親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

請問如果早上8:00落機,即租車去大洋路三日
第一日墨爾本機場-吉朗-托機-洛恩
第二日洛恩-阿波羅灣-坎爾貝港
第三日坎爾貝港-克拉克-吉朗-墨爾本
請問有無人試過自駕?路面危險嗎?因想欣賞沿途風景

珊瑚宮

虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 +5熱血勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

回覆 Ivysiman 的帖子

路面唔危險,只係入黑咗之後,比較郊區地方好黑,要小心d渣車

複式洋房

stepchk 發表於 19-3-7 12:27
回覆 Ivysiman 的帖子

路面唔危險,只係入黑咗之後,比較郊區地方好黑,要小心d渣車 ...

Thx

公爵府

回覆樓主:

雙線行車,沿岸多彎位,小心對頭車,基本上小心揸,就唔危險亦唔難揸。

如果你慢慢揸,後面有車可揾機會打燈泊埋一邊,俾佢哋先行,唔好塞住人哋。

wcpcelia    發表於 19-3-11 16:04

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

搭單問下 咁如果去完大洋路想去埋睇企鵝, 係咪中途停一停墨爾本好啲? 定仲有其他地方可以停, 尾站先墨爾本?

珊瑚宮

虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 +5熱血勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

回覆 TMC3012 的帖子

我自己之前就放墨爾本係頭站,睇你本身係想去邊

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

TMC3012 發表於 19-3-8 07:57
搭單問下 咁如果去完大洋路想去埋睇企鵝, 係咪中途停一停墨爾本好啲? 定仲有其他地方可以停, 尾站先墨爾 ...

可以唔停墨爾本,在Queenscliff有船可到Mornington Peninsula,你睇下地圖研究下停邊度方便自己

寶石宮

stepchk 發表於 19-3-8 09:47
回覆 TMC3012 的帖子

我自己之前就放墨爾本係頭站,睇你本身係想去邊

未正式諗 都係預 大洋路玩2-3日再加睇企鵝, 可以既就想順路咁玩 回程尾站停墨爾本咋, 預玩一星期左右

寶石宮

Lqueenie 發表於 19-3-8 10:08
可以唔停墨爾本,在Queenscliff有船可到Mornington Peninsula,你睇下地圖研究下停邊度方便自己
...

OK 研究下先, thx

複式洋房

TMC3012 發表於 19-3-8 11:36

未正式諗 都係預 大洋路玩2-3日再加睇企鵝, 可以既就想順路 ...

我都係一星期,不過我朋友話暑假大洋路好凍,無咁靚,所以正考慮梗

寶石宮

Ivysiman 發表於 19-3-9 18:28
我都係一星期,不過我朋友話暑假大洋路好凍,無咁靚,所以正考慮梗

我係諗緊聖誕咋
租車玩4-5日, 再返墨爾本

其實想去塔斯但見機票貴好多, 又可能去返歐洲算。。。。

男爵府

Lqueenie 發表於 19-3-8 10:08
...

我CHECK過, 坐船都幾貴. 人同車都要比錢的. 每小時一班.

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

coney 發表於 19-3-11 00:00
我CHECK過, 坐船都幾貴. 人同車都要比錢的. 每小時一班.

係呀,價錢唔係十分便宜,叫做唔想兜市中心的另一選擇

男爵府

Lqueenie 發表於 19-3-11 08:41
係呀,價錢唔係十分便宜,叫做唔想兜市中心的另一選擇

LQUEENIE,

你幾時出發呀? 我18/4.

珍珠宮

coney 發表於 19-3-13 10:36
LQUEENIE,

我舊年暑假去完架喇

珍珠宮

coney 發表於 19-3-13 10:36
LQUEENIE,

我舊年暑假去完架喇

複式洋房

Lqueenie 發表於 19-3-13 11:09
我舊年暑假去完架喇

請問你上年暑假去大洋路靚吾靚?值吾值得去?你有無行程給我參考?

珍珠宮

Ivysiman 發表於 19-3-14 21:22
請問你上年暑假去大洋路靚吾靚?值吾值得去?你有無行程給我參考?

我嗰日天氣唔好,前後幾日都好好天的

中餐後開始落中雨,去到12門徒石時停左雨但天好暗,影相唔靚,但好過冇,一影完相又落大雨,最後一個景點都去唔到。雖然係咁,我同家人都覺得值得去的

我係join tour, 你想要我整個墨爾本的行程?

珍珠宮

Ivysiman 發表於 19-3-6 22:48
請問如果早上8:00落機,即租車去大洋路三日
第一日墨爾本機場-吉朗-托機-洛恩
第二日洛恩-阿波羅灣-坎爾貝 ...

自駕去大洋路我覺得辛苦架,因為勁多彎位,我就係怕c6辛苦先join tour, 其餘墨爾本行程有開車

複式洋房

Lqueenie 發表於 19-3-14 21:29
自駕去大洋路我覺得辛苦架,因為勁多彎位,我就係怕c6辛苦先join tour, 其餘墨爾本行程有開車
...

你參加一日團?如果再比你暑假去澳洲,你會吾會去大洋路?還有我帶大童去,有無地方推介?

首頁

尾頁

跳至