懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

原帖由 fannychan88 於 09-4-29 22:59 發表

Hi: bebeebu

我都係睇dr.tay, 約咗7月18日响法國開刀生. 想問你你又冇擇時辰又住大房點計仲要咁貴成$47000埋單. 等我仲以為3萬到尾就可以tim. 你係幾點生佢收2萬醫生費.
另外想知麻醉師及手術室費用收幾多? 因為 ...

我住三等房(三人房)冇joint package, 四日三夜
book左星期六3:30pm開刀, 冇擇時辰, dr. tay 話冇特別要加錢, 價錢同之前問過一個bk 媽咪講一樣, 都係dr. tay 兩萬, 麻師七千

手術室$3799, 我淨係叫過兩碗粥共$52. 亞b 冇特別treatment, 冇照燈, 第四日一齊走

男爵府

原帖由 fannychan88 於 09-4-29 22:59 發表

我都係睇dr.tay, 約咗7月18日响法國開刀生. 想問你你又冇擇時辰又住大房點計仲要咁貴成$47000埋單. 等我仲以為3萬到尾就可以tim. 你係幾點生佢收2萬醫生費.

男爵府

我book左星期六下午3:00開刀, 時間係dr. tay俾o既, 冇加費, 之前問過個bk 媽咪, 佢都係e生 兩萬, 麻師七千, dr. tay 巡房$2400, 兒科$2000

手術室$3160, 亞b冇問題, 同我一齊住四日三夜, 冇joint package, 冇照燈, 叫餐淨係兩碗粥($52)

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章

大宅

原帖由 BeBeeBu 於 09-4-30 10:40 發表

我book左星期六下午3:00開刀, 時間係dr. tay俾o既, 冇加費, 之前問過個bk 媽咪, 佢都係e生 兩萬, 麻師七千, dr. tay 巡房$2400, 兒科$2000

手術室$3160, 亞b冇問題, 同我一齊住四日三夜, 冇joint package, 冇照 ...

可唔可以俾dr tay既診所地址同電話我呀?

大宅

原帖由 babybabypooh 於 09-4-30 13:38 發表

可唔可以俾dr tay既診所地址同電話我呀?

babybabypooh

DR: TAY 地址:尖沙咀加拿芬道18號恒生尖沙咀大廈6樓

601室: TEL:3521 0631/3521 0632

大宅

好媽媽勳章

原帖由 chickenwing2006 於 09-4-29 23:36 發表
其實後天可以加強一 D 既..... 家人同佢講多
D 啦, 番下 PLAYGROUP 玩下.

同埋可以既報 N 1 ..... 一到 24 個月大就番學,
真係明顯會講多 D 野架, 希望快 D 有進步啦.

...

佢係識聽哂媽咪D指令, 都好乖..佢明我地講乜,但就唔識講@@~ 好~等我提議下佢先~~

瑪瑙宮

好媽媽勳章

甘既 CASE 真係可能無咩問題, 佢仲儲緊
未儲滿, 所以唔多肯講 !

個時我去番協康 D MISS 都係甘教, 佢明白都
好緊要架啦 ..... 語言有時係要儲滿先會表達番
出黎架 WOR

原帖由 jizoe 於 09-4-30 21:23 發表

佢係識聽哂媽咪D指令, 都好乖..佢明我地講乜,但就唔識講@@~ 好~等我提議下佢先~~

別墅

係4月30日生左啦, 醫生費$14,400, 痳醉師$4000, 兒科巡房費$2,400, 房租每日$580, total : $37,xxx. 都算ok 啦, 住6人房, 316號房係特別大, 有view, 幾好呀, 姑娘&姐姐都ok wor, 餵奶房不過有好多大陸人, d姑娘成日都要講國語, 地方都算乾淨, 不過訪客要帶口罩&量體溫.

別墅

原帖由 YumiYumi 於 09-5-7 16:58 發表
係4月30日生左啦, 醫生費$14,400, 痳醉師$4000, 兒科巡房費$2,400, 房租每日$580, total : $37,xxx. 都算ok 啦, 住6人房, 316號房係特別大, 有view, 幾好呀, 姑娘&姐姐都ok wor, 餵奶房不過有好多大陸人, d姑娘成日 ...

請問係咪唔join package 抵啲?洗唔洗之前比deposit?

禁止訪問

好媽媽勳章

禁止訪問

好媽媽勳章

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

原帖由 cincin_ko 於 09-5-7 17:25 發表

點解痳醉師費好似個個不同咁ge?

好似醫生有指定用邊個痳醉師, 唔同痳醉師有唔同收費, 等如醫生接生費個個都唔同.

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

原帖由 candyyuk 於 09-5-7 17:20 發表

請問係咪唔join package 抵啲?洗唔洗之前比deposit?

唔join package抵d. 一定要俾按金.

禁止訪問

好媽媽勳章

別墅

原帖由 tantanmama 於 09-5-7 17:36 發表

唔join package抵d. 一定要俾按金.

when need to pay deposit?

大宅

好似20同前要交$6000

原帖由 candyyuk 於 09-5-7 17:40 發表

公爵府

原帖由 candyyuk 於 09-5-7 17:40 發表

join 唔 join package 都要喺20w前俾deposit, 否則唔留位. 你個醫生會俾張form你, 攞住去醫院俾錢就ok. 唔洗咁快決定join 唔 join package, 入院當天先會問你. 我舊年9月時交按金係$6000. 入院當天交$7000. 尾數就出院當天俾.

別墅

我冇join package呀, 應該係平過join . 要係20週之前交 deposit $6000.

原帖由 candyyuk 於 09-5-7 17:20 發表

別墅

我4月30日生,仲比陪產, 之後就唔知啦.

原帖由 cincin_ko 於 09-5-7 17:26 發表
請問而家法國仲比唔比陪產呀?

首頁

尾頁

跳至