懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2020勳章

Chunwaikin 發表於 20-1-31 15:48
我頭先打去仁安同港怡都話係佢度見完醫生先安排到

咁你有冇約到?大約幾耐?收費係到時見完醫生先知大約幾多錢嗎?還有需唔需要留院

大宅

shan1016hk 發表於 20-1-31 16:02
咁你有冇約到?大約幾耐?收費係到時見完醫生先知大約幾多錢嗎?還有需唔需要留院
...

約左見醫生,但係我1516,究竟搵邊個醫生好。同埋好奇怪我直接打去仁安醫院約,個收費係25,000至30,000,但係我搵外面嘅私家專科再轉介我去仁安嘅話平均萬六至$22,000都有。

男爵府

2020勳章

Chunwaikin 發表於 20-1-31 16:04
約左見醫生,但係我1516,究竟搵邊個醫生好。同埋好奇怪我直接打去仁安醫院約,個收費係25,000至30,000, ...

差咁多,咁我去私家睇咗先,然後叫佢寫信,我去仁安睇吓點先

大宅

好媽媽勳章

回覆 Chunwaikin 的帖子

請問找邊個醫生寫轉介信,謝謝

複式洋房

係呀仁安比私家做貴!我上週找黃凝醫生做,醫院買單$19500(包括醫生手術費及醫院所有費用),當日黃昏出院,第二日可照常返工。_
My child prays

複式洋房

2020勳章

回覆 wittyjane 的帖子

請問你是直接打去醫院嗎,是否需要轉介信,謝謝,以架好擔心,唔知個程序點

男爵府

如果想仁安做
先去仁安診所(婦科部)見婦科醫生,咁你同醫生講自己諗法,醫生大約都會了解一下原因,個個醫生收費有出入,醫生即時可以安排比你見多另一個醫生,因為hk 係要二個醫生簽名先可以做人工流產手術
之後就可以安排book 時間入院,手術當日stay 醫院8小時內可以出院

洋房

wittyjane 發表於 20-5-3 11:12
係呀仁安比私家做貴!我上週找黃凝醫生做,醫院買單$19500(包括醫生手術費及醫院所有費用),當日黃昏出院, ...

你好,我都想問下。你係幾週做到手術?係約左婦產科醫生,跟著佢轉介?啱啱發現有,想問問(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

民房

樓主定必有自己原因
記得想清楚至做,bingo 不易
再者做完會好傷身

大宅

zzffir 發表於 19-3-31 20:29
1. 宜家檢查到懷孕4-5w,請問去仁安醫院醫生會建議手術定塞藥?2. 如果手術/塞藥,可否當日出院?出院后要 ...

(emoji)

複式洋房

終止懷孕好似唔係話想做就做得,好似要有咩特殊情況不可懷孕,仲要兩個醫生簽名同意先做得

複式洋房

zzffir 發表於 19-3-31 20:29
1. 宜家檢查到懷孕4-5w,請問去仁安醫院醫生會建議手術定塞藥?2. 如果手術/塞藥,可否當日出院?出院后要 ...

唔好作業,個小朋友黎到你屋企係你福氣,如果唔要佢,佢會變小鬼不停搞你,我係過來人身份話你知,真係好恐怖,小則黑仔、大則有生命危險

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊