自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

karen508hk 發表於 19-3-5 19:10
我開頭唔知好唔好用,平平地買部雜嘜,點知先發現愛得太遲,決定用到打柴會轉飛利浦
...

咁惠康換緊嗰部呢?

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

hahaha1231 發表於 19-3-5 18:30
唔同烤箱, 烤箱可唔可以炸薯條,春卷?

我屋企用大焗爐, 我覺得焗爐整唔到"炸" 既質感. 或者開一條發熱線烘咁整, 比較慢...

af 好快可以整到"焗" 同"烘" 既質感, 較低溫d 就可以. 煎炸當然得. 慢慢我都用密左af.

焗爐好處係容量大, 我放幾十隻青口去焗, 一次過整幾碗酥皮湯都得, 我屋企人多, 焗野係用焗爐好.

我未試過用焗爐整春卷, 我多數買現成 af 薯條或焗爐薯條. 我鍾意用af 整薯條, 我老公嫌af 薯條太乾, 鍾意用焗爐整薯條. 不過整薯條真係等好耐, 可能我整得多個af 又細, 用af 都等半個鐘.

你去fb d af 谷睇下先.

子爵府

pomanlife 發表於 19-3-5 19:18
咁惠康換緊嗰部呢?

嗰部直頭玩具咁太細喇雞都放唔到半隻,純粹玩下炸薯條都得嘅,如果常用又會整大茶飯嘅話一定係有大用大
Hi

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

karen508hk 發表於 19-3-5 19:30
嗰部直頭玩具咁太細喇雞都放唔到半隻,純粹玩下炸薯條都得嘅,如果常用又會整大茶飯嘅話一定係有大用大
...

我就係諗住試下先,ok先買返部「非記」

男爵府

勁有用

珍珠宮

牛年勳章 畀面勳章

hkgra 發表於 19-3-5 18:16
回覆 karen508hk 的帖子

你都係買飛利浦?想買部平平地,試下自己會唔會用先 ...

我都想買部億世家,平平地玩吓。

珍珠宮

牛年勳章 畀面勳章

ryan_mami 發表於 19-3-5 16:53
我日日用!

菜式:cp雞球,cp麥樂雞,烤鰻魚,煎銀雪魚扒,煎比目魚扒,煎牛仔骨,炸五花腩,炸乪魚手指 ...

易唔易清潔?

子爵府

pomanlife 發表於 19-3-5 19:39
我就係諗住試下先,ok先買返部「非記」

我覺得可以買部雜嘜但要大部啲囉,太細試唔到啲乜
Hi

大宅

ryan_mami 發表於 19-3-5 16:53
我日日用!

菜式:cp雞球,cp麥樂雞,烤鰻魚,煎銀雪魚扒,煎比目魚扒,煎牛仔骨,炸五花腩,炸乪魚手指 ...

我想整比目魚,鰻魚 ... 請指教點整,時間,溫度。

彩鑽殿

karen508hk 發表於 19-3-5 19:55
我覺得可以買部雜嘜但要大部啲囉,太細試唔到啲乜

咩雜嘜牌好

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

Z小姐 發表於 19-3-5 20:03
我想整比目魚,鰻魚 ... 請指教點整,時間,溫度。

比目魚扒解凍後,掃上少少胡椒餣15分,再掃上鰻魚汁兩邊,190度8分,反轉200度3分.

鰻魚的話已經熟,190度7分。

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

docomo 發表於 19-3-5 19:47
易唔易清潔?

蚊香位難少少,其他位唔難。

子爵府

pomanlife 發表於 19-3-5 20:07
咩雜嘜牌好

可上fb入AF群組參考下
Hi

大宅

ryan_mami 發表於 19-3-5 20:54
比目魚扒解凍後,掃上少少胡椒餣15分,再掃上鰻魚汁兩邊,190度8分,反轉200度3分.

鰻魚的話已經熟,190 ...

thanks

大宅

除左Philip, 可以考慮什麼牌子?

大宅

回覆樓主:

我啱啱淘左山本氣炸鍋,好好用呀,又唔難清洗,整雞翼真係好好味

大宅

ksbb68 發表於 19-3-5 21:54
我啱啱淘左山本氣炸鍋,好好用呀,又唔難清洗,整雞翼真係好好味

謝謝,我硏究下先

男爵府

回覆 karen508hk 的帖子

淋咗嘅薯條都得?冇諗過添,要試下.😂

子爵府

ksbb68 發表於 19-3-5 21:54

可唔可以比條links我

伯爵府

回覆樓主:

有個post話惠康嗰部有膠臭味,啲嘢唔食得,我想入手P牌,睇下有無人可分享邊個model

首頁
12345...8

尾頁

跳至