想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

今次係我第二次做ivf,本身多囊加免疫問題,c6精子型態少於1,兩個已經食左3個月supplement,開頭抽卵時都覺得今次比上次抽得多有20粒,會有多一兩個肧胎,點知同第一次無分別,唯一分別上次只有day3兩個,今次本身day3都有6粒打算做pgs,點知放到day5只有兩粒,而且打來建議我不要做pgs,個心好似拿住拿住咁,求一子都咁難

大宅

完全明白你感受 我1月抽27粒卵最後得2粒到day 5
如果今次植入不成功所有野重新黎過
不過不要放棄 (emoji)(emoji)比D信心BBs

大宅

bbooeeyybb 發表於 19-3-5 20:50
完全明白你感受 我1月抽27粒卵最後得2粒到day 5
如果今次植入不成功所有野重新黎過
不過不要放棄 (emoji)( ...

你幾時植入?係邊度做ivf?

大宅

ivf_bb 發表於 19-3-5 20:47
今次係我第二次做ivf,本身多囊加免疫問題,c6精子型態少於1,兩個已經食左3個月supplement,開頭抽卵時都 ...

同感,所有金錢、時間、精神連份工都付出了,都係未有好消息。。係好攰,只可以不停同自己講,你已經盡晒力了,無悔就是了,始終life must go on~ cheer up JMs!

大宅

as0602 發表於 19-3-5 20:59
同感,所有金錢、時間、精神連份工都付出了,都係未有好消息。。係好攰,只可以不停同自己講,你已經盡晒 ...

多謝你,我都盡晒力了,我都係打算今次唔得就等政府了

洋房

今次係我第二次做ivf,本身多囊加免疫問題,c6精子型態少於1,兩個已經食左3個月supplement,開頭抽卵時都 ...

其實有2粒 Day 5已好好成績, Day 5成功率好似高好多的。加油!!

大宅

你day 5個兩粒咩grading? 我一月抽13 粒得兩粒day5 grading 差得4cc ,醫生話成功率得一成左右,現考慮下個cycle 再抽卵

第一次抽卵後你有冇放過胎?

複式洋房

我做咗兩次IVF,第一次兩粒Day 3靚嘅,但唔成功,第二次得一粒Day 4唔太靚,以家19週啦,放鬆心情吧,唔好比太大壓力自己,BB會痴實,祝好孕(emoji)

大宅

有卵未為輸

我得兩粒day 2

孖b7個月了

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

加油呀,我當日都係得兩粒day 5, 囡囡12月平安出左世喇。

rainbowchuuu3    發表於 19-3-6 10:50

大宅

ivf_bb 發表於 19-3-5 21:01
多謝你,我都盡晒力了,我都係打算今次唔得就等政府了

一齊努力(emoji)(emoji)(emoji)

大宅

夏天白日夢 發表於 19-3-5 22:13

你day 5個兩粒咩grading? 我一月抽13 粒得兩粒day5 gradi ...

我都唔知係咩grading,問左佢佢話初期囊胚沒有分等級,今次我要等4月植入,之前做的ivf有放2粒day3,當然都係不成功才會做第二次

大宅

cissylau 發表於 19-3-5 22:24
我做咗兩次IVF,第一次兩粒Day 3靚嘅,但唔成功,第二次得一粒Day 4唔太靚,以家19週啦,放鬆心情吧,唔好 ...

希望接到你好孕,謝謝你鼓勵,今次已經比上次放鬆,希望我都可以成功啦

大宅

falalala 發表於 19-3-5 22:57
加油呀,我當日都係得兩粒day 5, 囡囡12月平安出左世喇。

恭喜晒,希望接你好孕

大宅

cd20121103 發表於 19-3-5 22:25
有卵未為輸

恭喜晒,孖B真係好幸運,我是但中到一粒都開心了

大宅

as0602 發表於 19-3-6 00:20
一齊努力(emoji)(emoji)(emoji)

一齊加油(emoji)

大宅

我得一個咋。不過我諗唔得咪再做過。有得試好過無得試。我仲要卵少抽過幾次卵先有人地嘅一次殖入。不過我喺bk 見到都有唔少人類似處境都成功丫! 所以,我諗呢樣係上天決定我地估唔到結果架!自己努力咗 就交比上天去處理喇!

大宅

ivf_bb 發表於 19-3-6 03:20
恭喜晒,孖B真係好幸運,我是但中到一粒都開心了

謝謝妳!

祝妳心想事成!

如果植入,要睇多D笑片/卡通片,放鬆心情!

大宅

yhyeung 發表於 19-3-6 08:36
我得一個咋。不過我諗唔得咪再做過。有得試好過無得試。我仲要卵少抽過幾次卵先有人地嘅一次殖入。不過我 ...

你好堅強呀,加油,希望大家都可以報喜

大宅

我最近都植入左一次2粒day5 無pgs ..
初初以為自己可以一take pass ..
但結果驗到有懷孕,但幾日後化學左⋯⋯
而家無哂雪胎,又要重新抽過⋯⋯真心好灰
錢又用左一大筆

首頁

尾頁

跳至