網購天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

貨多多連鞋盒都計體積・淘左咁耐真係未試過

男爵府

2018復活節勳章

回覆 tyjm 的帖子

好多都係架, 因為按體積計貴過實重

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

tyjm 發表於 19-3-14 16:47

我都好奇怪, 我有件貨, 無啦啦寫個體積重出來, 乘左都未夠6000, 佢度來把鬼呀??

聽你咁講明白曬, 即係佢見到有啲大少少的盒都會度, 一件都唔放過。咁以後都係搵番新世代, 費事佢多野做。

一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

tyjm 發表於 19-3-14 16:47
仲有集運王都度鞋盒架, 之前有JM講過。

一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

翡翠宮

claudiaman_86 發表於 19-3-14 18:00
回覆 tyjm 的帖子

好多都係架, 因為按體積計貴過實重
其他集運係度大盒, 唔會細盒仔都度埋囉。

男爵府

2018復活節勳章

andyman 發表於 19-3-14 22:47
其他集運係度大盒, 唔會細盒仔都度埋囉。

我買開都係跟呢個規矩,因為佢一條櫃車落黎,係計空間唔係計重量

男爵府

用點對點計重量

男爵府

度下你件貨又無計多你就話唔用人, 最好唔洗錢

翡翠宮

claudiaman_86 發表於 19-3-14 22:59
我買開都係跟呢個規矩,因為佢一條櫃車落黎,係計空間唔係計重量
淘左成十年, 我用其他集運都係收過二次體積啫, 但 果兩件都係大件的, 我相信第二間唔會每一件貨都度掛, 鞋盒都度真係有啲過份。

翡翠宮

cc4321 發表於 19-3-15 08:05
度下你件貨又無計多你就話唔用人, 最好唔洗錢
每個用集運的人都知有體積呢樣野, 又唔係第一次淘, 但未見過執得咁過份啫。

男爵府

2018復活節勳章

回覆 andyman 的帖子

咁我淘左10年, 用過2間集運都係咁, 間間公司唔同~ 咁佢咁計, 唔岩就轉第2間

翡翠宮

claudiaman_86 發表於 19-3-15 12:39

咁我淘左10年, 用過2間集運都係咁, 間間公司唔同~ 咁佢咁計, 唔岩就轉第2間 ...

呢個當然了, 就貨而選啦, 要度過算過, 邊間集運搭邊樣貨品.

男爵府

2018復活節勳章

我好小計呢d, 運費既野

大宅

claudiaman_86 發表於 19-3-15 12:39

咁我淘左10年, 用過2間集運都係咁, 間間公司唔同~ 咁佢咁計, 唔岩就轉第2間 ...

我今日試用:taoall-淘啊, 佢哋件件都計體積重,好細嘅摺鏡都計,我淘左12年,第一次見

首頁

尾頁

跳至