嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

有冇人同小朋友做過基因測試?

大宅

junekwok0608 發表於 19-3-25 14:12
有冇人同小朋友做過基因測試?

測啲乜野架?

複式洋房

monchhichijoyce 發表於 19-3-27 02:10
測啲乜野架?

聽講話係check佢嘅天賦才能,記憶力、專注力、學習能力、閲讀能力等等

大宅

junekwok0608 發表於 19-3-27 07:49
聽講話係check佢嘅天賦才能,記憶力、專注力、學習能力、閲讀能力等等

你想幫你小朋友check?

複式洋房

回覆 monchhichijoyce 的帖子

嗯, 有人介紹我, 想問下大家有冇做過0~

大宅

junekwok0608 發表於 19-3-27 13:20
回覆 monchhichijoyce 的帖子

嗯, 有人介紹我, 想問下大家有冇做過0~

但應該都要4-5萬先落到樓。其實測完又係咪真係代表住小朋友唔使讀書?又or佢邊方面叻就向嗰方面發展呢?我覺得呢啲係有錢人嘅玩意。幾萬蚊唔係人人都俾得起

複式洋房

steven1110 發表於 19-4-1 08:57
但應該都要4-5萬先落到樓。其實測完又係咪真係代表住小朋友唔使讀書?又or佢邊方面叻就向嗰方面發展呢?我覺 ...

當然做左個基因測試, 唔係話唔駛讀書, 測試只係想知道小朋友又邊方面既才能, 再重點培育, 有好多家長花好多錢要小朋友學呢樣學果樣就想發摳個小朋友對邊方面有興趣, 其實要小朋友學咁多野都辛苦啦, 如果做左個測試, 譬如知道佢對音樂係冇乜天份, 直頭可以SKIP左同音樂有關既野俾佢學, 慳錢又慳左時間

大宅

junekwok0608 發表於 19-4-3 02:03
當然做左個基因測試, 唔係話唔駛讀書, 測試只係想知道小朋友又邊方面既才能, 再重點培育, 有好多家長花好 ...

睇嚟樓主已經做咗。又or你係想sell我哋做?
你覺得幾萬蚊去做呢樣嘢係值得嘅?

複式洋房

steven1110 發表於 19-4-3 06:50
睇嚟樓主已經做咗。又or你係想sell我哋做?
你覺得幾萬蚊去做呢樣嘢係值得嘅?
...

我覺得為左小朋友值得嘅
因為之前話有人介紹,我決定去左聽,聽完覺得唔錯、就join左,因為有人介紹所以有優惠,我係攞到個檢測最終免費優惠 (emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

大宅

junekwok0608 發表於 19-4-3 13:09
我覺得為左小朋友值得嘅
因為之前話有人介紹,我決定去左聽,聽完覺得唔錯、就join左,因為有人介紹所以有 ...

其實係呃人吧?不過原來你係想上嚟sell嘢多於想問大家有無做。

咁我想問,係咪做完後,如果話小朋友無音樂天分,就呢世都唔俾接觸音樂呢?係咪做親音樂家嘅都係一定有音樂天份呢?

另外,我唔相信呢個世界有免費嘅午餐。我唔信一開始唔使俾幾萬蚊出嚟,我相信只係喺你哋推銷嘅層面上會講得好好。先拎錢出嚟。根住分期每月俾返你,根住可能係俾返24個月之類咁,係咪?
我錢已經俾咗。到時我唔係每月收返你錢又點追究呢?
如果係免費嘅,就唔該唔好先要我拎錢出嚟啦。
同埋我見你都招人做推廣員,報稱有50%佣金。應該都係呢件事吧?
咁點樣為止免費呢?有公司會唔賺錢的嘛?

複式洋房

steven1110 發表於 19-4-3 14:12
其實係呃人吧?不過原來你係想上嚟sell嘢多於想問大家有無做。

咁我想問,係咪做完後,如果話小朋友無音樂 ...

首先好多謝你咁留意我d post / 留言
其實你都未了解清楚就話呃人,不如你了解清楚先係度大大聲講,你有興趣pm我

首頁

尾頁

跳至