母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

別墅

請問各位媽咪, 點解bb 埋身食到好似想嘔好辛苦咁樣跟住我拎返開乳頭佢又喊嘴角流奶出黎
同埋幫bb 掃風時點解佢個頭係咁抬高?另外, 埋身密密喂會唔會影響bb睡眠 , 因為喂完又換片? 另外, 因為bb慣左含住乳頭先訓到 ...如果我全日擺個乳頭比佢含會唔會爛

大宅

Jeana_lam 發表於 19-2-26 12:57
請問各位媽咪, 點解bb 埋身食到好似想嘔好辛苦咁樣跟住我拎返開乳頭佢又喊嘴角流奶出黎
同埋幫bb 掃風時點 ...

媽媽加油

你點樣覺得佢食到好似想嘔?

佢幾大?掃風時想望你?

等佢半睡/就睡時,拎返出來。

別墅

回覆 mudchun 的帖子

謝謝你我已經捱過左

別墅

完全是我現在的情況, 究竟bb想點?

別墅

回覆 啤太 的帖子

因為佢食唔切d 奶以前我一開始無奶佢啜到我好痛
所以我用泵, 點知係咁泵 ..泵到噴奶個胸成日好多奶
噴奶既速度快過bb 食既速度, 所以佢吞唔切, 之後我無再泵, 埋身喂, 個胸少奶d ,無噴得咁勁, 同埋我喂時係差不多捱好後, 地心吸力既原理等佢出得無咁快, 加埋用手禁住個胸, 等佢出慢d , 佢飲得無咁辛苦

別墅

回覆 Jeana_lam 的帖子

感謝您解答我的疑難! 我 早前為咗 可以儲奶係咁泵, 可能就係因為咁, 好多奶bb食唔切!

別墅

回覆 啤太 的帖子

係ar...如果係全職媽媽最好埋身, 夜晚果餐食奶粉或泵奶要返工無辦法就泵
Bb 大大下會好d, 以前佢次次食都想嘔咁又有怪聲 ..
我幾驚佢食食下x左 ...(大吉利是)
依加佢11 個月啦食到輕鬆無難度,不過媽媽奶1日只能比1-2餐佢食無奶了, bb 大約去到 6個月左右會食得愈黎愈好加油ar~

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊