夫婦情感

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

四個月同c6一起工作,他是接手我老爺生意,同佢經常意見不合嘈交.佢嘅態度好差,而我哋有兩個仔一個13歲同6歳. 而家𥚃照顧小朋友嘅大多由我處理. 佢只會返屋企或有時打電話問吓佢哋幾句, 由於我既直覺不嬲都很準. 就於四個月前鬧交嗰陣他的態度很差. 我就問他係咪有第三者佢初頭不認. 再問下佢就話係出面有另一個. 初期我以為佢激我, 點知呢個惡夢就先係開始. 佢話同個小三一齊約三個月,係大過佢. 又講到個女人對佢好好連已經上過床都講埋我知. 當時我好亂唔知信定唔信. 就係咁由佢話完我知之後每晚也事無忌彈話我知去她那邊唔返來或成3,4點先返來. 我的跟本連同佢傾慨機會都再無. 打電話俾佢佢亦唔聴只有係話一日唔同我離婚一日我都仲係佢老婆. 返去好好睇住對仔同我老豆老母. 話係我錯迫個老公出去搵其他女人. 話我對佢唔好. 叫我就當佢心入面可以同時鐘意兩個人.又話好愛呢個女人唔會放棄佢. 亦覺得係因為我唔知佢出面有小三係因為我莫視他. 連有另一個我都可以唔知. 我個心當時好痛. 亦有怪責自己係我唔好. 當時只想到真係唔可以無咗個老公無咗個家. 但真係唸唔到同他結婚已經15年點解會攪成咁. 每天以涙冼面,又食唔落又瞓唔到.個人完全無曬方向. 當我

禁止訪問

複式洋房

Kamby 發表於 19-4-1 00:17
四個月同c6一起工作,他是接手我老爺生意,同佢經常意見不合嘈交.佢嘅態度好差,而我哋有兩個仔一個13歲同6 ...

你C6講呢d說話巧自私 而且仲合理化左佢出去搵小三 將責任全部推係你身上

大宅

(續)唔知點處理嘅時候. C6再俾多個打擊我. 話既然已經話咗我知出面有小三.都唔想再暪我佢出面係10年前已經有頭家生咗個女10歲. 我話唔信佢.佢竟然俾個女張出現世紙我睇同話我的知個女叫咩名. 我睇到父親名係我c6個名. 嗰一刻我完全接受唔到我直衝出家走了出去想去跳樓,但係唸起我兩個仔我死咗咁佢哋點. 我就停咗落黎. 有小三再加埋佢有私生女,呢10年來一直瞓係我隔離嘅嗰個人好可怕而我10年來一直都人分享自己老公. 當刻完全唔明已呃了我10年為何要咁殘忍將全部話我知. 之後嘅每一天我就生不如死.他態度一直不變都係話我對他不好. 咎由自取. 他說他自己沒有錯. 對我無感情,嗰刻我直認我要離娼. 但他卻高高在上話我唔同你離婚你又你生活佢由佢生活,法律上我是他老婆. 之後我就開始睇他的電話.但他落了密碼.跟本開唔到. 但有d嘢個天要你知你點都要知. 佢會備份whatapp對話. 就係咁我見到個備份係佢同小三3個月來的情慾對話. 更不能接受個小三完來係c6出去叫雞識返來嘅. 大我老公5年. 每一天不停過百個對話. 連續很多晚打去book 鐘去隻雞返工嗰到. 日頭就唔做野去隻雞屋企食飯飲湯攪野. 之前仲一直約咗客開會傾野. 夜晚就要在公司做野.原來去了叫雞. 對話中c6買咗隻鑽石介指同佢求婚. 老公老婆前稱呼.隻雞亦要我老公於今年頭2月同我離婚. 俾個名份佢佢會代替我照顧對仔趕我走. 而c6從來無同我講過對宮唔住. 我話離婚佢也話可以

大宅

(續)唔知點處理嘅時候. C6再俾多個打擊我. 話既然已經話咗我知出面有小三.都唔想再暪我佢出面係10年前已經有頭家生咗個女10歲. 我話唔信佢.佢竟然俾個女張出現世紙我睇同話我的知個女叫咩名. 我睇到父親名係我c6個名. 嗰一刻我完全接受唔到我直衝出家走了出去想去跳樓,但係唸起我兩個仔我死咗咁佢哋點. 我就停咗落黎. 有小三再加埋佢有私生女,呢10年來一直瞓係我隔離嘅嗰個人好可怕而我10年來一直都人分享自己老公. 當刻完全唔明已呃了我10年為何要咁殘忍將全部話我知. 之後嘅每一天我就生不如死.他態度一直不變都係話我對他不好. 咎由自取. 他說他自己沒有錯. 對我無感情,嗰刻我認我要離娼. 但他卻高高在上話我唔同你離婚你又你生活佢由佢生活,法律上我是他老婆. 之後我就開始睇他的電話.但他落了密碼.跟本開唔到. 但有d嘢個天要你知你點都要知. 佢會備份whatapp對話. 就係咁我見到個備份係佢同小三3個月來的情慾對話. 更不能接受個小三完來係c6出去叫雞識返來嘅. 大我老公5年. 每一天不停過百個對話. 連續很多晚打去book 鐘去隻雞返工嗰到. 日頭就唔做野去隻雞屋企食飯飲湯攪野. 之前仲一直約咗客開會傾野. 夜晚要在公司做野.原來去了叫雞. 對話中c6買咗隻鑽石介指同佢求婚. 老公老婆前稱呼.隻雞亦要我老公於今年頭2月同我離婚. 俾個名份佢佢會代替我照顧對仔趕我走. 而c6從來無同我講過對方宮唔住. 我話離婚佢也話可以

洋房

Kamby 發表於 19-4-1 00:51
(續)唔知點處理嘅時候. C6再俾多個打擊我. 話既然已經話咗我知出面有小三.都唔想再暪我佢出面係10年前已 ...

的確好自私仲覺得你c6好恐怖添
但其實佢做過咁多衰野未必要一一話哂你知
點解佢要咁做去刺激你?
咁多年你地的關係係點?我覺得佢個心自私之餘亦有恨你的心

大宅

我因為咁瘦咗20幾. 精神好差.而佢亦到現在都沒有斷同小三. 而我有兩個小朋友.要他們的生活唔完整. 我亦唔甘心佢咁對我我要對他一世. 我真的很痛苦. 隻雞亦有個15歲女. 佢係好多年前嫁來香港. 而好多年前佢離咗婚. 同我老公講未識我的老公前闖下嘅禍. 先做雞要還錢,但是又講到話唔駛我老公幫. 有嫖客之前拎幾十萬現金去俾佢佢都唔要,所以我老公覺得隻雞好真好愛佢.

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆 Kamby 的帖子

你老公十年前已經有私生女,但一直冇同你離婚,
可能因為你兩個仔或你在工作上幫到佢,
但佢口口聲聲你對佢唔好,
老老實實,你自己覺得你地關係點?
有冇正常性生活?

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

現在佢完全當你死嘅,
但你千祈唔好諗死,
你死左,佢唔會傷心,
你D仔就慘過地底泥,
你應該盡快搵律師諮詢,
保障自己權益,
唔好再拖,
以免佢資產轉移和D仔再大容易判俾賤佬。
你要照顧好自己,
呢個世界大把男人,
加油。

伯爵府

虎到金來勳章

回覆樓主:

唉,呢個打擊真係好大,有私生女不特止...
仲去叫雞,仲同隻雞搞埋。
佢真係自私到不得了,仲妄想到隻雞係鍾意佢個人唔係鍾意佢d錢,隻雞遇過唔少客啦,係咪咁易會信個雞蟲會修心養性呀?
釣水魚我都識放長線啦,飲兩碗迷暈湯就以為自己係情聖,正一儍佬。

侯爵府

回覆樓主:

如果我係樓主既仔女,我一定唔想媽咪同呢個垃圾老豆一齊,如果唔離婚,我反而會嬲媽咪咁軟弱。離開,是要走更遠既路。

伯爵府

虎到金來勳章

回覆樓主:

樓主,要堅強d,需然老土,但我都想講無男人唔駛死。
佢已經傷害到你瘦咗20幾磅,你望下鏡既自己,其實只有自己先會憐憫自己,愛鍚自己,離開一個唔愛你既人一d都唔難。
我同前任結婚20年,ㄧ樣要離婚,當中一定會經歷死去活來既曰子,但當見到他依然對自己沒有丁點同情心,繼續去踐踏自己尊嚴,我選擇去放手,放低這個人,只想自己生活得開開心心就夠。

侯爵府

Kamby 發表於 19-4-1 00:51
(續)唔知點處理嘅時候. C6再俾多個打擊我. 話既然已經話咗我知出面有小三.都唔想再暪我佢出面係10年前已 ...

.

子爵府

你c6真係賤男中嘅垃圾,留嚟都驚教壞對仔。為咗對仔,為咗愛鍚你的人,更加為咗自己,帶住對仔同尊嚴離開吧。

子爵府

好衰

珍珠宮

睇下 全為愛 會員在這版的文章來疏導心理。我但願你好過。

(附84:決定權在你手) 如何面對c6的背叛

https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=19731292&fromuid=476619

Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

珍珠宮

減齡達人勳章

照你所講你老公已經唔再忍瞞,即係話佢已經唔再在乎你.
你真係要諗清楚之後條路點行,就算你唔肯離婚,我相信你老公遲早會出聲同你離婚,因為佢已經比出邊隻雞攪到混混沌沌。
建議你快啲搵律師傾一傾,你搵到所有證據,包括WhatsApp一定要留底。既然個人留唔到,錢就一定要,唔為你自己都要為一對仔,冇可能益對奸夫淫婦,個女人仲有個女。
唔好信佢離婚後會比贍養費,分分鐘佢聽個女人講一毫子都唔會俾你地。所以搵律師幫你一次過搞掂,保障返你兩個仔嘅權益。

瑪瑙宮

佢而家唔離婚, 因為佢唔想分心理仔女, 需要有个人睇住. 然後佢隨時去 happy, 到你無左尼个作用, 你估佢會點? 問律師你可以點做.

珍珠宮

Nancy20090615 發表於 19-4-1 09:56
佢而家唔離婚, 因為佢唔想分心理仔女, 需要有个人睇住. 然後佢隨時去 happy, 到你無左尼个作用, 你估佢會 ...

根據樓主前文,好似樓主在此段婚姻中連Lee個用處都作用唔大喔。個小三話會接D子女過去養喔。
妳提得好,問律師點樣可以拎錢走人也是方案之一。
Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

瑪瑙宮

858D 發表於 19-4-1 10:10
根據樓主前文,好似樓主在此段婚姻中連Lee個用處都作用唔大喔。個小三話會接D子女過去養喔。
妳提得好,問 ...

个小三梗係咁講黎加分喇, 个小三自己都有个女, 大婆 D 仔女到時地底泥, 相信个男人都唔會信个小三, 佢亦唔會係最後的女人. 咪同尼个賤人認真.

首頁
12345...6

尾頁

跳至