想生BB

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

內膜得0.6-0.7cm。已做盡一切努力,已經1 星期4 次40 mins 跑步,晚晚浸腳半小時,平時番工會行黎行去,天天吃花膠,滴雞精,烚蛋,燉雞泡膠,成日飲豆漿,吃山藥,針灸,中醫,用埋暖水袋暖肚。

無論自然周期,還是人工周期,都係比正常薄。話低過0.8 都好難著床。

好辛苦抽幾次卵得了pass pgs 的胚胎,但又有第二個很難過的關口。

如果大家的內膜薄,而又成功bingo 的話,能否給我勇氣,謝謝!

大宅

聽講黑朱古力可以快速增厚內膜,你試下google下。

大宅

hihihigi 發表於 19-3-28 15:58

喺? 呢個未試過,今晚即刻試

thank you so,much

別墅

yhyeung 發表於 19-3-28 08:01
內膜得0.6-0.7cm。已做盡一切努力,已經1 星期4 次40 mins 跑步,晚晚浸腳半小時,平時番工會行黎行去,天 ...

台湾值入前如果內膜唔夠厚,會食威而鋼(偉哥)或精胺酸

大宅

Babychuwaiwai 發表於 19-3-28 16:42
台湾值入前如果內膜唔夠厚,會食威而鋼(偉哥)或精胺酸

吃了係咪一定有效? 因個人現在對自己身體失去信心,好像對針藥反應好差。

大宅

hihihigi 發表於 19-3-28 15:58

即刻買了而家即刻食

別墅

yhyeung 發表於 19-3-28 16:52
吃了係咪一定有效? 因個人現在對自己身體失去信心,好像對針藥反應好差。
...

我內膜都係超薄的,我2次放胎前都有食偉哥,第一次仲加埋精胺酸一齊食,到放胎前內薄第一次0.9,第二次1.0,的確對內膜有幫助,但結果都係失敗,你可以上網查下或資詢下你的醫生

大宅

Babychuwaiwai 發表於 19-3-28 16:57
我內膜都係超薄的,我2次放胎前都有食偉哥,第一次仲加埋精胺酸一齊食,到放胎前內薄第一次0.9,第二次1.0 ...

謝謝你!我知佢一定會開比我食。只係好驚自己食咗都唔得!

明白內膜夠厚也不一定得。不過起碼我希望鋪好張床比胚胎。

謝謝你! 希望你之後也順利!!

別墅

yhyeung 發表於 19-3-28 17:00
謝謝你!我知佢一定會開比我食。只係好驚自己食咗都唔得!

明白內膜夠厚也不一定得。不過起碼我希望鋪好 ...

我也祝你一切順利!好孕

子爵府

yhyeung 發表於 19-3-28 08:01
內膜得0.6-0.7cm。已做盡一切努力,已經1 星期4 次40 mins 跑步,晚晚浸腳半小時,平時番工會行黎行去,天 ...

聖潔莓、vitamin D3

我本身都薄26-27 day, period 2-3 日完
中左又小X

食左2 個cycle 加中醫調理同運動,已經9w

加油

別墅

回覆 yhyeung 的帖子

我內膜一直都係6mm-6.8mm,加上本身多囊症,睇左好耐醫生都唔得,今次睇仁安周醫生,第一個月食排卵藥照到6.8mm剛剛夠無bingo,第二個月開始打排卵針+破卵針+塞藥都係6.2-6.5mm無bingo,三月開始繼續打排卵針+塞藥終於7.4mm,三月中打破卵針,琴日驗孕終於bingo!大叫左好耐,今日再去普通科驗孕拎懷孕証明,我老公直頭放下心頭大石,因為終於唔使交功課啦!
我覺得其實試排卵針好過做iui+ivf,因為個胎好易癡唔實子宮流走。

別墅

zoeho85 發表於 19-3-28 19:32

我內膜一直都係6mm-6.8mm,加上本身多囊症,睇左好耐醫生都唔得,今次睇仁安周醫生, ...

其實 c 字頭排卵藥真係會影響內膜唔夠厚
恭喜你bingo 呀

別墅

回覆 missyb 的帖子

講真,我由睇養和、法國到而家仁安,我一直知自己內膜薄,我諗由2017年努力到而家都無任何消息,中西醫睇均晒,其實好失望,但我覺得仁安同養和有個好大嘅分別,就係養和太多大陸人睇,根本護士都唔會理你,但仁安好唔同,都係好多人睇,但姑娘同醫生都好有人性,有幾次我趕番工,姑娘都俾我即刻見醫生同埋唔使俾錢住,等埋我放工先俾,教打針又好有心機,唔似養和咁個個姑娘忙到死咁滯唔得閒理我…

別墅

zoeho85 發表於 19-3-28 20:24
回覆 missyb 的帖子

講真,我由睇養和、法國到而家仁安,我一直知自己內膜薄,我諗由2017年努力到而家都無 ...

你睇過咁多間, 好有恆心

別墅

我朋友仔~
佢每次黎M都係黎1-2日
得幾滴血咁
都生到啊~
宜家都歲半啦個bb

大宅

basilmama 發表於 19-3-28 18:58
聖潔莓、vitamin D3

我本身都薄26-27 day, period 2-3 日完

恭喜你!! 謝謝你分享比我知!
我嘅m 就同你一樣,你的成功,很鼓勵我!
聖潔莓你吃甚麼排子,能推介一下嗎? 可能你是自然懷孕未必知,如果我殖入前後食可不可以呢

子爵府

yhyeung 發表於 19-3-29 09:55
恭喜你!! 謝謝你分享比我知!
我嘅m 就同你一樣,你的成功,很鼓勵我!
聖潔莓你吃甚麼排子,能推介一下 ...

我絕對係自然懐孕。
所有supplement 係備孕前食2-3 cycles 先準備懷孕

複式洋房

我內膜一直都係6mm-6.8mm,加上本身多囊症,睇左好耐醫生都唔得,今次睇仁安周醫生, ...

d

大宅

恭喜你呀!!! 你7.4mm 成功真係好激勵我,希望我努力爭取增厚多1mm!!

排卵針,破卵針試管療程有打。然而排卵藥會令我個人內膜變得很薄,次次都會減薄到0.4mm, 所以而家怕咗排卵藥!

大宅

回覆樓主:

我之前係內膜唔夠厚呀,最後中醫叫我飲黑枸杞水,最後內膜又真係厚左。唔知關唔關事,最後係中左。詳情你可以睇返我舊post~祝好孕

首頁
12345...6

尾頁

跳至