夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

你地容忍到男人打女人嗎?

上次朋友問我,老公打我會點,我話離婚搵個第二個。點知我個朋友話會忍,問我點可以咁衝動?
其實我都未俾老公打過,但俾人打緊要反激啦!但我朋友話男人打女人係天經地義,因為係我地女人唔啱在先?
我諗諗唔通世界變左我唔知?

水晶宮

叻叻勳章 畀面勳章

Re: 你地容忍到男人打女人嗎?

天經地義?? 你朋友係咪睇得粵語殘片多?? :mrgreen:

複式洋房

佢係一個32歲仲幾索幾女仔,所以佢講出黎時我都覺得好奇怪

別墅

千草 寫道:
上次朋友問我,老公打我會點,我話離婚搵個第二個。點知我個朋友話會忍,問我點可以咁衝動?
其實我都未俾老公打過,但俾人打緊要反激啦!但我朋友話男人打女人係天經地義,因為係我地女人唔啱在先?
我諗諗唔通世界變左我唔知?

你朋友係男定女丫?
我最憎男人打女人....
細個時,見到我爸爸打我媽一次,到而家都仲記得.....
我爸爸都係成日打我(以前),仲要係好甘,成日打到要報警,所以我真係忍唔到比男人打.....我老公如果打我,我肯定同佢死過..... :evil:

:-D 幸福是當我擁有你 :-D http://tw.pg.photos.yahoo.com/ph/fibe001/album?.dir=/861c

別墅

千草 寫道:
佢係一個32歲仲幾索幾女仔,所以佢講出黎時我都覺得好奇怪

會唔會佢有d被虐狂 ?-(
:-D 幸福是當我擁有你 :-D http://tw.pg.photos.yahoo.com/ph/fibe001/album?.dir=/861c

侯爵府

就算真係女人有唔o岩, 男人都唔應該打人o架嘛! 有咩咪用把口講, 唔o岩傾到o岩囉! 總之打人就唔o岩啦! 就算係女人打男人都係唔o岩o架!

複式洋房

完全接受唔到, 有一次就會有第二次, 大家咁一齊已無意思,, 兩公婆一定要互相愛護, 如果佢愛你, 點打得落手?

複式洋房

fibe001,
我朋友係女仔黎,我同我老公都諗佢真係有d病態!

複式洋房

唔知點解我覺得男人當女人係沙包同唔愛佢先會攞佢黎打!所以我唔贊成男人打女人就係咁解!

複式洋房

邊個鐘意俾人打架??????打得你代表己經唔再愛你啦.仲留係度替死咩?????除非~~~真係有被虐狂~ ?-( ?-( 我隻佬真係郁手打我既.我一定同佢離婚~~~~無得傾~ :evil:
我既寶貝仔仔係4月21日出世...請多多指教~

大宅

絕對不可容忍男人打女人,若果打了第一次,就會有第二次了,這絕對不能容忍。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

oceanid 寫道:
絕對不可容忍男人打女人,若果打了第一次,就會有第二次了,這絕對不能容忍。

agree, 一巴都唔得.

大宅

兩性平等, 暴力不容!

複式洋房

完全無可能接受,有咩唔o岩咪講到o岩law,點都唔可以用暴力解決Ga!!!

複式洋房

當然絕對不能不容忍喇!
男人打女人咁都得? :evil: :evil:
°∴☆. •°∴° •°∴ ☆. •°°∴☆. •°∴° •°∴°∴☆. •°∴° •°∴ ☆. •°°∴☆. •°∴° •°∴ ☆. •°°∴☆. •°∴° •°∴ ☆. •°☆. •°°∴☆. •°∴° •°∴ ☆. •° Don't try so hard, the best things come when you least expect them to. 不要太努力去找,最好的東西是在你最預計不到的時候出現。

別墅

我有一次在旅行觀光景點打了男友一巴掌,雖然不知有冇其他團友睇到,但事後好後悔, 個心好唔舒服,我覺得自己好唔尊重佢,所以過了一輪,我向佢道歉,佢話冇嬲過我. 但從此我都警惕自己不可再如此!!!! 因為掉轉頭的話,我一定接受唔到俾佢打的!!!
"己所不欲,勿施於人"嗎 !!

男爵府

我諗無人接受到男人打女人掛?

大宅

男又好,女又好,都不應用武力去解決問題,細細個老師都有教啦! :evil:

男爵府

畀面勳章

唔好話男打女吖...女打男都一樣唔啱 :-x

男爵府

sorry,我想問你個朋友係唔係傻ga? ?-( ?-( ?-( 天經地義 ?-( ?-( 冇野呀,佢係唔係比佢老公打short咗呀 ?-( ?-(女人有咩唔岩,要比男人打呀? ?-( ?-( ?-( 你不如帶佢去睇下心理醫生la! ?-( ?-(

首頁

尾頁

跳至