想生BB

跳至

首頁

尾頁

男爵府

yuliyasmile 發表於 19-3-15 12:24
我今個月尾預產期,4大長老已經問幾時打算追多個?本身我會考慮返經濟因素,但老人家就會用以前養一個 ...

陀緊二寶26w, 自己本身獨女, 同老公都覺得佢地巾伴開心d, 大人代替唔到小朋友同佢玩, 到佢依家3歲, 見佢同小朋友玩係唔一樣, 除此之外, 希望佢人生有咩事, 可以多個人照應同分擔
不過可以生左先考慮, 經濟問題都係一個點黎, 為左二寶我地又搬屋又要請工人

男爵府

yuliyasmile 發表於 19-3-17 18:17
意思您小朋友3歲,見佢同人玩已有分別甘明顯真的估計不了!您有2寶將會成就更幸福的家,其實經 ...

係香港始終住同湊係一樣難事, 如果有2個長老肯搞掂哂2個就唔同, 搬屋請姐姐都係迫於無奈, 依家又無條件做ftm
但小朋友同小朋友玩, 個分別都幾明顯架, 我仔同堂哥個女差1歲, 成日一齊玩, 依家連我堂嫂都話見到咁覺得好想生多一個, 就算同表姊差3歲, 我仔同表姐都玩得埋

男爵府

yuliyasmile 發表於 19-3-17 23:48
其實佢地既明顯係點情況可分享嘛?直例如係同人相處會怕生寶?定係好怕群體接觸時要好癡媽咪?感謝 ...

你諗多左 無咁複雜
大人陪佢玩係無問題, 只係有同小朋友玩開, 會明顯無咁霸道同社交係會好d, 另外好明顯同大人陪佢玩既分別係, 兩個小朋友一齊玩既時候會好開心好多, 係呢樣野無可替代, 所以唔係話對佢成長有幾好有咩優勢, 順粹從佢地角度出發係睇得出有伴開心d

首頁

尾頁

跳至