想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

樓主,想問一下你 bingo 左之後睇邊個醫生 follow

大宅

swyipsw 發表於 19-10-17 10:26
樓主,想問一下你 bingo 左之後睇邊個醫生 follow

一路都睇孫醫生啊

別墅

SWML 發表於 19-10-17 10:27
一路都睇孫醫生啊

想問下睇孫醫生係味都一路繼續follow 愛群植後用藥,定佢都會定期抽血,再adjust 愛群用藥表?thx thx

大宅

bhabes 發表於 19-10-17 10:47
想問下睇孫醫生係味都一路繼續follow 愛群植後用藥,定佢都會定期抽血,再adjust 愛群用藥表?thx thx
...

佢會有愛群都有得賣嘅針藥,如果有咩意外搵佢,即時買針會好方便。因為佢知你係愛群個邊嘅人。

大宅

bhabes 發表於 19-10-17 10:47
...

愛群會有指示幾時抽血的

別墅

SWML 發表於 19-10-17 10:49
佢會有愛群都有得賣嘅針藥,如果有咩意外搵佢,即時買針會好方便。因為佢知你係愛群個邊嘅人。
...

謝謝解答

大宅

bhabes 發表於 19-10-17 13:22
謝謝解答

Welcome

別墅

SWML 發表於 19-9-5 18:57
呢隻啊,你個隻係男人食配方。香港GNC行貨無得賣,要買水貨。

樓主,接你好孕!請問水貨有咩途徑可購入?本人未食小白球內膜合格,但食小白球進入植入療程後,內膜會內膜會缺失,好無幫助

大宅

mkh0914 發表於 19-10-19 14:19
樓主,接你好孕!請問水貨有咩途徑可購入?本人未食小白球內膜合格,但食小白球進入植入療程後,內膜會內 ...

GNC精胺酸我在Realdeal 呢個網買,但佢最多得1000mg個隻。如果有人過台灣,可以去台灣GNC買5000mg粉劑,吸收好啲。又或者係翁度配,都係獨立包裝5000mg粉劑。

大宅

原本,翁醫生要我3/9/2019年去診所驗HCG and P4。但最後我係植入后Day6就偷驗了。

先晨尿驗咗綠D。見有色就驗埋CB。測試結果是懷孕一至兩週。

睇住結果,打俾老公個刻係喊住咁話得咗了。我老公一味安撫我,叫我不要激動。

因為顯示是一至兩週。所以我並唔知道是中之前IUI的,還是26號植入的

順帶一提,回港後,我一直都無返工,直至2/9先返。我覺得多走動以及攰了就睡是有助於著床。

由於我不知道中一胎還是兩胎,所以我一日還是飲兩包滴雞精。之後會陸續同大家分享每個步驟要注意的事項。希望各位姊妹都可以好孕過版

大宅

雖然知道中咗,但我都擔心緊HCG and P4指素。

奉勸各位姊妹,唔好諗住自己驗尿中就唔去驗HCG and P4。

因為呢兩個指素是要看胚胎在母體生長情況與速度,以及黃體夠唔夠。

HCG每兩日翻一次倍,最少要翻到1.66倍先叫合格,如果翻唔到,BB有機會係生長太慢或生長唔到。唔理佢就會自然流走。如果翻倍不理想,有機會要打油針或肝素。

P4是黃體素,唔夠的話BB生長營養有機會會有影響。所以會配合打針或食黃體藥或塞快孕隆。

而我第一次驗HCG有138,P4有百幾。指素展示為好。翁指我懷孕,要我一星期後再驗多次。

呢兩次驗是只抽血無需見醫生。若HCG低者,建議三日再驗,睇指素有無翻倍。

大宅

第二次驗HCG & P4日期係一星期後。睇返個翻倍數植好唔好。今次HCG 有1394,P4都係百幾。即係我做到翻兩倍。個人覺得呢度時間高蛋白質飲食以及一日兩包滴雞精很重要。

在上次翁回覆時,已備有新藥單以及匯款資料。在BINGO後,佢哋會根據你個人情況開藥俾你。我唔使打針,只食藥,所以款項係四千幾港紙。各位姊妹一收到電郵最好一兩日內匯款。如果唔係寄唔切藥你就趕唔到食藥進度。我也是剛剛好在要食新藥前一日收到咋。

其實我的反應幾大。在著床的時候就感覺到子宮有拉扯的感覺了。所以一路都有扯下扯下,或向外頂的感覺。但反應因人而異,有啲人無感覺都唔代表著床失敗,大家可放輕鬆。

順帶一提,如果第一次驗HCG 有三百多,就好大機會是孖胎哦。我只有百幾,所以並不是孖胎。有少些失望,但單胎就陀得更安全。

收到愛群第一次,即2019-9-4,愛群說,7/9我就週四了。原來自然週期計,黎M 第一日計第一週哦。所以跟你驗孕中的週數會有所出入。

別墅

SWML 發表於 19-10-21 11:04
第二次驗HCG & P4日期係一星期後。睇返個翻倍數植好唔好。今次HCG 有1394,P4都係百幾。即係我做 ...

恭喜你呀!!!!
希望我好快都可以接你好孕啦!!!!

大宅

Miffywsc 發表於 19-10-21 15:28
恭喜你呀!!!!

多謝你~ 一定會架!BB痴實

大宅

第二次驗HCG & P4日期係一星期後。睇返個翻倍數植好唔好。今次HCG 有1394,P4都係百幾。即係我做 ...

恭喜你呀!!!!

別墅

恭喜哂, 接好孕

大宅

樓主恭喜你呀
多謝你一路以嚟嘅分享~~ 成功後都繼續同我哋分享,你真係好有心呀
希望接你好孕

大宅

eva102 發表於 19-10-21 17:21
恭喜你呀!!!!

接好孕,BB快啲黎搵你

大宅

rachelyip 發表於 19-10-21 17:25
恭喜哂, 接好孕

接好孕,BB快啲黎搵你

大宅

Catcatt 發表於 19-10-21 17:37
樓主恭喜你呀
多謝你一路以嚟嘅分享~~ 成功後都繼續同我哋分享,你真係好有心呀
希望接 ...

接好孕,BB快啲黎搵你
我希望透過自己親身經驗分享俾同路人。能夠幫到大家我好開心

首頁

尾頁

跳至