢唔鍾意既同事, 又詛咒佢有性病, 可想而知呢個人既心腸係點! 朋友們, 我以上講既全部都係事實, 如果你哋仲要相信佢係個有人性既人, 仲要相信佢誣衊我既大話, 咁我都無話可說了, 你哋小心比人跣啦!

給J的留言 :

雖然你既卑鄙行為已經令我對你恨之入骨, 不過我依然希望你反省下自己既所作所為, 如果你死性不改, 繼續做傷害我同我朋友既事, 你要記住, 天有眼, 你所做既一切上天會睇得好清楚! 最後, 我好希望你sip高枕頭諗清楚, 我叫你唔好寫匿名信究竟係愛你定害你, 你為左呢件事咁對我, 你會唔會覺得自己好過份呀? 你問心, 由我識你到而家, 我到底有乜野對你唔住, 令你要千方百計整死我? 你怪我發洩時講你, 呢點我認我衰, 但你有冇咁諗過係邊個搞成我咁呀? 係你呀! 你話我賤, 咁你又好得去邊呀? 我講你係我唔啱, 但起碼我講既全部都係事實, 半句都冇屈過你, 亦冇詛咒過你, 但你呢? 你係我所有朋友面前滿口大話詆毀我, 詛咒我, 毀我聲譽, 咒我手殘, 叫我去死, 你賤過我多多聲啦, 你有乜野資格怪我呀? 無論我幾憎一個人都好, 我都唔會想佢死, 唔似得你, 可以為左一件咁少既事就抹殺晒我一直以來對你既關心, 仲要詛咒我殘廢, 詛咒我去死, 你心腸何其狠毒呀! C小姐對我好, 食飯幫我夾餸關你乜野事? 得罪左你d乜野呀? 點解要咒我手殘? 我同你到底有乜野咁大仇口? 點解要咁樣詛咒我? 而家我真係比你咒到殘廢了, 你開心啦? 滿意啦? 當我知道你咁樣詛咒我既一刻, 我真係成個人都呆左, 我冇諗過你竟然會咁樣對我, 竟然咁想我死! 我哋本來可以好好架, 我真心當你係我最好既朋友, 但你為左一個只係識左十幾日既人講既說話, 為左我唔想你行差踏錯勸你唔好聽佢講寫匿名信去害人, 竟然同我決裂, 犧牲我哋既友情, 你為左一個無謂人同我搞成咁, 值得咩? 假若你仍然堅持自己冇做錯, 咁我都無話可說了, 就當我識錯你, 信錯你, 愛錯你! 你唔需要同任何人交待, 只需要問下你自己既良心, 你咁樣對待一個多年來一直記掛住你, 對你不離不棄既朋友, 你過唔過意得去? 既然你咁憎我, 就唔好受我既恩惠, 掉晒所有我送比你既野, delete晒所有我比你既相, 我幫你整既V字手勢sticker及嗰張我幫你整得好辛苦, 但你完全唔感恩既畢業相, 立即同所有我介紹比你識既14個人斷絕來往, 因為如果冇我, 你根本就唔會識到佢哋, 所以只要你仲keep住同佢哋任何一個人來往既你都正人渣, 唔會有好下場!
如果你覺得你自己係行得正企得正, 你夠膽就行出來同我當面對質, 我奉陪到底! 你夠膽就將你係其他人面前抹黑我詛咒我既說話, 當住我面講多一次, 你有乜野唔妥我既, 大家三口六面講清楚佢, 之後就各行各路, 互不相干, 唔好只識得做縮頭烏龜, 係我背後搞咁多小動作, 咁就更加證明你作賊心虛! 你講大話去瞞騙我一班唔知實情既朋友, 係佢哋面前扮晒小綿羊, 扮可憐博同情, 話咩自己好易喊好脆弱, 又話咩好驚我呀咁, 扮晒野, 等佢哋個個都信晒你, 話我痴線無端端針對你, 慳d啦你! 你係咁善良既話, 點會做得出咁惡毒既事? 你係我班朋友面前講是講非誣陷我, 洗佢哋腦, 令佢哋仇視我, 仲要惡毒地咒到我而家手殘, 咁卑鄙既行為要幾陰毒既人先做得出? 我一直當你係我最好既朋友, 真係萬萬估唔到你會咁對我! 你知唔知道係我仲未遇返我位朋友, 仲未知道你如何陷我於不義之前, 我對你仲有期望, 只要你肯反省自己既錯, 我哋就可以好似以前咁, 我一直等緊呢個moment, 但世估唔到我等到既竟然係朋友同我講你如何屈我, 如何唱衰我, 更甚既係你仲要惡毒地詛咒我, 我先知道原來我今日既殘廢係拜你所賜, 嗰一刻我既感覺就好似由天堂跌左落地獄, 我一直對你咁好, 我萬萬料不到你會咁冇人性, 竟然想我殘廢! 我真係好儍, 係你詛咒緊我既時候, 我竟然仲以為你係個有良知既人, 仲等緊你回頭, 仲天真地以為我哋既關係會有破冰既一日, 我真係全天下最傻既人!
我知你呢種人一定會繼續係其他人面前講大話抹黑我, 唱衰我, 詛咒我, 話我痴線, 無論你編幾多大話出來都好, 你講既説話是真是假, 你自己心裏最清楚, 就算你呃到晒所有人, 都呃唔到你自己, 更加呃唔到個天! 以你咁小氣既性格, 我知你一定會繼續諗辦法陷害我, 如果你真係唔怕有報應既咁就隨便你啦, 因為從今以後, 我唔會再在乎你呢個奸險陰毒既超級大話精! 越揭越多大話, 越講越離譜, 我對你真係忍無可忍! 哀莫大於心死, 今次我對你真係徹底死心啦! 由你咒到我半殘廢既一刻開始, 我對你已經唔再有愛, 只有恨, 就因為你發埋d不知所謂既港女脾氣, 令我受盡折磨, 你出陰招同我既朋友洗腦, 令佢哋對我有敵意! 你明知我有情緒病唔受得咁大刺激, 故意咁對我令我情緒病復發, 無疑係存心推我去死! 你陰毒地詛咒我殘廢, 拜你所賜, 而家我隻手真係比你詛咒到廢左, 都唔知可唔可以醫得返好, 我永遠都會記住你對我所做既一切! 你咒我殘廢如同毀我一生, 此仇不共戴天! 此仇此恨我將銘記於心, 終身不忘! 上天亦必會為我討回公道, 終此一生, 我會放長雙眼, 睇下惡毒既人如何償還佢欠下既債!
人在做天在看, 別以為沒人知道, 也休想嫁禍他人! 逃得過人眼, 逃不過天眼, 到最後必定要承受返自己種下的果報!

公爵府

2020勳章

回覆樓主:

小傑媽媽,你好
活在當下

水晶宮

精叻鼠年勳章 2020勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

叮妹 發表於 19-2-23 13:32
小傑媽媽,你好

你好叮妹

Qeenietang    發表於 19-4-14 06:41

侯爵府

2020勳章

回覆樓主:

又係我呀

Qeenietang    發表於 19-4-14 06:41

水晶宮

wan_sosin 發表於 19-2-23 13:59
又係我呀

歡迎你呀! 唔知今次會唔會好似上以咁旺場呢?

侯爵府

2020勳章

小傑媽媽 發表於 19-2-23 14:02
歡迎你呀! 唔知今次會唔會好似上以咁旺場呢?

我哋要發揚光大

Qeenietang    發表於 19-4-14 06:42

水晶宮

wan_sosin 發表於 19-2-23 14:09
我哋要發揚光大

對!靠大家得閒入黎撐下場

Qeenietang    發表於 19-4-14 06:42

大宅

wan_sosin 發表於 19-2-23 14:09
我哋要發揚光大

hi

公爵府

2020勳章

csbaik 發表於 19-2-23 14:11

hi

好耐冇見你

活在當下

侯爵府

2020勳章

hi

你好

Qeenietang    發表於 19-4-14 06:43

水晶宮

hi

Hi, 老朋友

公爵府

2020勳章

小傑媽媽 發表於 19-2-23 15:03
Hi, 老朋友

我剛去健生買隻大caKe食,而家又叫左吉前豬扒外賣,因昨天見E生比左隻特效藥,咋晚食左半粒個人放鬆左好多胃口又來番,唯有行多D樓梯抵銷
活在當下

大宅

回覆樓主:

here

大宅

叮妹 發表於 19-2-23 14:20
好耐冇見你

我見果边冇新话題

Qeenietang    發表於 19-4-14 06:44
:-D :-?

大宅

wan_sosin 發表於 19-2-23 14:37
你好

好耐冇見'

大宅

小傑媽媽 發表於 19-2-23 15:03
Hi, 老朋友

仲乜開新post?

大宅

叮妹 發表於 19-2-23 15:23
我剛去健生買隻大caKe食,而家又叫左吉前豬扒外賣,因昨天見E生比左隻特效藥,咋晚食左半粒個人放鬆左好多 ...

你地有冇買其他補品補身?

公爵府

2020勳章

csbaik 發表於 19-2-23 16:12
你地有冇買其他補品補身?

我虛不受補,只系食下鐵丸同去仁愛堂飲下藥粉
活在當下

公爵府

2020勳章

csbaik 發表於 19-2-23 16:10
我見果边冇新话題

小傑媽媽好熱心的,因為她我識左幾位好好的Jm,
活在當下

水晶宮

csbaik 發表於 19-2-23 16:11
仲乜開新post?

就係冇乜話題囉,同埋都希望多d新面孔,想識多d有情有義及有志維持長久關係既新朋友,因為發覺而家忘恩負義既人太多!

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊