自由講場

跳至

首頁

尾頁

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

mok239 發表於 19-4-10 22:59
咁可能佢真係想全面推行在LOCKER 取貨呢! 又或7-11 都唔"定"架!

佢改電子填表。我已冇用順豐寄貨比人,收貨就有。
講開放locker,早幾日我樓下個櫃冇反應。2個職員喺度發癲,因擺唔到入去啲櫃裏面
不要從別人的嘴裡去認識我

用戶要求終止服務

crystal媽咪 發表於 19-4-10 23:07
佢改電子填表。我已冇用順豐寄貨比人,收貨就有。

我都聽過人講, 煩鬼氣喎!

但順豐就WIN 晒囉! 佢就真係做到快.痕.準..

珍珠宮

回覆樓主:

以後啲淘寶貨都唔知點算。 你知啦,集運好多時都pack埋就一大箱 一定入唔到智能櫃

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

mok239 發表於 19-4-10 23:11
我都聽過人講, 煩鬼氣喎!

但順豐就WIN 晒囉! 佢就真係做到快.痕.準..

我覺得好煩,因為入資料又要限好似24小時之內 唔知啦!我唔想學

不要從別人的嘴裡去認識我

珍珠宮

mmya 發表於 19-4-10 23:12
以後啲淘寶貨都唔知點算。 你知啦,集運好多時都pack埋就一大箱 一定入唔到智能櫃
...

人地咪答左你「順手取」係15蚊優惠取消,唔係取消自取囉

公爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

寄文件嘢,對方又肯自取,真係好抵,5蚊咋

wcpcelia    發表於 19-4-11 15:31

大宅

...

佢冇左個優惠價咋嘛...

子爵府

之前入細袋寄智能櫃15
最近收我22,職員話冇咗15蚊呢個優惠喎

珍珠宮

小小馬奇朵 發表於 19-4-10 23:35
之前入細袋寄智能櫃15
最近收我22,職員話冇咗15蚊呢個優惠喎

我今日先寄完智能櫃咋喎,15蚊

子爵府

mmya 發表於 19-4-10 23:37
我今日先寄完智能櫃咋喎,15蚊

吓,呢兩次都收我22,我特登問唔係15咩
佢就話而家冇優惠

珍珠宮

小小馬奇朵 發表於 19-4-10 23:38
吓,呢兩次都收我22,我特登問唔係15咩
佢就話而家冇優惠

你係咪好大包呀 ?我寄細細份。

其實有時啲職員收我$13添 ( 寄智能櫃 ),我都唔係好明, 我慳番兩蚊!

水晶宮

即係加價,由$22 起標。
佢都慘其實,我果頭商場原本兩間鋪,兩個業主聯手加租好大咬,佢直頭傾都費事傾續租,搬走就算。智能柜使用率低,應該推多d用智能柜。大件貨,就去附近門市自取,再大件d (傢私之類)一係加錢佢送貨,一係去佢果區既倉自提。

子爵府

mmya 發表於 19-4-10 23:41

你係咪好大包呀 ?我寄細細份。

我試過兩份件同一重量尺寸入袋
寄付收我15
到付收咗對方28
人地取咗件我多口問句先知收咗佢28

伯爵府

虎到金來勳章 畀面勳章

mok239 發表於 19-4-10 21:13
我都係咁諗 ! 不竟LOCKER 唔使放假又無工傷...唔會要求加薪..

呢排都真係多左好多locker點

大宅

...

係囉,我用集運㗎嘛

洋房

順手取係指由
順豐站寄出
順豐站/智能櫃取
M袋(A4 size)
2kg以下
$15 既優惠

洋房

回覆 mmya 的帖子

文件價0.5kg以下係$13 文件站寄站0.5kg以下$5(不包括智能櫃)
$13應該係幫你用文件價寄出

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 親子王國15週年勳章

「順手取」 不代表順豐自取呀, 一樣可以到取

「順手取」是順豐提供的一個優惠,
在順豐站寄和領件, 文件只需要$5,
和細袋能裝的貨物只需要$15,
現在只是將這個優惠取消, 不是什麼不能再自取件。

唔明「順手取」的看這:http://www.sf-express.com/hk/tc/products_services/express_service/mainland_area/simply_pay_feth_box/
此生無悔入華廈,來生願在種花家!

用戶要求終止服務

mcdullyiu 發表於 19-4-11 10:55
「順手取」 不代表順豐自取呀, 一樣可以到取

「順手取」是順豐提供的一個優惠,

全對,順豐真係好好生意,寄嘢囉嘢都要排隊,佢唔係只做淘寶生意,本地公司同小店賣嘢都係用佢,順豐只是取消優惠,不是無咗自取。

琥珀宮

mmya 發表於 19-4-10 20:18
真係好唔方便!
(網上cap圖)

順手取

• 服務簡介 為提供更加彈性方便的取寄件服務,順豐已設立超過100間順豐服務中心及順豐站,遍佈港九新界及離島。現在更為客戶提供本地取寄件優惠,於順豐服務中心及順豐站取寄件可享有低至3折優惠

• 順手取 • 寄件/取件:於順豐服務中心或順豐站
    • 文件:< 0.5kg,優惠價:港幣$5(原價:港幣$13)
    • 文件或非文件:0.5-2kg,優惠價:港幣$15(原價:港幣$28)
    • 尺寸上限:以順豐速運中號膠袋為準 (280 x 350mm)

*順手取優惠期至2019年5月7日

http://www.sf-express.com/hk/tc/products_services/express_service/mainland_area/simply_pay_feth_box/

首頁

尾頁

跳至